Intrinsic Motivation - Definition, eksempler og hvordan man kan drage fordel af

Iboende motivation henviser til den stimulering, der driver vedtagelse eller ændring af adfærd for personlig tilfredshed eller opfyldelse. En sådan motivation får et individ til at udføre en aktivitet af interne årsager, der er personligt tilfredsstillende, i modsætning til at blive eksternt motiveret - det vil sige ved udsigten til at opnå en ekstern belønning, såsom penge.

Med andre ord, med iboende motivation, er incitamentet til at engagere sig i en adfærd eller udføre en opgave at udføre opgaven selv. For eksempel, når nogen beslutter at spise is, er deres motivation typisk at nyde fornøjelsen ved at spise isen. De gør det ikke for en eller anden ekstern belønning.

Intrinsic Motivation - Portræt af glad forretningskvinde i embedet, der glæder sig over succesen med at udføre opgaven

Intrinsic Motivation vs. Extrinsic Motivation

Iboende motivation er afledt af et direkte forhold mellem personen og situationen eller fra immaterielle faktorer. Et eksempel på dette er, når nogen skriver digte til deres personlige læseglede. En person, der synger og får tilfredshed ud fra sang, stoler på iboende motivation.

Iboende motivation er det modsatte af ydre motivation, som får nogen til at udføre en aktivitet enten for at modtage en ekstern belønning eller for at undgå en ekstern straf. Et eksempel på ydre motivation er, når nogen skriver digte for at sælge dem.

Iboende motivation i organisationer

I enhver organisation, uanset branche, er indre motivation et vigtigt element for at opnå maksimal produktivitet fra medarbejderne. Arbejdsgivere har tendens til at lede efter potentielle medarbejdere, der har en stærk følelse af indre motivation for at udføre det arbejde, som de ville være ansvarlige for.

Stærk indre motivation kan hjælpe enkeltpersoner med at nå deres mål for karriere Karriere Søg Finans karriere ressourcer bibliotek. Vi har samlet de vigtigste karriereressourcer til ethvert job inden for corporate finance. Fra interviewforberedelse til genoptagelser og jobbeskrivelser har vi fået dig dækket til at lande dit drømmejob. Udforsk guider, skabeloner og en bred vifte af gratis ressourcer og værktøjer, vækst og udvikling. Her er nogle områder, hvor intern motivation kan være gavnlig for både medarbejderen og arbejdsgiveren:

1. Ansvar

Generelt gælder det, at jo flere ansvarsområder en person påtager sig på arbejdspladsen, jo højere bliver deres løn. Når en person bliver leder, modtager de højere kompensation end deres kolleger eller underordnede. Nogle mennesker accepterer dog ikke en ledende stilling primært for at tjene flere penge.

Nogle medarbejdere har den iboende motivation at påtage sig flere ansvarsområder for at inspirere eller opmuntre andre til at træde op, nå deres egne personlige mål og selv bestige virksomhedens stige. Tilføjet ansvar kan også medføre den immaterielle belønning ved at få nogen til at føle, at de spiller en direkte rolle i udformningen af ​​organisationens fremtid.

2. Anerkendelse

De fleste virksomheder tilbyder belønninger og anerkendelsesprogrammer, der tilbyder incitamenter såsom pengepræmier eller betalte ferieforlad. Imidlertid er nogle medarbejdere med stærk indre motivation tilfredse med blot at blive betragtet som et værdifuldt medlem af organisationen, uanset ekstra økonomiske belønninger. De får sandsynligvis mere glæde ved at blive anerkendt for deres hårde arbejde end de får ved at modtage de eksterne belønninger, der ledsager anerkendelsen.

3. Viden

En stærk intern motivation for nogle medarbejdere er stræben efter viden. De vil lære mere om deres felt og finpudse deres færdigheder. Virksomheder kan tilbyde en række træningskurser Finansiel modelleringstræning - Websiteplacering Følgende tabel viser de øverste websteder for finansiel modelleringskurser og rangerer dem efter deres månedlige trafik. Se data for Finance, WSP, BIWS for at opnå maksimal udbytte af medarbejdere, der er internt motiverede til at øge deres viden og færdigheder.

4. Udførelse

I mange tilfælde behøver arbejdsgivere ikke at foretage storslåede gestus eller bruge meget på at skabe brændstof for medarbejdernes iboende motivation og give dem en følelse af bedrift på arbejdspladsen. Mange mennesker føler en stolthed og bedrift ved at hjælpe andre mennesker uden at forvente noget til gengæld. Bare det at sige ”Tak!” Er mere end nok for mennesker med stærk indre motivation.

Relaterede målinger

Tak fordi du læste Finance's forklaring på iboende motivation. Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Bløde værdier
  • Analyst Trifecta® Analyst Trifecta® Guide Den ultimative guide til, hvordan man kan være en finansanalytiker i verdensklasse. Vil du være en finansanalytiker i verdensklasse? Ønsker du at følge branchens førende bedste praksis og skille sig ud fra mængden? Vores proces, kaldet The Analyst Trifecta®, består af analytics, presentation & soft skills
  • Interviewtips - Sådan interviewes godt Interviewtips - Sådan interviewes godt Denne vejledning giver dig en liste over de 10 bedste interviewtip, der er baseret på årtier af førstehånds erfaring fra økonomiteamet, der har interviewet hundreder af kandidater. Uanset om du er i din tidlige, midt eller sene karriere, kan interviews altid være nervepirrende. Heldigvis at være godt forberedt
  • Fratrædelsesbrev Fratrædelsesbrev Et fratrædelsesbrev er et officielt brev sendt af en medarbejder til deres arbejdsgiver med besked om, at de ikke længere vil arbejde i virksomheden. Målet med et fratrædelsesbrev er at oprette en officiel meddelelse om meddelelse, give oplysninger om medarbejderens sidste dag, næste trin osv. Denne brevskabelon