Passivt ejerskab - definition, oversigt og fordele / ulemper

Passivt ejerskab henviser til enhver aktionær i en virksomhed, der ikke er involveret i den daglige beslutningstagning af selskabets drift. Aktionærerne kan være involveret i nogle højtstående virksomhedsbeslutninger, der kræver aktionærstemmer, men ikke i daglige driftsbeslutninger.

Passivt ejerskab i erhvervslivet vs aktivt

Passivt ejerskab opstår for det meste, når ejerne har bygget en stabil forretning og har effektive ledere, der driver virksomheden. Det giver dem mulighed for at komme ud af den daglige drift af virksomheden og gøre sig operationelt irrelevante for den daglige drift af virksomheden. Det eneste input, som ejerne skal levere, er ved at tage strategiske beslutninger Corporate Strategy Corporate Strategy fokuserer på, hvordan man styrer ressourcer, risiko og afkast på tværs af et firma, i modsætning til at se på konkurrencemæssige fordele i forretningsstrategi med hensyn til de kritiske beslutninger fra virksomheden, såsom dem, der vedrører kapitalintensive operationer.

Hvorfor overvejer virksomhedsejere passivt ejerskab?

Mange virksomhedsejere bliver tiltrukket af passivt ejerskab, fordi det giver dem mulighed for at blive involveret i andre aktiviteter, som de nyder uden for virksomheden og stadig nyder overskud Driftsindtægter Driftsindtægter, også kaldet driftsresultat eller indtjening før renter og skatter (EBIT) ), er mængden af ​​indtægter, der er tilbage efter fradrag af operationelle direkte og indirekte omkostninger. Renteomkostninger, renteindtægter og andre ikke-operationelle indtægtskilder tages ikke med i beregningen af ​​driftsindtægter fra virksomheden. Her er et par grunde til, at virksomhedsejere foretrækker passivt ejerskab:

Virksomheden bliver mere effektiv

Oprettelse af passivt ejerskab starter med at have de rigtige systemer til at løse eventuelle problemer, der måtte opstå. Systemerne inkluderer at have pålidelige teknologisystemer, god kundeservice og kompetente ledere Ledelsesfærdigheder Ledelsesfærdigheder kan defineres som bestemte attributter eller evner, som en udøvende skal have for at udføre specifikke opgaver hos en, der selv kan træffe beslutninger. Sidstnævnte er det vigtigste, da lederne ved, hvad de skal gøre på bestemte tidspunkter, så længe de ved, at de har din opbakning som virksomhedsejer.

Virksomhedsejeren bør også indføre et omfattende kompensationssystem Vederlag Vederlag er enhver form for kompensation eller betaling, som en person eller medarbejder modtager som betaling for deres tjenester eller det arbejde, de udfører for en organisation eller virksomhed. Det inkluderer uanset hvilken grundløn en medarbejder modtager sammen med andre former for betaling, der påløber i løbet af deres arbejde, hvilket motiverer og holder lederne på plads. Når ejeren først har delegeret vigtige ansvarsområder til nøglemedarbejdere, bør ejeren ikke blande sig i deres ansvar, men i stedet støtte dem, selv når de laver fejl.

Fokus mere på strategier snarere end operationer

At engagere sig i virksomhedens daglige aktiviteter betyder, at ejeren mangler tid til at udarbejde strategiske mål, der vil definere den fremtidige vækst i virksomheden. Virksomhedsejere bør lære at stole på, at deres underordnede selv kan tage sig af forretningsdriften.

At bruge for meget tid på at bekymre sig om den daglige drift af virksomheden kan sløre det store billede, som ejerne har om fremtidens forretning. Fokusering mindre på operationer giver mere hjernekraft til at fokusere på strategiske spørgsmål som nye markeder at vove sig på, hvordan man får vækst i indtægter og strategiske opkøb.

Gør forretning mere attraktiv for købere

Når købere overvejer at erhverve nye virksomheder, overvejer de deres evne til at drive virksomheden problemfrit efter overtagelsen og til at generere højere indtægter end de oprindelige ejere gjorde. Når ejerne gør sig operationelle irrelevante for virksomheden, demonstrerer de over for potentielle købere, at virksomheden kan fortsætte med at fungere uden ejerens direkte involvering.

Men hvis en virksomhedsejer har ansvaret for virksomhedens kritiske funktioner, kan det være svært at overbevise nye ejere om, at virksomheden fortsætter med at fungere problemfrit efter overtagelsen. Potentielle virksomhedsejere foretrækker at erhverve virksomheder, der kan fortsætte med at køre problemfrit uden deres direkte involvering.

Let at spore forretningens fremskridt

En virksomhedsejer, der bevæger sig mod passivt ejerskab, skal udvikle et finansielt rapporteringssystem, der giver dem mulighed for at vide, hvad der foregår i virksomheden, selv når de er langt væk. Økonomistyringssystemet bør levere realtidsrapportering af begivenheder, så virksomhedsejeren kan vide, hvornår der er behov for hastende handlinger for at forhindre, at virksomheden pådrager sig tab.

Passivt ejerskabstema

Fordele ved passivt ejerskab

Passivt ejerskab giver følgende fordele:

Tid til at planlægge livet efter pensionen

Ejere af private virksomheder bruger ofte det meste af deres tid på at blive involveret i den daglige drift af virksomheden. Men når de nærmer sig pensionering, bliver de mindre produktive, da de fokuserer på, hvad de vil gøre efter at have forladt virksomheden.

Passivt ejerskab giver en jævn overgang fra et workaholic liv til en let tidsplan, der hjælper ejerne med at gå over i pension med lethed. Det giver dem mulighed for at koncentrere sig om vigtigere emner, såsom vækst, nye opkøb, salg af virksomheden eller overgang til virksomheden til næste generation. Alle disse strategiske spørgsmål kræver mere mental energi til planlægning i modsætning til det daglige operationelle engagement, som ejerne har været vant til.

Mulighed for at forfølge andre interessante aktiviteter

Optagne forretningsejere mangler ofte tid til at forfølge aktiviteter og muligheder, der interesserer dem uden for virksomheden. Disse aktiviteter kan omfatte tailgating, velgørenhed, besøg i oversøiske lande eller tilbringe tid sammen med deres familie. Mens de aktivt driver virksomheden, finder ejerne sjældent tid til at forkæle sig med aktiviteter udefra, som vil hjælpe dem med at genoprette deres energi.

Nogle gange hjælper ejeren, der flytter væk fra virksomheden, ledere med at fokusere på deres kernefunktioner uden at bekymre sig om, at deres arbejde bliver afbrudt af virksomhedsejeren. Dette kan øge medarbejdernes produktivitet, og virksomheden kan opleve øget omsætning og vækst, når ejerne bliver operationelt irrelevante.

Delegere ansvar

Virksomhedsejere, der er direkte involveret i driften af ​​en virksomhed, har ofte vanskeligheder med at uddelegere ansvar til deres medarbejdere. Det meste af tiden finder ejerne sig indblandet i det ansvar, de har betroet medarbejderne. Ejerne kan heller ikke modstå, at medarbejderne laver fejl, mens de ser på.

Men med passivt ejerskab vil ejeren blive tvunget til at delegere alle de aktiviteter, de udfører i virksomheden, til medarbejdere, der udmærker sig inden for bestemte områder. Den korrekte delegering af opgaver vil øge effektiviteten i virksomhedens drift.

Væk indtægterne

Bevægelse mod passivt ejerskab giver virksomhedsejeren mulighed for at udnytte andre menneskers færdigheder i virksomheden. Medarbejderne håndterer funktioner, som de er uddannet i og er mere komfortable med. Når medarbejdere deltager i aktiviteter, som de nyder og har erfaring i, resulterer det i øget effektivitet i driften og dermed øgede indtægter.

Ejerens fokus på strategiske, snarere end operationelle aktiviteter gør det muligt for virksomheden at udnytte flere måder at øge indtægterne ved at introducere flere produkter, vove sig ind på nye markeder eller udvide kundebasen.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Business Bondage Business Bondage Business bondage er følelsen af, at ejere af en forretning oplever, når de føler sig fanget eller fængslet af deres firma.
  • Virksomhedsstruktur Virksomhedsstruktur Virksomhedsstruktur henviser til organisationen af ​​forskellige afdelinger eller forretningsenheder inden for en virksomhed. Afhængigt af en virksomheds mål og branchen
  • Kontorpolitik Kontorpolitik Kontorpolitik findes i næsten enhver organisation. Det er de aktiviteter, som enkeltpersoner udfører for at forbedre deres status og fremme deres personlige dagsorden - nogle gange på andres bekostning. Disse selvbetjente handlinger er uformelle eller uofficielle og kan være grunden til politik på arbejdspladsen
  • Successionsplanlægning Successionsplanlægning Successionsplanlægning henviser til den proces, hvor medarbejdere rekrutteres og udvikles med det formål at udfylde en nøglerolle i en organisation. Det