Alpha - Lær hvordan man beregner og bruger Alpha i investering

Alpha er et mål for effektiviteten af ​​en investering sammenlignet med et passende benchmarkindeks, såsom S&P 500 S&P - Standard og Poor's Standard og Poor's (S&P) er markedsleder inden for levering af finansielle markedsanalyser, især i hensættelsen af benchmark og investerbar. En alfa på en (basisværdien er nul) viser, at investeringsafkastet i en bestemt tidsramme oversteg det samlede markedsgennemsnit med 1%. Et negativt alfabetal afspejler en investering, der underpresterer i forhold til markedsgennemsnittet.

Alpha

Alpha er en af ​​fem standardpræstationsforhold, der ofte bruges til at evaluere individuelle aktier eller en investeringsportefølje, hvor de andre fire er beta, standardafvigelse, R-kvadrat og Sharpe-forhold Sharpe-forhold Sharpe-forholdet er et mål for risiko- justeret afkast, der sammenligner en investerings overafkast med dens standardafvigelse for afkast. Sharpe-forholdet bruges almindeligvis til at måle effektiviteten af ​​en investering ved at justere for dens risiko. . Alpha er normalt et enkelt tal (f.eks. 1 eller 4), der repræsenterer en procentdel, der afspejler, hvordan en investering udførte i forhold til et benchmarkindeks.

En positiv alfa på 5 (+5) betyder, at porteføljens afkast oversteg benchmarkindeksets præstation med 5%. En alfa på negativ 5 (-5) indikerer, at porteføljen underpresterede benchmarkindekset med 5%. En alfa på nul betyder, at investeringen opnåede et afkast, der matchede det samlede markedsafkast som afspejlet i det valgte benchmarkindeks.

Porteføljens alfa er det overafkast, den producerer i forhold til et benchmarkindeks. Investorer i gensidige fonde eller ETF'er leder ofte efter en fond med en høj alfa i håb om at få et bedre investeringsafkast (ROI).

Alfaforholdet bruges ofte sammen med beta-koefficienten Beta-koefficient Beta-koefficienten er et mål for følsomhed eller sammenhæng mellem en sikkerhed eller en investeringsportefølje over for bevægelser på det samlede marked. Vi kan udlede et statistisk mål for risiko ved at sammenligne afkastet for en individuel sikkerhed / portefølje med afkastet fra det samlede marked, hvilket er et mål for volatiliteten for en investering. De to forhold anvendes begge i Capital Assets Pricing Model (CAPM) Capital Asset Pricing Model (CAPM) Capital Asset Pricing Model (CAPM) er en model, der beskriver sammenhængen mellem forventet afkast og risiko for et værdipapir. CAPM-formlen viser, at et sikkerhedsafkast er lig med det risikofrie afkast plus en risikopræmie,baseret på denne sikkerheds beta til at analysere en portefølje af investeringer og vurdere dens teoretiske ydeevne.

Oprindelse af Alpha

Begrebet alfa stammer fra indførelsen af ​​vejede indeksfonde, der forsøger at replikere præstationen for hele markedet og tildele en tilsvarende vægt til hvert investeringsområde. Denne udvikling som en investeringsstrategi skabte en ny præstationsstandard.

Dybest set begyndte investorer at kræve, at porteføljeforvaltere af aktivt handlede fonde producerede afkast, der oversteg, hvad investorer kunne forvente at gøre ved at investere i en passiv indeksfond. Alpha blev oprettet som en måling for at sammenligne aktive investeringer med indeksinvestering.

Prissætningsmodel for kapitalaktiver (CAPM)

CAPM bruges til at beregne det afkast, som investorer har brug for at realisere for at kompensere for et bestemt risikoniveau. Den trækker den risikofrie sats fra den forventede sats og vejer den med en faktor - beta - for at få risikopræmien. Derefter tilføjes risikopræmien til den risikofrie afkast for at få det afkast, som en investor forventer som kompensation for risikoen. CAPM-formlen udtrykkes som følger:

r = R f + beta (R m - R f ) + Alpha

Derfor,

Alpha = R - R f - beta (R m -R f )

Hvor:

  • R repræsenterer porteføljeafkastet
  • R f repræsenterer den risikofrie afkast
  • Beta repræsenterer den systematiske risiko for en portefølje
  • R m repræsenterer markedsafkastet, pr benchmark

Hvis vi for eksempel antager, at fondens faktiske afkast er 30, er den risikofrie rente 8%, beta er 1,1, og benchmarkindeksafkastet er 20%, alfa beregnes som:

Alfa = (0,30-0,08) - 1,1 (0,20-0,08)

= 0,088 eller 8,8%

Resultatet viser, at investeringen i dette eksempel overgik benchmarkindekset med 8,8%.

Download den gratis skabelon

Indtast dit navn og din e-mail i nedenstående formular og download den gratis skabelon nu!

Begrænsninger af Alpha

Alpha kommer med et par begrænsninger, som investorer bør overveje, når de bruger det. En af disse begrænsninger vedrører forskellige typer fonde. Nogle investorer bruger forholdet til at sammenligne forskellige typer porteføljer, såsom porteføljer, der investerer i forskellige aktivklasser, og dette kan resultere i vildledende tal. De forskellige fonds forskelligartede karakter påvirker målinger som alfa.

Alpha fungerer først og fremmest bedst, når det anvendes til strengt aktiemarkedsinvesteringer (snarere end til investeringer i andre aktivklasser), og for det andet, hvis det bruges som et fondssammenligningsværktøj, anvendes det bedst til evaluering af lignende fonde - for eksempel to mid-cap vækst-gensidige fonde snarere end at sige at sammenligne en mid-cap vækstfond med en stor-cap-værdifond.

En anden overvejelse for investorer er at vælge et benchmarkindeks. Alfa-værdien beregnes og sammenlignes med et benchmark, der anses for passende for porteføljen. Investorer skal vælge et relevant benchmark. Det mest anvendte benchmark-indeks er S&P 500-aktieindekset.

Dog kan nogle porteføljer, såsom sektorfonde, kræve at bruge et andet indeks for at få en nøjagtig sammenligning. For eksempel for at evaluere en portefølje af aktier, der er investeret i transportsektoren, ville et mere passende indeks benchmark sandsynligvis være Dow transportindekset. Hvor der ikke er nogen eksisterende, passende benchmarkindekser, kan analytikere bruge algoritmer og andre modeller til at simulere et indeks til sammenligningsformål.

Forskel mellem Alpha og Beta

Investorer bruger både alfa- og beta-forholdet til at beregne, sammenligne og forudsige investeringsafkast. Begge nøgletal bruger benchmarkindekser såsom S&P 500 til sammenligning med specifikke værdipapirer eller porteføljer.

Alpha er det risikojusterede mål for, hvordan et værdipapir klarer sig i forhold til det samlede markedsafkast. Det opnåede tab eller overskud i forhold til benchmark repræsenterer alfa. Beta, også kaldet beta-koefficient Beta-koefficient Beta-koefficienten er et mål for følsomhed eller sammenhæng mellem et værdipapir eller en investeringsportefølje over for bevægelser på det samlede marked. Vi kan udlede et statistisk mål for risiko ved at sammenligne afkastet fra en individuel sikkerhed / portefølje med afkastet fra det samlede marked, måler den relative volatilitet for et værdipapir sammenlignet med den gennemsnitlige volatilitet for det samlede marked.

Volatilitet er en anden komponent i risikoniveauet forbundet med en given investering. Basisnummeret for beta er et. En sikkerhed med en betaversion på en viser omtrent det samme niveau af volatilitet som benchmarkindekset. Hvis beta er mindre end en, betyder det, at værdipapirets pris er mindre ustabil end markedsgennemsnittet.

En beta-værdi større end en betyder, at værdipapirets pris er mere volatil end markedsgennemsnittet. For eksempel kan en sikkerhed med en beta-værdi på to forventes at udvise dobbelt så meget volatilitet som S&P 500-indekset. Hvis beta-værdien er negativ, betyder det ikke mindre volatilitet - det betyder, at sikkerheden har en tendens til at bevæge sig omvendt i retning af det samlede marked med en faktor på to.

Relaterede målinger

Finans har til formål at give dig en verdensklasse uddannelse som finansanalytiker. For at lære mere om evaluering af investeringer vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Værdiansættelsesmetoder Værdiansættelse Værdiansættelse refererer til processen med at bestemme en virksomheds eller et aktivs nuværende værdi. Det kan gøres ved hjælp af en række teknikker. Analytikere, der ønsker det
  • Teknisk analyse: En nybegyndervejledning Teknisk analyse - En begyndervejledning Teknisk analyse er en form for investeringsvurdering, der analyserer tidligere priser for at forudsige fremtidig prishandling. Tekniske analytikere mener, at de kollektive handlinger fra alle deltagere på markedet nøjagtigt afspejler alle relevante oplysninger og derfor tildeler værdipapirer løbende en fair markedsværdi.
  • Unlevered Beta Unlevered Beta / Asset Beta Unlevered Beta (Asset Beta) er volatiliteten i afkast for en virksomhed uden at tage hensyn til dens økonomiske gearing. Det tager kun højde for dets aktiver. Det sammenligner risikoen for en uklogt virksomhed med markedsrisikoen. Det beregnes ved at tage egenkapital beta og dividere det med 1 plus skattejusteret gæld til egenkapital
  • Investering: En nybegynderguide Investering: En begyndervejledning Finansiel guide til investering for begyndere lærer dig det grundlæggende ved at investere og hvordan du kommer i gang. Lær om forskellige strategier og teknikker til handel og om de forskellige finansielle markeder, som du kan investere i.