Bruttonationalprodukt - Lær om forskellige BNP-typer

Bruttonationalprodukt (BNP) er et standardmål for et lands økonomiske sundhed Økonomiske indikatorer En økonomisk indikator er en måling, der bruges til at vurdere, måle og evaluere makroøkonomiens generelle sundhedstilstand. Økonomiske indikatorer og en indikator for dets levestandard. Også BNP kan bruges til at sammenligne produktivitetsniveauer mellem forskellige lande.

Den største fordel ved BNP er, at beregningerne af foranstaltningen er ret ensartede fra land til land. Således giver en sammenligning mellem lande en høj nøjagtighed. Desuden angiver BNP økonomisk ekspansion eller kompression Deflation Deflation er et fald i det generelle prisniveau for varer og tjenester. Sagt på en anden måde, deflation er negativ inflation. Når det sker, vokser valutaens værdi over tid. Således kan flere varer og tjenester købes for det samme beløb. og vækst eller nedgang i en økonomi.

Forskellige organisationer som Verdensbanken, De Forenede Nationer og Den Internationale Valutafond indsamler og offentliggør data om BNP-skøn i alle lande.

Nominelt BNP

Nominelt BNP er BNP målt til aktuelle markedsprisniveauer. Nominelt BNP er ikke justeret for inflation Inflation Inflation er et økonomisk begreb, der refererer til stigninger i varenes prisniveau over en bestemt periode. Stigningen i prisniveauet betyder, at valutaen i en given økonomi mister købekraft (dvs. mindre kan købes med det samme beløb). , så det er sandsynligt, at tallene nedenfor er højere end det reelle BNP-skøn. BNP-skøn blev offentliggjort af Den Internationale Valutafond i juni 2018.

Nominelt bruttonationalprodukt (BNP)Figur 1. Nominelt BNP (i US $ billioner)

BNP pr. Indbygger (OPP)

BNP pr. Indbygger er et mål for et lands samlede produktion beregnet ved at tage BNP i en given periode (normalt et år) og dividere tallet med dets gennemsnitlige samlede befolkning i perioden. BNP pr. Indbygger bruges almindeligvis som en indikator for levestandarden såvel som et mål for produktiviteten i landets arbejdsstyrke. BNP pr. Indbygger (ved købekraftsparitet Købekraftsparitet Begrebet købekraftsparitet (PPP) bruges til at foretage multilaterale sammenligninger mellem de forskellige landes nationale indkomst og levestandard. Købekraft måles ved prisen på en specificeret kurv med varer Paritet mellem to lande indebærer således, at en valutaenhed i et land vil købe) bestemmes ud fra beregninger af købekraftsparitet (PPP).PPP giver mulighed for at sammenligne levestandarden og indkomsterne i forskellige lande under hensyntagen til prisniveauer i disse lande.

Tallene for BNP pr. Indbygger (PPP) nedenfor blev offentliggjort af Den Internationale Valutafond i 2017.

BNP pr. Indbygger (OPP)Figur 2. BNP pr. Indbygger (OPP) (i US $)

BNP pr. Arbejdet time

BNP pr. Arbejdstime er en indikator for landets arbejdsproduktivitet. Den måler, hvor effektivt arbejdskraft kombineres med andre faktorer og bruges i produktionsprocessen. BNP pr. Arbejdstime beregnes som den reelle produktion pr. Enhed af arbejdskraftinstrumenter (målt ved det samlede antal arbejdede timer).

Følgende data blev offentliggjort af Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) i 2015.

BNP pr. Arbejdet timeFigur 3. BNP pr. Arbejdstime (i US $)

Relaterede målinger

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker. For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Forbrugeroverskudsformel Forbrugeroverskudsformel Forbrugeroverskud er en økonomisk måling til beregning af fordelen (dvs. overskud) af, hvad forbrugerne er villige til at betale for en vare eller tjenesteydelse i forhold til markedsprisen. Forbrugeroverskudsformlen er baseret på en økonomisk teori om marginal nytte.
  • Bruttonationalprodukt Bruttonationalprodukt Bruttonationalproduktet (BNP) er et mål for værdien af ​​alle varer og tjenester produceret af et lands beboere og virksomheder. Det estimerer værdien af ​​de endelige produkter og tjenester, der fremstilles af et lands beboere, uanset produktionsstedet.
  • Stagflation Stagflation Stagflation er en økonomisk begivenhed, hvor inflationen er høj, den økonomiske vækst sænkes, og arbejdsløsheden forbliver støt høj. Denne ugunstige kombination frygtes og kan være et dilemma for regeringer, da de fleste tiltag, der har til formål at sænke inflationen, kan øge arbejdsløsheden
  • Udbud og efterspørgsel Udbud og efterspørgsel Loven om udbud og efterspørgsel er mikroøkonomiske begreber, der siger, at på effektive markeder er den leverede mængde af en vare og den mængde, der kræves af den vare, lig med hinanden. Prisen på det gode bestemmes også af det punkt, hvor udbud og efterspørgsel er lig med hinanden.