Antitrusthandlinger - Oversigt, eksempler på amerikanske antitrustlove

Antitrusthandlinger er love, der forbyder virksomheder at udøve visse former for praksis, der anses for konkurrencebegrænsende, og som begrænser handel. Nogle af de konkurrencebegrænsende fremgangsmåder kan omfatte prisdiskrimination Prisdiskrimination Prisdiskrimination refererer til en prisstrategi, der opkræver forskellige priser for identiske varer eller tjenester for forbrugerne. Forskellige typer priser, prisfastsættelse, markedssegmentering og fjendtlige overtagelser Fjendtlig overtagelse En fjendtlig overtagelse i fusioner og overtagelser (M&A) er et andet selskabs overtagelse af et målselskab (kaldet overtageren) ved at gå direkte til målrette selskabets aktionærer, enten ved at afgive et tilbud eller ved fuldmagt. Forskellen mellem en fjendtlig og en venlig.At deltage i sådan praksis gavner kun de store virksomheder, der engagerer sig i dem, samtidig med at de små virksomheder og forbrugere, der er afhængige af de produkter, der tilbydes på markedet, ugunstigt stilles.

 Antitrustlovgivning

Antitrustlove gælder for alle brancher. Den amerikanske kongres har vedtaget forskellige antitrustlove siden 1890'erne. Lovene sigter mod at fremme fair konkurrence, beskytte forbrugere og små virksomheder og forhindre konkurrencebegrænsende forretningspraksis.

Populære antitrusthandlinger i USA

Forskellige antitrustvedtægter er formuleret og vedtaget af den amerikanske kongres i et forsøg på at beskytte forbrugere og små virksomheder mod konkurrencebegrænsende forretningspraksis. Små virksomheder udgør størstedelen af ​​virksomhederne i USA. De påvirkes mest, når store virksomheder får lov til at udøve rovdyrspraksis Predatory Pricing En rovdyrsstrategi, et udtryk, der ofte bruges i markedsføring, henviser til en prissætningsstrategi, hvor varer eller tjenester tilbydes til en meget lav pris. I årenes løb har antitrustlover løbende udviklet sig for at holde trit med markedsforstyrrelser og beskytte mod potentielle monopoler. Nogle af disse antitrustlove inkluderer:

1. Sherman Antitrust Act

Sherman Antitrust Act er den ældste lovgivning, der begrænser monopolers og kartels beføjelser. Loven blev foreslået i 1890 af senator John Sherman fra Ohio, som var ekspert i handelsregulering. Loven havde til formål at løse spørgsmålet om handel mellem stater ved at regulere tillid, der koncentrerede magten i hænderne på nogle få enheder.

Lovforslaget blev foreslået i den "forgyldte tidsalder", da De Forenede Stater oplevede hurtig økonomisk vækst, hvilket gav anledning til monopoler i nøgleindustrier. For eksempel blev virksomheder som Standard Oil beskyldt for at monopolisere energiindustrien og skubbe små konkurrenter ud.

Sherman Act består af tre sektioner. Afsnit 1 i loven forbyder konkurrencebegrænsende praksis, der begrænser handel. Nogle af disse fremgangsmåder inkluderer aftaler om fastsættelse af priser, kombinationer til dannelse af konglomerater Konglomerat Et konglomerat er et meget stort selskab eller selskab, der består af flere kombinerede virksomheder, der er dannet af enten overtagelser eller fusioner. I de fleste tilfælde leverer et konglomerat en række varer og tjenester, der ikke nødvendigvis er relateret til hinanden. , aftale om at udelukke andre konkurrenter fra bestemte segmenter af markedet osv.

Andet afsnit af Sherman Antitrust Act forbyr monopolisering eller forsøg på monopolisering, og det regulerer fusioner og opkøb, der koncentrerer for meget magt i hænderne på nogle få enheder. Virksomheder skal få godkendelse fra Federal Trade Commission og Justitsministeriet, inden de gennemfører en fusioner og erhvervelse. Den sidste del af Sherman Act udvider bestemmelserne i første og anden sektion til District of Columbia og US Territories.

2. Clayton Antitrust Act

Clayton Antitrust Act blev vedtaget som en forbedring af Sherman Act fra 1890. Den amerikanske lovgiver Henry De Lamar Clayton fra Alabama foreslog lovforslaget. Han søgte at udvide listen over forbudte konkurrencebegrænsende praksis for at give lige vilkår for alle virksomheder. Regningen blev vedtaget i juni 1914 og underskrevet i lov i oktober 1914 af præsident Woodrow Wilson.

Nogle af de konkurrencebegrænsende fremgangsmåder, som Clayton Antitrust Act forbød, inkluderer prisdiskrimination, eksklusive salgskontrakter, konkurrencebegrænsende fusioner og lokal prisnedsættelse. I modsætning til Sherman Act gjorde Clayton Act fagforeningsaktiviteter lovlige. Dette betød, at praksis som picketing, boykotter, landbrugsstrejker og fredelige demonstrationer ikke ville blive betragtet som konkurrencebegrænsende i en domstol. Lovgivningen omfatter i alt 26 sektioner, hvor nogle sektioner er mere populære end andre.

3. Hart-Scott-Rodino Act

Hart-Scott-Rodino Act, også kendt som HSR Act, blev vedtaget i lov i 1976 under præsident Gerald Fords embedsperiode. HSR-loven kræver, at virksomheder indsender en rapport om anmeldelse før fusionen med Federal Trade Commission (FTC) og Justitsministeriet (DOJ), inden de gennemfører en fusion og opkøbstransaktion.

Rapporten underretter FTC og DOJ om hensigten at fusionere, så agenturerne kan gennemgå transaktionen og afgive en dom. De to føderale institutioner gennemgår transaktionen med det formål at afgøre, om transaktionen bryder nogen af ​​de eksisterende monopolregler. De to kontorer kan godkende eller afvise transaktionen afhængigt af resultaterne af deres gennemgang. Hvis tilsynsmyndighederne identificerer et konkurrencebegrænsende problem med fusionen, kan de søge mere information fra de involverede enheder eller anmode om et retsforbud for at stoppe fusionsprocessen.

4. Celler-Kefauver-loven

Celler-Kefauver Act blev vedtaget i 1950 som en forbedring af Clayton Act fra 1914. Den blev indført for at forhindre fusioner, der blev gennemført med det formål at reducere konkurrencen blandt amerikanske virksomheder. Clayton Act forbød specifikt vandrette fusioner, der reducerede konkurrencen, eller som fandt sted for at skabe et monopol. Loven udelukkede imidlertid ikke specifikt lodrette fusioner. Som et resultat manipulerede store virksomheder smuthullet for at erhverve deres leverandører og andre virksomheder langs forsyningskæden.

Celler-Kefauver-loven målrettede mod vertikale fusioner samt fusioner af konglomerater, der reducerede konkurrencen betydeligt og dermed dårligt stillede små virksomheder i USA. Handlingen gav FTC og DOJ bemyndigelse til at gennemgå disse transaktioner for at afgøre, om de er beregnet til at begrænse konkurrencen.

5. Williams Act

Williams Act fra 1968 blev indført af senator Harrison Williams fra New Jersey, og den målrettede fusioner og opkøb ved hjælp af tilbud på kontanter. På det tidspunkt var der en stigning i antallet af corporate raiders, der udførte fjendtlige overtagelser. Corporate raiders brugte kontantbud med meget begrænsede tidsrammer for at tvinge aktionærer til at sælge deres aktiebesiddelse i målfirmaet.

Kontantudbud foreslår at erhverve aktier fra aktieselskaberne i målselskabet for kontanter. Tilbudene blev givet på korte tidslinjer, som truede med at ødelægge værdien af ​​aktiebesiddelser ved at tvinge dem til at sælge deres aktiepost med kort varsel. Williams-loven krævede, at overtagere skulle give vigtige oplysninger, såsom kilden til midler og vilkårene for udbuddet til Securities Exchange Commission og aktionærerne i målenheden.

Yderligere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Cornering af markedet Cornering af markedet Cornering af markedet opnår og besidder / ejer nok lagre, aktiver eller råvarer til effektivt at kontrollere markedsprisen på de nævnte varer. Det
  • M&A Process Fusioner Acquisitions M&A Process Denne guide fører dig gennem alle trin i M & A-processen. Lær, hvordan fusioner og opkøb og aftaler gennemføres. I denne vejledning skitserer vi anskaffelsesprocessen fra start til slut, de forskellige typer erhververe (strategiske vs. økonomiske køb), betydningen af ​​synergier og transaktionsomkostninger
  • Oligopol Oligopol Udtrykket "oligopol" henviser til en industri, hvor der kun er et lille antal virksomheder, der opererer. I et oligopol har ingen enkelt firma en stor mængde markedsstyrke. Således er intet enkelt firma i stand til at hæve sine priser over den pris, som
  • Prisfastsættelse Prisfastsættelse Prisfastsættelse refererer til en aftale mellem markedsdeltagere om kollektivt at hæve, sænke eller stabilisere præmier for at kontrollere udbud og efterspørgsel. Øvelsen