Standalone Value - Oversigt, eksempel og hvordan det bruges

Selvstændig værdi er en værdiansættelsesmetode, der bestemmer værdien af ​​en virksomhed i dens aktuelle værdi inden en fusions- og overtagelsesaftale Fusioner Acquisitions M&A Process Denne vejledning fører dig gennem alle trin i M & A-processen. Lær, hvordan fusioner og opkøb og aftaler gennemføres. I denne vejledning skitserer vi anskaffelsesprocessen fra start til slut, de forskellige typer erhververe (strategiske vs. økonomiske køb), vigtigheden af ​​synergier og transaktionsomkostninger. Det bruges til at bestemme egnetheden af ​​et målselskab som fusions- eller overtagelsespartner og den synergistiske effekt, som transaktionen vil bringe til den overtagende virksomhed.

Nogle af de poster, der indgår i fastlæggelsen af ​​virksomhedens nutidsværdi, inkluderer personale, aktivbase, distributionskanaler, nuværende produktions- eller servicestruktur og driftsomkostningsstruktur.

Uafhængig værdi

Finance's Fusions and Acquisitions (M&A) Course vil gennemgå, hvordan man bygger en finansiel model til M&A i Excel.

I nogle tilfælde kan værdien af ​​et overtagelsesmål overstige den estimerede enkeltstående værdi for den overtagende virksomhed. Det betyder, at den overtagende virksomhed får mere værdi af transaktionen end kombinationen af ​​de to selskabers aktiver.

For eksempel skaber medarbejderne i virksomheden en synergistisk effekt i erhververens virksomhed, når de køber et softwarefirma. Hvis virksomheden erhverver softwarevirksomheden uden sine tekniske medarbejdere, vil den erhvervende ikke indse den synergistiske effekt med det samme, da den vil blive tvunget til at pådrage sig yderligere omkostninger til at uddanne nye medarbejdere. Derudover tager de nye medarbejdere tid til at vænne sig til det erhvervede selskabs interne systemer.

Hvad er synergieffekten i M & A-tilbud

Synergi Synergi Synergi er konceptet, at hele en enhed er mere værd end summen af ​​delene. Denne logik er typisk en drivkraft bag fusioner og opkøb (M&A), hvor investeringsbankfolk og virksomhedsledere ofte bruger synergi som en begrundelse for handlen. er en af ​​de målinger, som parter i en fusion og opkøb handler til at retfærdiggøre transaktionen og transaktionsprisen. Normalt beregnes anskaffelsesomkostningerne ved at tage højde for de forventede fordele for begge virksomheder efter overtagelsen. De fordele, som de to fusionerede virksomheder har, kaldes synergier. Synergi kan klassificeres som driftsmæssige og økonomiske synergier.

1. Drift af synergier

Driftssynergier henviser til transaktionens evne til at øge afkastet genereret af aktiver og fremskynde virksomhedens vækst, hvilket resulterer i øgede pengestrømme for den kombinerede enhed. Et eksempel på en driftssynergi er stordriftsfordele Stordriftsfordele Stordriftsfordele refererer til den omkostningsfordel, som et firma oplever, når det øger sit produktionsniveau. Fordelen opstår på grund af det omvendte forhold mellem faste omkostninger pr. Enhed og produceret mængde. Jo større produktionsmængde, jo lavere er de faste omkostninger pr. Enhed. Typer, eksempler, vejledning genereret af transaktionen.

Da virksomhederne ophører med at fungere som to forskellige enheder, eliminerer de omkostninger, der tidligere var afholdt individuelt, såsom distributionsomkostninger, administrationsomkostninger og lejeomkostninger. Det fusionerede selskab drager også fordel af et stort antal produkt- og servicetilbud og en stor pulje af potentielle kunder.

2. Finansielle synergier

Finansielle synergier Finansiel synergi Finansiel synergi opstår, når tilslutning af to virksomheder forbedrer finansielle aktiviteter til et niveau, der er højere end da virksomhederne fungerede som separate enheder. Normalt resulterer M & A-transaktioner i et større selskab, der har en højere forhandlingsstyrke for at få lavere kapitalomkostninger. involvere forbedring af den økonomiske præstation, som to virksomheder har, når de fusionerer til en større virksomhed. Forbedringerne inkluderer øget gældskapacitet, lavere kapitalomkostninger, forbedrede pengestrømme og skattefordele. Det kombinerede selskab har højere forhandlingsstyrke og kan være i stand til at forhandle om lavere kapitalomkostninger fra finansielle institutioner.

Det kan forbedre sin lånekapacitet, da det opnår mere stabile pengestrømme og indtjening, der giver kreditorer sikkerhed for, at virksomheden er i stand til at opfylde sin gældsforpligtelse. Den overtagende virksomhed skaber også skattefordele, når den erhverver en tabsgivende enhed, da den reducerer den samlede skattebyrde.

Selvom virksomheder hovedsagelig fokuserer på positive synergier, kan en overtagende også opleve negative synergier, hvor den samlede virksomhed oplever faldende økonomiske resultater efter overtagelsen. For eksempel kan det fusionerede selskab blive tvunget til at pådrage sig yderligere omkostninger til at uddanne sine nye medarbejdere og ansætte mere erfarent personale til at styrke sit ledelsesteam.

Også erhvervelse af et målselskab med et negativt økonomisk omdømme blandt udlånsinstitutioner kan påvirke køberens gældskapacitet, da de fleste långivere vil være tøvende med at låne store mængder af gæld i den kombinerede enhed for at beskytte sig mod risikoen for misligholdelse.

Sådan bruges den enkeltstående værdi

Frittstående bruges til at bestemme egnetheden af ​​et overtagelsesmål i M & A-aftalen, og hvis transaktionen vil forbedre erhververens værdiansættelse efter overtagelsen. Derfor skal den overtagende virksomhed foretage due diligence Due Diligence Due diligence er en proces med verifikation, undersøgelse eller revision af en potentiel aftale eller investeringsmulighed for at bekræfte alle relevante fakta og økonomiske oplysninger og for at verificere alt andet, der blev rejst under en M & A aftale eller investeringsproces. Due diligence er afsluttet, før en aftale afsluttes. på målfirmaet til at bestemme målets evne til at skabe positiv synergi i moderselskabet.

Due diligence indebærer beregning af omkostninger, som den erhverver, der pådrager sig inden den fulde inkorporering af målets infrastruktur i virksomheden. Omkostningerne inkluderer afskrivningsomkostninger for aktiver, erhvervelse af ny infrastruktur, omkostninger til uddannelse af nyt personale, omkostninger til omorganisering af ledelsesteamet osv.

Et målfirma med unikke aktiver eller funktioner såsom et patenteret system og proprietær teknologi er i stand til at tiltrække en premiumpris under erhvervelsen på grund af en højere enkeltstående værdi. Købsprisen ville være højere, hvis den overtagende virksomhed estimerer, at den vil generere flere indtægter med det erhvervede selskab end de indtægter, som målselskabet kunne have genereret i fremtiden, hvis det fortsatte med at operere uafhængigt.

Den genererede tillægsværdi kaldes synergi, som kan måles ved den fusionerede virksomheds øgede driftseffektivitet og stærke økonomiske resultater.

Relaterede målinger

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker. For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere ressourcer nedenfor:

  • Acquisition Finance Acquisition Finance Anskaffelsesfinansiering henviser til de forskellige kapitalkilder, der bruges til at finansiere en fusion eller overtagelse. Dette er normalt en kompleks mission, der kræver grundig planlægning, da erhvervsfinansieringsstrukturer ofte kræver mange variationer og kombinationer. Desuden anskaffes finansiering af erhvervelse sjældent fra én kilde.
  • M&A-overvejelser og -implikationer M&A-overvejelser og -implikationer Ved udførelse af M&A skal en virksomhed anerkende og gennemgå alle faktorer og kompleksiteter, der er forbundet med fusioner og overtagelser. Denne vejledning skitserer vigtige
  • M & A Deal Structure M & A Deal Structure En M & A Deal Structure er en bindende aftale mellem parter i en fusion eller overtagelse (M&A), der skitserer begge parters rettigheder og forpligtelser. Kort sagt kan en dealstruktur kaldes vilkårene og betingelserne for en M & A.
  • Værdiansættelsesmetoder Værdiansættelsesmetoder Når en virksomhed vurderes som en igangværende virksomhed, er der tre hovedvurderingsmetoder, der anvendes: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder bruges i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og opkøb, gearede opkøb og finansiering