Banker i Estland - Oversigt og guide til de bedste banker i Estland

Bank of Estonia er en del af det europæiske system for centralbanker. Grundlagt i 1919 formulerer den estiske centralbank landets økonomiske strategi og forvalter sit valuta- og kreditsystem. Det fører også tilsyn med finansielle institutioner og banker i Estland.

Banker i Estland

I øjeblikket er de 16 banker i Estland, hvoraf ni er autoriserede kreditinstitutter og syv er filialer af udenlandske kreditinstitutter. Skandinaviske bankkoncerner dominerer den estiske banksektor og tegner sig for 90% af de samlede aktiver.

I 2017 ændrede Moody's Investors Service sine udsigter for baltiske banker fra stabile til positive. Ratingbureauet forventer, at aktivrisikoen i Estland vil forblive stabil, da problemlånprocenten når de lave niveauer, der findes i de nordiske lande.

For alle, der overvejer en bankkarriere i Estland, er denne liste over banker i Estland en nyttig guide til, hvor man kan starte. For at lære mere, se vores liste over finansielle institutioner Virksomhedslister over de vigtigste aktører inden for virksomhedsfinansiering. Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere.

De største banker i Estland er:

Swedbank

Med hensyn til aktiver er Swedbank den største af bankerne i Estland med en andel på næsten 40% af det indenlandske bankmarked. Hovedkvarteret i Tallinn fungerer som et datterselskab af den svenske finanskoncern, Swedbank. Det tilbyder et komplet udvalg af individuelle og erhvervsmæssige bankprodukter og -tjenester.

Indtægter: 206,4 millioner euro (2017)

Nettoindkomst: 191,2 millioner euro (2017)

Aktiver i alt: 9,96 milliarder euro (2017)

SEB Bank

SEB Bank tilbyder et komplet udvalg af finansielle tjenester til privatpersoner, SMV'er og den offentlige sektor i Estland. Banken er medlem af Sveriges SEB-gruppe. Tidligere kendt som Eesti Uhispank og derefter SEB Eesti Uhispank, vedtog SEB Bank sit nuværende navn i 2008.

Indtægter: 85,5 millioner euro (2017)

Nettoindkomst: 67,32 millioner euro (2017)

Aktiver i alt: 5,92 milliarder euro (2017)

Luminor Bank

Luminor Bank, der blev oprettet i 2017, tilbyder trods at være en af ​​de mindre banker i Estland et komplet udvalg af finansielle produkter og tjenester til alle kundegrupper med fokus på enkeltpersoner med høj nettoværdi og små og mellemstore virksomheder. Tidligere DNB Bank er Luminor Bank et joint venture mellem DNB og Nordea. Det tilbyder også detailbank, leasing og forsikringsprodukter og -tjenester.

Omsætning: 26,6 millioner euro (2017)

Nettoindkomst: 7,46 millioner euro (2017)

Aktiver i alt: 3,58 milliarder euro (2017)

LHV Pank

LHV blev grundlagt i 1999 og er den største indenlandske finansielle koncern i Estland. Banken betjener primært privatpersoner, SMV'er og institutionelle investorer i landet. Med kontorer i Tallinn og Tartu beskæftiger det næsten 360 ansatte og betjener mere end 165.000 kunder.

Indtægter: 40,64 millioner euro (2017)

Nettoindkomst: 22,18 millioner euro (2017)

Aktiver i alt: 1,77 milliarder euro (2017)

Danske Bank A / S Estlands filial

Danske Bank A / S Estonia Branch opererer inden for de private internationale bank- og forretningsbanker. Banken tilbyder en bred vifte af finansielle produkter og tjenester til individuelle ikke-residenter og forretningskunder i banker i Estland.

Indtægter: 23 millioner euro (2017)

Nettoindkomst: 6,05 millioner euro (2017)

Aktiver i alt: 1,56 milliarder euro (2017)

Coop Bank

Coop Bank blev grundlagt i 2017 og er en andelsbank, der ejes af lokale forbrugerkooperativer og deres kunder. Banken, tidligere AS Eesti Krediidipank, tilbyder primært enkle bankprodukter til enkeltpersoner og SMV'er. Coop var en af ​​de få banker i Estland, der viste et nettotab i 2017.

Omsætning: 9,6 millioner euro (2017)

Nettoresultat (tab): (290.000 euro) (2017)

Aktiver i alt: 367,31 millioner euro (2017)

OP Corporate Bank

OP Corporate Bank henvender sig til erhvervskunder og leverer specialiserede kontanthåndterings-, finansierings- og betalingsoverførselsløsninger. Det fungerer som et datterselskab af Finlands OP Financial Group, der tilbyder bank-, skadesforsikrings- og formuestyringstjenester.

Indtægter: 5,9 millioner euro (2017)

Nettoindkomst: 2,25 millioner euro (2017)

Aktiver i alt: 646,30 millioner euro (2017)

Bigbank AS

Bigbank blev grundlagt i 1992 og fokuserer på at tilbyde forbrugerlån og indskud til individuelle og forretningskunder i Estland. Det betragtes som en af ​​de største specialiserede långivere til privatpersoner blandt banker i Estland og Østersøregionen ved siden af ​​universelle banker og leasingfirmaer.

Indtægter: 69,8 millioner euro (2017)

Nettoindkomst: 17,13 millioner euro (2017)

Aktiver i alt: 457,44 millioner euro (2017)

Tallinn Business Bank

Tallinn Business Bank blev grundlagt i 1991 og er en af ​​de ældste kommercielle banker i Estland. Banken fokuserer på privatpersoner og SMV'er ud over at tilbyde et omfattende udvalg af individuelle produkter og tjenester til privat- og forretningsbanker. Det driver et hovedkontor og en enkelt filial.

Indtægter: 2,7 millioner euro (2017)

Nettoindkomst: 2,35 millioner euro (2017)

Aktiver i alt: 231,85 millioner euro (2017)

Handelsbanken

Handelsbanken startede sin virksomhed i Estland i 2006. Banken fungerer som en filial af Sveriges Svenska Handelsbanken AB-koncern og tilbyder individuelle produkter og tjenester til bankvirksomhed.

Indtægter: 1,8 millioner euro (2017)

Nettoresultat (tab): (478.000 euro) (2017)

Aktiver i alt: 146,76 millioner euro (2017)

Karriere inden for investeringsbankvirksomhed

For at bryde ind i investeringsbankvirksomhed, job Gennemse jobbeskrivelser: krav og færdigheder til jobannoncer i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, skatkammer, FP&A, corporate finance, regnskab og andre finansområder. Disse jobbeskrivelser er udarbejdet ved at tage de mest almindelige lister over færdigheder, krav, uddannelse, erfaring og andet, der er flere vigtige ting at fokusere på. Disse inkluderer netværk, genoptage Investment Banking CV Investeringsbank CV-skabelon. Lær hvordan du skriver et investeringsbank CV (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-skabelon. IB-CV'et er unikt. Det er vigtigt at skræddersy dit CV til industristandarden for at undgå at blive straks slettet, oplevelse,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 vigtigste økonomiske modelleringsevner og hvad der kræves for at være god til økonomisk modellering i Excel. De vigtigste færdigheder: regnskab. For at lære mere kan du udforske vores interaktive karrierekort…. For bankkarrierer vil du have en betydelig fordel i forhold til konkurrencen med vores finansielle modelleringskurser.

Yderligere ressourcer

Dette har været en guide til de bedste banker i Estland. For alle, der leder efter en karriere inden for bankvirksomhed, er denne liste et godt sted at starte dit netværk. Se også disse yderligere ressourcer:

  • Topbanker i Sverige Topbanker i Sverige Der er mere end 100 banker i Sverige. De fire største banker i Sverige tegner sig for mere end 80% af branchens samlede aktiver. Det svenske banksystem består af fire kategorier. De er: Kommercielle banker, Udenlandske banker, Sparebanker, Kooperative banker. Ifølge Moody's er udsigterne for Sveriges bankvirksomhed
  • Top 100 investeringsbanker Virksomheder Lister over de vigtigste aktører inden for corporate finance Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere
  • Spørgsmål om investeringsbankinterview Interviews Få dit næste interview! Tjek Finance interviewguider med de mest almindelige spørgsmål og bedste svar til enhver stilling inden for corporate finance. Interviewspørgsmål og svar til økonomi, regnskab, investeringsbank, aktieforskning, kommerciel bankvirksomhed, FP&A, mere! Gratis guider og øvelse for at få et interview til dit interview
  • Gå mig gennem en DCF Gå mig gennem en DCF Spørgsmålet, gå mig gennem en DCF-analyse er almindelig i investeringsbankinterviews. Lær hvordan du får fat i spørgsmålet med Finance detaljerede svarvejledning. Byg en 5-årig prognose for uhåndteret fri pengestrøm, beregne en terminalværdi, og diskonter alle disse pengestrømme til nutidsværdi ved hjælp af WACC.
  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til finansiel modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere