Frasalg - oversigt, grunde og store udfordringer

Frasalg er salg af en eksisterende forretning eller en aktivklasse, der ikke presterer eller opfylder virksomhedens eller et lands forventninger. Frasalg kaldes også frasalg.

Frasalg

Resumé

  • Frasalg er salg af en eksisterende virksomhed eller en aktivklasse, der ikke presterer eller opfylder virksomhedens eller et lands forventninger.
  • Det hjælper organisationer med at generere kontanter og derved reducere gælden og gøre virksomheden mere attraktiv med en lav gældsgrad. Det hjælper også virksomheder med at fokusere deres opmærksomhed på deres kerneforretningsaktiviteter.
  • Frasalg kommer i modsætning til erhvervelse af forretning med en streng tidsbegrænsning regnskabsmæssig og operationel kompleksitet for det sælgende selskab.

Årsager til frasalg

Frasalg er en vanskelig beslutning for en virksomhed. Der er dog mange grunde til, at et selskab vil frasælge et aktiv eller et datterselskab. Nedenfor er nogle af dem:

1. Fondskilde

I tider med økonomiske vanskeligheder og for at holde virksomheden flydende sælger virksomheder deres ikke-kerneaktiver. I stedet for at investere deres penge i et datterselskab Datterselskab Et datterselskab (under) er en forretningsenhed eller et selskab, der er fuldt ejet eller delvist kontrolleret af et andet selskab, betegnet som moderselskabet eller holdingselskabet. Ejerskab bestemmes af procentdelen af ​​aktierne i moderselskabet, og at ejerandelen skal være mindst 51%. eller enhed, der klarer sig dårligt, vil virksomheder sælge aktiverne og spare penge for at forhindre insolvens.

F.eks. Foretog CSX Corporation, et ejendoms- og jernbanetransportfirma, frasalg for at fokusere på dets centrale jernbanevirksomhed og også for at skaffe midler til at afvikle sin gæld.

2. Fokus på primær forretning

I 1980'erne blev større organisationers overtagelse af små virksomheder en tendens på trods af at de kom fra en anden branche. Virksomhederne indså, at håndtering af ikke-kerneaktiver hæmmer deres kernedrift. I dag sælger virksomheder ikke-relaterede enheder og fokuserer deres opmærksomhed på deres kerneaktiviteter.

For eksempel solgte Kodak, Ford Motor Company og mange andre virksomheder forskellige virksomheder, der ikke var relateret til deres kerneforretninger.

3. Forebyggelse af monopol

I mange lande giver regeringen mandat til frasalg for at undgå monopol Monopol Et monopol er et marked med en enkelt sælger (kaldet monopol), men mange købere. I modsætning til sælgere i et perfekt konkurrencepræget marked udøver en monopol væsentlig kontrol over markedsprisen på en vare / et produkt. og opretholde fair handelspraksis. Derfor sælger virksomheder sig for at overholde reglerne.

For eksempel i 1980'erne monopoliserede det amerikanske teleselskab AT&T den amerikanske telekommunikationsindustri. Den amerikanske regering tvang AT&T til at frasælge sig ved at sælge aktiver og derved lade andre virksomheder komme ind på markedet.

4. Bedre investeringsmuligheder

Det primære mål for enhver virksomhed er at generere overskud, og det kan være muligt, hvis de griber enhver mulighed, der kommer deres vej. Som følge heraf kan en virksomhed afhænde en non-profit-organisation, der ikke er til fordel, En non-profit-organisation er en organisation, der fokuserer på en bestemt social sag, og alle de penge, der optjenes eller doneres, bruges til at forfølge dens forretningsenhed til en, der lover et højere afkast med samme investering i fremtiden.

5. Sociale eller politiske årsager

Virksomheder vil ofte frasælge sig regioner, der oplever krigsrelaterede eller sociopolitiske spændinger. Når virksomheder frasælger sig fra sådanne regioner, er der en strøm af kontanter fra de krigsherjede lande. Ved at gøre dette tvinger virksomheder det nuværende regime til at holde op og bringe en demokratisk regering, der vil sikre borgernes trivsel.

For eksempel protesterede virksomheder som PepsiCo, HP (Hewlett-Packard) og Macy i 1990'erne den militærstyrede regering i Myanmar. Virksomhederne blev opfordret af oppositionen til at investere, når en demokratisk regering blev valgt.

Udfordringer, der står over for frasalg

Frasalg er typisk en mere arbejdskrævende proces end at erhverve en ny virksomhed. Mens erhvervelse af erhvervelser kan tage så lang tid som nødvendigt, kommer en frasalg med strenge tidsbegrænsninger.

Det er fordi processen involverer omfattende planlægning og hurtig gennemførelse af frasalget fra sælgeren inden transaktionen afsluttes. Det kræver også, at sælgeren håndterer markedsføring og salg af den frasolgte enhed på samme tid.

1. Operationelle udfordringer

Salgsvirksomhedens økonomiafdeling bidrager væsentligt til den operationelle side af frasalget. Deres primære funktion i processen er at måle virkningerne på virksomhedens bundlinje (nettofortjeneste eller nettoindtjening). Derfor er nøjagtig registrering og økonomisk rapportering nødvendigheder for en vellykket frasalg.

2. Carve-out regnskaber

En hovedopgave for det sælgende selskab er at udarbejde regnskabet for "udskæring". En udskåret enhed er en enhed eller et datterselskab, der afhændes. US Securities and Exchange Commission (SEC) Securities and Exchange Commission (SEC) US Securities and Exchange Commission, eller SEC, er et uafhængigt agentur fra den amerikanske føderale regering, der er ansvarlig for at gennemføre føderale værdipapirlove og foreslå sikkerhedsregler. Det har også ansvaret for vedligeholdelse af værdipapirindustrien og aktie- og optionskurser kræver, at udsagnene repræsenterer det frasolgte selskab og også viser omkostningerne ved at drive forretningen.

3. Regnskabskompleksitet

Flere regnskabsopgaver skal være afsluttet, inden frasalget kan finde sted. For eksempel er en måling, der skal beregnes, den del af det frasolgte selskabs gæld, der skal allokeres til moderselskabet og andre tredjeparter. De skal også etablere den frasolgte enheds kapitalstruktur.

Hvis de frasolgte selskabers årsregnskaber skal revideres, skal moderselskabet desuden sikre, at revisors konklusioner er synkroniseret med konklusionerne fra selskabets ledelse.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Kapitalstruktur Kapitalstruktur Kapitalstruktur refererer til mængden af ​​gæld og / eller egenkapital, som et firma anvender til at finansiere sine aktiviteter og finansiere dets aktiver. Et firmas kapitalstruktur
  • Deregulering Deregulering Deregulering er fjernelse eller reduktion af statslige regler i en bestemt branche. Målene er at give industrier mulighed for at operere
  • Return on Investment (ROI) Return on Investment (ROI) Return on Investment (ROI) er et resultatmål, der bruges til at evaluere afkastet fra en investering eller sammenligne effektiviteten af ​​forskellige investeringer.
  • Solvens Solvens Solvens er et selskabs evne til at opfylde sine langsigtede økonomiske forpligtelser. Når analytikere ønsker at vide mere om solvens i et selskab, ser de på den samlede værdi af dets aktiver sammenlignet med de samlede forpligtelser.