Ikke-finansiel aktiv - oversigt, karakteristika, typer

Et ikke-finansielt aktiv refererer til et aktiv, der ikke handles på de finansielle markeder, og dets værdi stammer fra dets fysiske egenskaber snarere end fra kontraktlige krav. Eksempler på ikke-finansielle aktiver inkluderer materielle aktiver Materielle aktiver Materielle aktiver er aktiver med en fysisk form og med en værdi. Eksempler inkluderer materielle anlæg. Materielle aktiver ses og mærkes og kan ødelægges ved brand, naturkatastrofe eller en ulykke. Immaterielle aktiver mangler derimod en fysisk form og består af ting som intellektuel ejendomsret, såsom jord, bygninger, motorkøretøjer og udstyr samt immaterielle aktiver såsom patenter, goodwill og intellektuel ejendomsret.

Ikke-finansiel aktiv

Ikke-finansielle aktiver er vigtige for virksomheder, og de kan bruges som sikkerhed, når de sikrer kredit fra finansielle institutioner. De er inkluderet i balancen, og finansielle analytikere Finansanalytikere - Hvad betragter de ikke-finansielle aktiver, når de vurderer virksomhedens langsigtede levedygtighed.

Resumé

  • Et ikke-finansielt aktiv er en type aktiv, hvis værdi bestemmes af håndgribelige egenskaber og fysisk nettoværdi.
  • Ikke-finansielle aktiver registreres på balancen, og de tages i betragtning ved værdiansættelsen af ​​et selskab.
  • De kan være materielle aktiver såsom maskiner, fast ejendom og motorkøretøjer eller immaterielle aktiver såsom patenter, købt goodwill og intellektuel ejendom.

Forståelse af ikke-finansielle aktiver

I modsætning til finansielle aktiver Finansielle aktiver Finansielle aktiver henviser til aktiver, der stammer fra kontraktlige aftaler om fremtidige pengestrømme eller fra at eje egenkapitalinstrumenter fra en anden enhed. En nøgle, der er intet aktivt marked for købere og sælgere af ikke-finansielle aktiver. Der er heller ingen markedsstandarder til bestemmelse af prisfastsættelsen af ​​ikke-finansielle aktiver, såsom udstyr eller motorkøretøjer, og værdien af ​​et aktiv bestemmes ud fra dets fysiske egenskaber.

Sælgeren af ​​det ikke-finansielle aktiv påbegynder kun et salg, når de finder en potentiel køber og forhandler en behagelig købspris for aktivet. Salgsprocessen betragtes som afsluttet, når køberen betaler den fulde købspris til sælgeren, og sælgeren overfører aktivet til den nye ejer.

Salg af ikke-finansielle aktiver er mere kompliceret end salg af finansielle aktiver, som kan handles gennem et etableret aktivt marked. Finansielle aktiver, såsom obligationer og aktier, kan købes og sælges når som helst, når de finansielle markeder er åbne. Værdien af ​​et finansielt aktiv bestemmes af risikoen forbundet med det specifikke aktiv og dets efterspørgsel og udbud på det marked, hvor de handler.

Andre finansielle aktiver afleder deres værdi fra et andet underliggende aktiv. F.eks. Futureskontrakter Futures Contract En futureskontrakt er en aftale om at købe eller sælge et underliggende aktiv på et senere tidspunkt til en forudbestemt pris. Det er også kendt som et derivat, fordi fremtidige kontrakter stammer deres værdi fra et underliggende aktiv. Investorer kan købe retten til at købe eller sælge det underliggende aktiv på et senere tidspunkt til en forudbestemt pris. er baseret på værdien af ​​råvarer, som er materielle aktiver med iboende værdi.

Typer af ikke-finansielle aktiver

Ikke-finansielle aktiver klassificeres i to typer - producerede aktiver og ikke-producerede aktiver - baseret på hvordan de blev til.

1. Producerede aktiver

Producerede aktiver opstår gennem produktions- eller fremstillingsprocessen. Aktiverne kommer med en restværdi, der realiseres, når de ikke længere er nødvendige og er tilgængelige for salg.

Producerede aktiver er ikke nødvendigvis anlægsaktiver, idet anlægsaktiver har en brugstid på mere end et år, og de aktiveres i balancen. På den anden side kan andre producerede aktiver afskrives i købs- eller fremstillingsåret.

2. Ikke-producerede aktiver

Ikke-producerede aktiver er de aktiver, der opstår ved hjælp af andre måder end produktionsprocessen, men kan bruges til produktion af varer og tjenester. Eksempler på ikke-finansielle ikke-producerede aktiver inkluderer naturressourcer (mineraler, vandressourcer, jomfruelige skove osv.) Lejemål og licenser.

Ikke-producerede aktiver kan klassificeres i materielle aktiver og immaterielle aktiver. Materielle ikke-producerede aktiver er naturlige aktiver, der er i stand til at medføre økonomiske fordele for deres ejere, og som er underlagt effektivt ejerskab. Naturressourcer, hvis ejendomsret ikke kan etableres, er udelukket fra ikke-producerede aktiver.

Immaterielle ikke-producerede aktiver inkluderer aktiver såsom patenter, købt goodwill og overdragelige kontrakter.

Brug af ikke-finansielle aktiver som sikkerhed for et lån

Når der optages et lån fra finansielle institutioner, kan låntagere være forpligtet til at stille ikke-finansielle aktiver, såsom sikkerhedsstillelse Sikkerhedsstillelse er et aktiv eller ejendom, som en person eller enhed tilbyder til en långiver som sikkerhed for et lån. Det bruges som en måde at få et lån på og fungerer som en beskyttelse mod potentielt tab for långiveren, hvis låntager misligholder sine betalinger. , til sikret gæld. Låntagere skal indsende ejerskabsdokumenter for aktiverne, før kreditten kan godkendes.

For eksempel, når en låntager stiller et motorkøretøj som sikkerhed, er de forpligtet til at indsende motorkøretøjets logbog til långiveren. Långiveren bevarer dokumenterne om ejerskab af aktiver, indtil låntager gennemfører den månedlige hovedstol og rentebetaling for lånet.

I tilfælde af at låntager misligholder de månedlige betalinger, har långiveren frihed til at sælge det pantsatte aktiv som sikkerhed for at inddrive de misligholdte lånebetalinger.

Ikke-finansielle vs. finansielle aktiver

Ikke-finansielle og finansielle aktiver repræsenterer ejerskab af værdi, og de repræsenterer en økonomisk ressource, som ejere / indehavere let kan konvertere til værdi. Begge typer aktiver registreres i balancen og tages i betragtning ved vurdering af et selskabs faktiske værdi.

Aktiverne adskiller sig dog afhængigt af deres egenskaber og funktioner. En af de kendetegnende egenskaber mellem de to typer aktiver er, hvordan deres værdi beregnes . Ikke-finansielle aktiver, såsom motorkøretøjer, udstyr og maskiner, værdiansættes ved at se på deres fysiske og håndgribelige egenskaber. På den anden side værdiansættes finansielle aktiver på baggrund af deres kontraktlige krav, og deres værdi kan let bestemmes på de finansielle markeder.

En anden forskel mellem ikke-finansielle aktiver og finansielle aktiver er, at førstnævnte afskrives i værdi, hvorimod sidstnævnte ikke mister værdi gennem afskrivninger . Materielle ikke-finansielle aktiver mister værdi ved afskrivninger, hvor aktivets værdi fordeles over dets brugstid.

Andre ikke-finansielle aktiver, såsom jord, værdiansættes. I modsætning hertil er finansielle aktiver ikke påvirket af afskrivninger, men kan miste værdi gennem ændringer i markedsrenter og udsving i aktiemarkedspriserne.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Goodwill Goodwill Goodwill er regnskabsmæssigt et immaterielt aktiv. Begrebet goodwill kommer i spil, når et selskab, der ønsker at erhverve et andet selskab, er villig til at betale en pris, der er væsentligt højere end dagsværdien af ​​virksomhedens nettoaktiver. De elementer, der udgør det immaterielle aktiv goodwill
  • Fremskrivning af balancelinjeprojektering Projektering af balancelinjeposter Fremskrivning af balanceposter indebærer analyse af arbejdskapital, PP&E, gældskapital og nettoindkomst. Denne guide beskriver hvordan man beregner
  • Typer af afskrivninger Afskrivningsmetoder De mest almindelige typer afskrivningsmetoder inkluderer lineær, dobbelt faldende saldo, produktionsenheder og sum af årstal. Der er forskellige formler til beregning af afskrivning på et aktiv. Afskrivningsomkostninger anvendes i regnskabet til at fordele omkostningerne ved et materielt aktiv over dets brugstid.
  • Produkter og tjenester Produkter og tjenester Et produkt er en håndgribelig vare, der markedsføres for erhvervelse, opmærksomhed eller forbrug, mens en tjeneste er en immateriel vare, der stammer fra