ISOWEEKNUM-funktion - Sådan får du ugenummeret i Excel

ISOWEEKNUM-funktionen i Excel er en dato- og tidsfunktionsfunktionsliste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker, der bruges til at finde ud af årets ISO-ugenummer for den givne datoværdi (f.eks. Ugenummer 37 på 52 uger om året). Funktionen blev introduceret i MS Excel 2013.

Formel

= ISOWEEKNUM (dato)

Hvor dato er et krævet argument. Excel gemmer datoer i et serielt datoformat. Det repræsenterer dagene fra 1. januar 1900. Så 1. januar 1900 ville være serienummer 1 og 1. januar 2009 ville være 39814, da det er 39814 dage efter 1. januar 1900.

Denne funktion returnerer et tal mellem 1 og 52 og angiver i hvilken uge datoen falder.

Hvordan bruges ISOWEEKNUM til at få ugenummer i Excel?

For at forstå anvendelsen af ​​denne funktion, lad os overveje et par eksempler.

Eksempel 1

Lad os antage, at datoen i dag er 1. april 2017. Hvis vi ønsker at finde ud af, hvilken uge i året det er, kan vi bruge ISOWEEKNUM-funktionen på denne måde:

ISOWEEKNUM-funktion

Kolonne B viser datoen og kolonne C resultatet af funktionen.

Eksempel 2

For ISOWEEKNUM-funktionen starter ugen mandag. Da 1. januar var en søndag i 2017, når du bruger denne funktion, vil den vise 52 som resultat:

ISOWEEKNUM-funktion - Eksempel 2

Så den første uge i året starter fra 2. januar 2017 og slutter den 8. januar 2017. Som vist nedenfor og datoer mellem 2. januar 2017 og 8. januar 2017 vil være den første uge, og derefter kommer 9. januar under den anden uge.

Lad os antage, at datoen er 1. januar 2015, som er en torsdag. Formlen tager det som uge 1 i året som vist ovenfor.

Eksempel 3

Lad os se, hvordan denne formel kan bruges sammen med en anden dato og tid-funktion. Lad os antage, at jeg ønsker at finde ud af datoen i dag og den aktuelle uge i året. Jeg kan bruge formlen = ISOWEEKNUM (TODAY ()) som vist nedenfor:

ISOWEEKNUM-funktion - Eksempel 3

Da i dag er 6. marts 2018, returnerer ISOWEEKNUM 10 som resultatet:

ISOWEEKNUM-funktion - Eksempel 3a

Derudover skal vi finde ud af, hvor mange uger der er tilbage fra den sidste uge, det vil sige den 52. uge. I dette scenarie kan vi ændre formlen som:

= 52 -ISOWEEKNUM (I DAG ())

ISOWEEKNUM-funktion - Eksempel 3b

Vi får resultatet nedenfor:

ISOWEEKNUM-funktion - Eksempel 3c

Et par tip til ISOWEEKNUM-funktionen

  1. #NUM! error - Opstår, når det angivne datoargument ikke er et gyldigt nummer.
  2. #VÆRDI! error - Opstår, når det angivne datoargument ikke er en gyldig datatype.
  3. ISOWEEKNUM-funktionen returnerer ugenummeret på basis af den europæiske ISO-standard ISO8601: 2000.
  4. Som vi er klar over, at MS Excel gemmer datoer sekventielt i tal, kan funktionen bruges, selv når der er angivet et serienummer. For eksempel, hvis vi får serienummer 39.814, returnerer ISOWEEKNUM resultatet som 1.

ISOWEEKNUM - Noter

  1. Hvis vi bruger en ældre version af MS Excel, kan vi bruge funktionen WEEKNUM. WEEKNUM-funktionen bruger som standard et arrangement, hvor uge 1 begynder den 1. januar, og uge 2 begynder den næste søndag (når argumentet return_type udelades eller leveres som 1).

Men med MS Excel 2010 til Windows og MS Excel 2011 til Mac kan vi generere et ISO-ugenummer ved hjælp af 21 som return_type: = WEEKNUM (dato, 21).

  1. Der er ingen indbygget regnearksfunktion i ISO uger før MS Excel 2010. Derfor, hvis vi bruger data fra forskellige Excel-versioner, ville det være godt at bruge funktionen ISOWEEKNUM.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avanceret Excel Formel Course
  • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
  • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje