Kredit score - Definition, Brugere af kredit score, hvordan man forbedrer

En kredit score er et antal, der repræsenterer den enkeltes økonomiske og kreditmæssige status og evne til at opnå økonomisk bistand fra långivere. Långivere Finansiel formidler En finansiel formidler henviser til en institution, der fungerer som mellemmand mellem to parter for at lette en finansiel transaktion. De institutioner, der almindeligvis omtales som finansielle formidlere, omfatter forretningsbanker, investeringsbanker, gensidige fonde og pensionskasser. bruge kredit score til at vurdere en potentiel låntagers kvalifikation til et lån og de specifikke vilkår for lånet. I det væsentlige bruges det til at bestemme låntagerens evne til at tilbagebetale det lånte beløb i rette tid. Kredit score vurderingen leveres af et rapporteringsbureau for forbrugerkredit såsom Equifax eller TransUnion.

Kredit score

Hvem bruger kredit score?

Enhver organisation, der låner penge som kilde til forretning, bruger kreditpoints til at vurdere, om en låntager er berettiget. Sådanne organisationer inkluderer specifikt banker Topbanker i USA Ifølge US Federal Deposit Insurance Corporation var der 6.799 FDIC-forsikrede kommercielle banker i USA fra februar 2014. Landets centralbank er Federal Reserve Bank, der opstod efter vedtagelsen af ​​Federal Reserve Act i 1913, kreditkortselskaber, fintech-baserede långivere, forsikringsselskaber, udlejere, offentlige agenturer og realkreditinstitutter.

Det kan være enhver person eller organisation, der søger at låne nogen penge eller indgå en kontrakt, der kræver, at en anden part betaler dem tilbage på en forudbestemt tid.

Hvad er en god kredit score?

En kredit score varierer fra 300 til 850. Jo højere din kredit score er, desto bedre er din status som låntager. En respektabel kredit score er over 670 .

God kredit score

Sådan forbedrer du din kredit score

1. Betal dine regninger til tiden

Hvis du konsekvent betaler det, der forfalder til tiden, etableres din troværdighed som låntager. Opbygning af din kredithistorik tager tid og løbende at betale det, du skylder, betragtes som en af ​​de største indikatorer for din kreditværdighed.

For långivere betragtes tidligere adfærdsmønstre som nøgleindikatorer for fremtiden. At bevise for långivere, at du er i stand til at betale tilbage til tiden, hjælper derfor med at forbedre din kredit score.

2. Reducer dine samlede lånebeløb

Proaktiv fratagelse af mere end det, der forfalder, vil i sidste ende hjælpe dig med at fremvise dig selv som en troværdig låntager, der ikke kun betaler tilbage, men som gør det inden forfaldsdatoen. Hvis du gør det, kan det også mindske eventuelle rentebetalinger Renteudgifter Renteudgifter opstår fra et selskab, der finansierer gennem gæld eller kapitalforpagtninger. Renter findes i resultatopgørelsen, men kan også beregnes gennem gældsplanen. Tidsplanen skal skitsere alle de største gældsforhold, som et selskab har på sin balance, og beregne renter ved at multiplicere de lånte midler.

For eksempel, hvis du har midlerne til at forudbetale dit realkreditlån Et realkreditlån er et lån - ydet af en realkreditudbyder eller en bank - der gør det muligt for en person at købe et hjem. Selvom det er muligt at optage lån til dækning af hele et husomkostning, er det mere almindeligt at sikre et lån til ca. 80% af boligens værdi. , så ved at gøre det kommer du over som en troværdig låntager, og din kredit score forbedres.

3. Administrer kreditkort effektivt:

Kreditkort Kreditkort Et kreditkort er et simpelt, men ikke-almindeligt kort, der giver ejeren mulighed for at foretage køb uden at frembringe noget kontant beløb. I stedet er det en glimrende måde at forbedre din kredit score ved at bruge en kredit, hvis den bruges flittigt. Ideelt set bør du ikke bruge mere end 35% af din kreditgrænse. Ved at følge denne praksis hjælper du med at holde dit samlede gældsbeløb i skak og også med at sikre, at du er i stand til nemt at tilbagebetale den udvidede finansiering. Långivere ser specifikt på, hvor meget af din tilgængelige kredit du faktisk har lånt. Igen, for at klassificere højere med långivere er det en god ide at få adgang til ikke mere end 35% af din tilgængelige kredit til enhver tid. Så hvis du for eksempel har et kreditkort med en kredit på $ 5.000, bør du ikke tillade, at din udestående saldo for det kort overstiger $ 1.700 - $ 1.800.

4. Køb ikke det, du ikke har råd til

Som en gylden regel skal du ikke købe ting, som du ikke straks kan betale. Selvom det er praktisk at købe ting på kredit, er det generelt bedre at se i den anden retning, hvis der er noget, du ikke har råd med det samme med de disponible midler.

Vedligeholdelse af økonomisk sundhed handler om at træffe de rigtige beslutninger for dig selv i den brede ordning af ting og ikke forkæle dig med impulskøb, som du kan fortryde senere.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Årlig procentsats (APR) Årlig procentsats (APR) Den årlige procentsats (APR) er den årlige rente, som en person skal betale på et lån, eller som de modtager på en indskudskonto. I sidste ende er april en simpel procentdel, der bruges til at udtrykke det numeriske beløb, som en person eller enhed betaler årligt for privilegiet at låne penge.
  • Restancer Restancer Restancer henviser til betalinger, der er forfaldne, og som formodes at blive foretaget i slutningen af ​​en given periode efter at have mistet de krævede betalinger. Samlet restance svarer til summen af ​​alle betalinger, der er akkumuleret over tid, siden den første betaling var forfalden.
  • Fair Credit Billing Act (FCBA) Fair Credit Billing Act (FCBA) Fair Credit Billing Act (FCBA) er en amerikansk føderal lov, der pålægger forbrugerne at beskytte forbrugerne mod udnyttelse af kreditorer gennem faktureringsfejl. Enac
  • Loan Covenant Loan Covenant En lånecovenant er en aftale, der fastlægger vilkårene og betingelserne for lånepolitikker mellem en låntager og en långiver. Aftalen giver långivere spillerum til at yde tilbagebetaling af lån, mens de stadig beskytter deres udlånsposition. På grund af gennemsigtigheden i reglerne får låntagere ligeledes klare forventninger til