Beskidt pris - Oversigt, hvordan man beregner, eksempel

Beskidt pris er, når en obligationspris inkluderer renter, der er påløbet siden den seneste kuponbetaling.

Beskidt pris

Når investorer køber værdipapirer med fast indkomst, såsom obligationer Obligationer kontra aktier For potentielle investorer og mange andre er det vigtigt at skelne mellem obligationer vs. aktier. To af de mest almindelige aktivklasser for investeringer er, de forventer at modtage kuponbetalinger baseret på en fast tidsplan. Prisen på en obligation afhænger dog af nutidsværdien af ​​fremtidige kuponbetalinger. Medmindre en obligation købes på kuponens betalingsdato, inkluderer obligationsprisen sandsynligvis de renter, der er påløbet siden da.

Derfor går køberen glip af en kuponbetaling, og sælgeren lommer de påløbne renter i lommen - dette ville være en beskidt pris. Dette står i kontrast til en ren pris, som udelukker eventuelle påløbne renter.

Resumé

  • Beskidt pris er, når en obligationspris inkluderer renter, der er påløbet siden den seneste kuponbetaling.
  • Det ses som ”snavset”, fordi de påløbne renter, der var inkluderet i obligationsprisen, går til sælgeren.
  • For at beregne den beskidte pris skal du sammenfatte den rene pris og den påløbne rente.

Forståelse af beskidt pris

For at forstå den beskidte pris er det vigtigt først at forstå, hvordan obligationer fungerer. Ligesom andre aktiver med fast indkomst leverer obligationer en kuponbetaling til obligationsejeren efter en fast tidsplan. Kuponbetalinger kan forekomme månedligt, kvartalsvis eller årligt. De fleste obligationer foretager imidlertid kuponbetalinger halvårligt (hver sjette måned).

En obligation prissættes på baggrund af nutidsværdien af ​​dens fremtidige pengestrømme. Når der er foretaget en kuponbetaling, sker der ingen yderligere betalinger før den næste betalingsdato. De renter, der påløber mellem hver betalingsdato, kaldes de påløbne renter Påløbne renter Påløbne renter henviser til den del af renterne, der er opstået, men betalingen er endnu ikke foretaget eller modtaget af låntager eller långiver. . På betalingsdatoen nulstilles de påløbne renter til nul igen.

Hvis en investor beslutter at købe en obligation efter betalingsdatoen, modtager de ikke kuponbetalinger før den næste betalingsdato. Obligationssælgeren kan dog prissætte en obligation for at omfatte eventuelle påløbne renter frem til salgsdatoen - det er kendt som den beskidte pris.

Prisen kaldes ”snavset”, fordi køberen betaler for obligationens pris og den påløbne rente, men modtager ikke kuponbetalinger før den næste betalingsdato. Derfor går de påløbne renter, der var inkluderet i obligationsprisen, til sælgeren.

Sådan beregnes priserne

I USA er det typisk at give rene obligationspriser ved at ekskludere eventuelle påløbne renter. Efter købet er afsluttet (afregnet), tilføjes den påløbne rente derefter til den rene pris for at afspejle obligationens sande markedsværdi.

Beskidt pris

Det er ret simpelt at beregne den beskidte pris, vi skal blot tilføje den påløbne rente til den rene pris.

Formlen er som følger:

Beskidt pris = ren pris + påløbne renter

Ren pris

Hvis vi ønsker at finde den rene pris, adskiller vi simpelthen effekten af ​​de påløbne renter fra den beskidte pris.

Formlen vil være som følger:

Ren pris = beskidt pris - påløbne renter

Begge priser

For at beregne begge priser har vi også brug for formlen for den påløbne rente:

Påløbne renter - formel

Hvor:

  • F = Pålydende værdi
  • C = Samlet årlig kuponrente Kuponrente En kuponrente er størrelsen af ​​den årlige renteindtægt, der er betalt til en obligationsindehaver, baseret på obligationens pålydende værdi.
  • M = Antal kuponbetalinger pr. År
  • D = Dage siden sidste betalingsdato
  • T = Periodisering (antal dage mellem betalinger)

Virkelighedseksempel

Lad os antage, at en statsobligation betaler en kuponrente på 5% og når udløbet i 2022. Kuponen betales halvårligt den 1. december og 1. juni. Lad os antage, at en investor køber obligationen den 1. januar 2020 til en pris på $ 1.500.

For at beregne den beskidte pris har vi først brug for de renter, der er påløbet siden sidste betalingsdato. Hvis obligationen blev afviklet den 1. januar, er der gået 31 dage. Brug formlen ovenfra:

Påløbne renter - formel

Påløbet rente - Eksempelberegning

Løsning af ovenstående ligning giver en påløbet rente på $ 6,37 .

For at finde den beskidte pris bruger vi formlen ovenfor:

Beskidt pris = ren pris + påløbne renter

Beskidt pris = $ 1.500 + $ 6,37 = $ 1 506,37

Derfor ville den beskidte pris på en solgt obligation den 1. januar være $ 1.506,37 .

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Periodisering Periodisering Periodisering er grundlaget for periodiseringsprincippet for regnskab, der justerer indtægterne og de afholdte omkostninger, når der ikke er udvekslet kontanter.
  • Kuponrenteskabelon Kuponrenteskabelon hans kuponrenteskabelon beregner en obligationskuponrente baseret på de samlede årlige kuponbetalinger og obligationens pålydende værdi. Som det er sædvanligt med Finance-skabeloner, er de blå værdier hardkodede tal, og sorte tal er beregninger, der afhænger af andre celler. Her er et uddrag af skabelonen:
  • Obligationsprissætning Obligationsprissætning Obligationsprissætning er videnskaben om beregning af en obligations udstedelseskurs baseret på kupon, pålydende værdi, afkast og løbetid. Obligationsprissætning tillader investorer
  • Gældssikkerhed Gældssikkerhed En gældssikkerhed er enhver gæld, der kan købes eller sælges mellem parter på markedet inden løbetid. Dens struktur repræsenterer en gæld