YIELD-funktion - formel, eksempler, beregne udbytte i Excel

YIELD-funktionen er kategoriseret under Excel Finansielle funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Det beregner afkastet på et værdipapir, der betaler periodisk rente. Funktionen bruges generelt til at beregne obligationsrenter.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens jobbeskrivelse nedenfor giver et typisk eksempel på alle de færdigheder, uddannelse og erfaring, der kræves for at blive ansat til et analytikerjob i en bank, institution eller virksomhed. Udfør økonomisk prognose, rapportering og operationelle målinger, analyser økonomiske data, opret økonomiske modeller, vi beregner ofte afkastet på en obligation for at bestemme den indkomst, der ville blive genereret om et år. Udbyttet er forskelligt fra afkastet, da afkastet er den allerede opnåede gevinst, mens afkastet er det potentielle afkast.

Formel

= YIELD (afvikling, løbetid, rente, pr, indløsning, frekvens, [basis])

Denne funktion bruger følgende argumenter:

  1. Afvikling (krævet argument) - Dette er sikkerhedsafviklingsdatoen. Det er en dato, efter at værdipapiret handles til køberen, der er efter udstedelsesdatoen.
  2. Løbetid (krævet argument) - Dette er udløbsdatoen for sikkerheden. Det er den dato, hvor sikkerheden udløber.
  3. Sats (krævet argument) - Den årlige kuponrente.
  4. Pr (krævet argument) - Sikkerhedsprisen pr. Pålydende værdi på $ 100.
  5. Indløsning (krævet argument) - Dette er indløsningsværdien pr. $ 100 pålydende.
  6. Frekvens (krævet argument) - Antallet af kuponbetalinger pr. År. Det skal være et af følgende: 1 - Årligt, 2 - Halvårligt, 4 - Kvartalsvis
  7. [basis] (valgfrit argument) - Angiver det regnskabsdagstællingsgrundlag, der bruges af sikkerheden. De mulige værdier er:

BasisBasis for dagtælling
0 eller udeladtUSA (NASD) 30/360
1Faktisk / faktisk
2Faktisk / 360
3Faktisk / 365
4Europæisk 30/360

Afregnings- og løbetidsdatoer skal leveres til YIELD-funktionen som enten:

  • Henvisninger til celler, der indeholder datoer
  • Datoer returneret fra formler.

Hvordan bruges YIELD-funktionen i Excel?

Som en regnearksfunktion kan YIELD indtastes som en del af en formel i en celle i et regneark. Lad os overveje et eksempel for at forstå funktionens anvendelser:

Eksempel

Antag, at vi får følgende data:

  • Afviklingsdato: 01/01/2017
  • Udløbsdato: 30-06-2019
  • Rente: 10%
  • Pris pr. $ 100 FV: $ 101
  • Indløsningsværdi: $ 100
  • Betalingsbetingelser: Kvartalsvis

Vi kan bruge funktionen til at finde ud af udbyttet. Formlen, der skal bruges, er:

YIELD-funktion

Vi får resultatet nedenfor:

YIELD-funktion - Eksempel

I ovenstående eksempel:

  1. Vi brugte som basis US (NASD) 30/360 dages basis.
  2. Som anbefalet af Microsoft blev datoargumenterne indtastet som referencer til celler indeholdende datoer.

Et par ting at huske på YIELD-funktionen:

  1. #NUM! fejl - Opstår, når:
    • Den angivne afviklingsdato er større end eller lig med forfaldsdatoen.
    • Vi angiver ugyldige tal for argumenterne for sats, pr, indløsning, frekvens eller [basis]. Det vil sige, hvis vi giver rate <0; pr ≤ 0; indløsning ≤ 0; frekvens er et hvilket som helst andet tal end 1, 2 eller 4; eller [basis] er et hvilket som helst andet tal end 0, 1, 2, 3 eller 4.
  1. #VÆRDI! fejl - Opstår, når:
    • Ethvert af de fremlagte argumenter er ikke-numeriske.
    • De angivne afregnings- og modenhedsdatoer er ikke gyldige datoer.
  1. Resultatet fra Excel RATE-funktionen ser ud til at være værdien 0 eller vises i procent, men viser ingen decimaler. Dette problem skyldes ofte formateringen af ​​den celle, der indeholder funktionen. Hvis dette er tilfældet, skal du løse problemet ved at formatere cellen for at vise en procentdel med decimaler.
  2. Afviklingsdatoen er den dato, hvor en køber køber et værdipapir såsom en obligation. Udløbsdatoen er den dato, hvor et værdipapir modnes / udløber. Antag for eksempel, at en 30-årig obligation udstedes den 1. januar 2010 og købes af en køber seks måneder senere. Udstedelsesdatoen er 1. januar 2010, afviklingsdatoen er 1. juli 2010, og udløbsdatoen er 1. januar 2040, hvilket er 30 år efter udstedelsesdatoen 1. januar 2010.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak, fordi du læste Finance's guide til Excel YIELD-funktionen. Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, vil du forbedre din økonomiske modellering betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-funktioner i økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avanceret Excel-kursus
  • Avancerede Excel-formler Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
  • Excel-genveje Excel-genveje til PC Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje