XNPV-funktion i Excel - Komplet guide med eksempler, hvordan du bruger

XNPV-funktionen i Excel bruger specifikke datoer, der svarer til hver pengestrøm, der diskonteres i serien, mens den almindelige NPV-funktion automatisk antager, at alle tidsperioderne er ens. Af denne grund er XNPV-funktionen langt mere præcis og skal bruges i stedet for den almindelige NPV-funktion NPV-funktion NPV-funktionen er kategoriseret under Excel Financial-funktioner. Den beregner den nuværende nutidsværdi (NPV) for periodiske pengestrømme. NPV beregnes for en investering ved hjælp af en diskonteringsrente og en række fremtidige pengestrømme. I finansiel modellering er NPV-funktionen nyttig til at bestemme værdien af ​​en virksomhed.

For yderligere læring, læs Finance liste over de bedste Excel-formler Excel Formler Cheat Sheet Finance's Excel-formler snydeark giver dig alle de vigtigste formler til at udføre økonomisk analyse og modellering i Excel-regneark. Hvis du vil blive en mester i Excel-økonomisk analyse og en ekspert i at opbygge økonomiske modeller, er du kommet til det rigtige sted. .

Excel XNPV-funktionsdiagram

Hvad er XNPV-funktionsformlen?

XNPV-formlen i Excel kræver, at brugeren vælger en diskonteringsrente, en række pengestrømme Værdiansættelsesfri guider til værdiansættelse for at lære de vigtigste koncepter i dit eget tempo. Disse artikler lærer dig bedste praksis for forretningsværdiansættelse, og hvordan man værdiansætter en virksomhed ved hjælp af sammenlignelig virksomhedsanalyse, diskonteret pengestrømsmodellering (DCF) og præcedenstransaktioner som brugt i investeringsbank, aktieundersøgelse og en række tilsvarende datoer for hver pengestrøm.

Excel-formlen for XNPV er:

= XNPV (rente, pengestrømme, datoer for pengestrøm)

XNPV-funktionen bruger følgende tre komponenter:

  1. Sats - Diskonteringsrenten, der skal bruges over periodens længde (se forhindringsrente Hurdle Rate Definition En forhindringssats, som også kaldes minimum acceptabel afkast (MARR), er den minimumsforrentningskrav eller målsats, som investorer har forventer at modtage en investering. Satsen bestemmes ved at vurdere kapitalomkostningerne, involverede risici, aktuelle muligheder i forretningsudvidelse, afkast for lignende investeringer og andre faktorer, og WACC WACC WACC er en virksomheds vægtede gennemsnitlige kapitalomkostninger og repræsenterer dens blandede kapitalomkostninger inklusive egenkapital og gæld. WACC-formlen er = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Denne vejledning giver en oversigt over, hvad den er, hvorfor det er brugt, hvordan man beregner det, og giver også en WACC-lommeregner, der kan downloades, for at lære om, hvilken hastighed der skal bruges).
  2. Værdier (kontantstrømme) - Dette er en matrix med numeriske værdier, der repræsenterer betalinger og indkomst, hvor:
    • Negative værdier behandles som udgående betalinger (negativ pengestrøm).
    • Positive værdier behandles som indkomst (positiv pengestrøm).
  3. Datoer (af pengestrømme) - En række datoer svarende til en række betalinger. Dato-arrayet skal have samme længde som værdier-arrayet.

XPNV-funktionen bruger følgende ligning til at beregne den aktuelle nutidsværdi af en investering:

XNPV-funktion - Matematisk formel

Hvor:

  • d jeg = den i 'th betalingsdato
  • d 1 = den 0. betalingsdato
  • P i = den i 'th betaling

Se eksemplet nedenfor for en detaljeret oversigt over, hvordan du bruger XNPV i Excel.

Eksempel på XNPV-funktionen i Excel

Nedenfor er et skærmbillede af et eksempel på XPNV-funktionen, der bruges i Excel til beregning af den nuværende nutidsværdi, netto nutidsværdi (NPV), den nuværende nutidsværdi (NPV) er værdien af ​​alle fremtidige pengestrømme (positive og negative) over hele levetiden af en investering diskonteret til nutiden. NPV-analyse er en form for indre værdiansættelse og bruges i vid udstrækning på tværs af finansiering og regnskab til bestemmelse af værdien af ​​en virksomhed, investeringssikkerhed, af en række pengestrømme baseret på specifikke datoer.

Nøgleforudsætninger i XNPV-eksemplet:

  • Diskonteringssatsen er 10%
  • Startdatoen er 30. juni 2018 (dato, hvor vi diskonterer pengestrømme tilbage til)
  • Pengestrømme modtages på den nøjagtige dato, de svarer til
  • Tiden mellem startdatoen og den første pengestrøm er kun 6 måneder

Eksempel på XNPV-funktion

Baseret på ovenstående producerer XNPV-formlen en værdi på $ 772.830,7, mens den almindelige NPV-formel producerer en værdi på $ 670.316,4.

Årsagen til denne forskel er, at XNPV anerkender, at tidsperioden mellem startdato og første pengestrøm kun er 6 måneder, mens NPV-funktionen behandler det som en fuldtidsperiode.

Download XNPV-skabelonen

Hvis du vil inkorporere denne funktion i dit eget økonomiske modellerings- og værdiansættelsesarbejde, er du velkommen til at downloade Finance's XNPV-funktionsskabelon og bruge den, som du finder passende.

Det kan være en god ide at eksperimentere med at ændre datoerne omkring og se indvirkningen på værdiansættelsen eller den relative forskel mellem XNPV og NPV i Excel-modellen.

XNPV vs NPV-implikationer

Resultaterne af sammenligningerne af XNPV versus NPV-formler giver et interessant resultat og nogle meget vigtige konsekvenser for en finansanalytiker. Forestil dig, om analytikeren vurderede en sikkerhed og ikke brugte de rigtige tidsperioder, som XNPV tager i betragtning. De undervurderede sikkerheden med et meningsfuldt beløb!

Anvendelse i økonomisk modellering

XNPV bruges rutinemæssigt i finansiel modellering Hvad er finansiel modellering Finansiel modellering udføres i Excel for at forudsige en virksomheds økonomiske præstationer. Oversigt over, hvad der er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor opbygge en model. som et middel til beregning af en nutidsværdi (NPV) af en investeringsmulighed.

For alle typer finansielle modeller anbefales XNPV og XIRR stærkt i forhold til deres datomæssige modparter NPV og IRR.

Mens den ekstra præcision får dig til at føle dig mere sikker på din analyse, er den eneste ulempe, at du skal være opmærksom på datoerne i dit regneark og sørge for, at startdatoen altid afspejler, hvad den skal.

For en transaktion som en LBO-model (Leveraged Buyout) En LBO-model er bygget i Excel til at evaluere en leveraged buyout (LBO) -transaktion, erhvervelse af et selskab finansieret ved hjælp af en betydelig gæld. eller en overtagelse, er det vigtigt at være præcis om aftalens afslutningsdato. For eksempel bygger du muligvis modellen nu, men slutdatoen vil sandsynligvis være flere måneder i fremtiden.

finansiel modelleringsvejledning, NPV- og NPV-funktioner

For at se funktionen i aktion, tjek Finance's økonomiske modelleringskurser!

Ting at huske på XNPV-funktionen

Nedenfor er en nyttig liste over punkter, du skal huske:

  1. Tal i datoer afkortes til heltal.
  2. XNPV diskonterer ikke den oprindelige pengestrøm (den bringer alle pengestrømme tilbage til datoen for den første pengestrøm). Efterfølgende betalinger diskonteres baseret på et 365-dages år.
  3. #NUM! error - Opstår når enten:
    • Værdierne og datoerne er af forskellige længder; eller
    • Enhver af de andre datoer er tidligere end startdatoen.
  4. #VÆRDI! error - Opstår når enten:
    • Værdier eller hastighedsargumenter er ikke-numeriske; eller
    • De givne datoer anerkendes ikke af Excel som gyldige datoer.

XIRR vs IRR

For at lære mere om XIRR vs IRR XIRR vs IRR Hvorfor bruge XIRR vs IRR. XIRR tildeler specifikke datoer til hver enkelt pengestrøm, hvilket gør det mere nøjagtigt end IRR, når man bygger en finansiel model i Excel. Vi har oprettet en lignende guide, som vi stærkt anbefaler, at du tjekker ud for at styrke konceptet yderligere. Af de samme grunde som nævnt ovenfor i denne vejledning er det lige så vigtigt at bruge specifikke datoer til beregning af den interne afkastrente Intern afkast (IRR) Den interne afkast (IRR) er den diskonteringsrente, der gør nettonuværdien (NPV) for et projekt nul. Med andre ord er det den forventede sammensatte årlige afkast, der optjenes på et projekt eller en investering. på en investering.

Hvis du overvejer en karriere inden for investeringsbank eller private equity, skal du bruge disse funktioner i udstrakt grad.

Flere ressourcer fra økonomi

Vi håber, at dette har været en nyttig guide, der hjælper dig med at forstå, hvordan du integrerer den vigtige XPNV Excel-funktion i din økonomiske modellering.

For at fortsætte med at udvide din videnbase og fremme din karriere som en professionel finansiel modellerer FMVA®-certificering Deltag i mere end 350.600 studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari, vi mener, at disse yderligere finansieringsressourcer også vil være nyttige:

  • Hurdle rate-oversigt Hurdle Rate Definition En hurdle rate, som også er kendt som minimum acceptabelt afkast (MARR), er den minimumskrav til afkast eller målsats, som investorer forventer at modtage på en investering. Satsen bestemmes ved at vurdere kapitalomkostningerne, involverede risici, aktuelle muligheder i forretningsudvidelse, afkast for lignende investeringer og andre faktorer
  • WACC-formel WACC WACC er en virksomheds vejede gennemsnitlige kapitalomkostninger og repræsenterer dens blandede kapitalomkostninger inklusive egenkapital og gæld. WACC-formlen er = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Denne vejledning giver et overblik over, hvad det er, hvorfor det bruges, hvordan man beregner det, og giver også en WACC-lommeregner, der kan downloades
  • Guide til finansiel modellering Gratis finansiel modelleringsvejledning Denne vejledning til økonomisk modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere
  • Avancerede Excel-formler Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere