Celler-Kefauver Act - Oversigt, historie og indvirkning

Den amerikanske kongres vedtog Celler-Kefauver Act i 1950 med det mål at styrke bestemmelserne i Clayton Antitrust Act fra 1914. Specifikt blev handlingen vedtaget for at forsegle et smuthul i Clayton Act vedrørende visse former for fusioner og opkøb. Mens Clayton Act forbød vandrette fusioner Horisontal fusion En vandret fusion opstår, når virksomheder, der opererer i samme eller lignende branche, kombinerer hinanden. Formålet med en vandret fusion er mere beregnet til at reducere konkurrencen, den var tavs om vertikale fusioner, hvor en virksomhed erhverver sit leverandørselskab.

Celler-Kefauver-loven

Celler-Kefauver-loven fokuserede på vertikale fusioner Vertikal fusion En vertikal fusion er en sammenslutning mellem to virksomheder i samme branche men på forskellige stadier af produktionsprocessen. Med andre ord en vertikal fusion, der var designet til at skade andre konkurrenter ved at erhverve deres leverandører. Det forbød også andre former for ulovlige besiddelser, fusioner og erhvervelser.

Historien om Celler-Kefauver-loven

En af de tidligste antitrustlove Antitrustlovgivning Antitrusthandlinger er love, der forbyder virksomheder at udøve visse former for praksis, der betragtes som konkurrencebegrænsende, og som begrænser handel. Nogle af de konkurrencebegrænsende metoder kan omfatte prisdiskrimination, prisfastsættelse, markedssegmentering og fjendtlige overtagelser. at blive vedtaget af den amerikanske kongres var Sherman Antitrust Act fra 1890. Sherman Act markerede en af ​​de første handlinger for at regulere konkurrencen blandt amerikanske virksomheder. Det blev introduceret på et tidspunkt, hvor den amerikanske økonomi voksede hurtigt, hvilket førte til væksten af ​​både nye og eksisterende virksomheder.

Store virksomheder udnyttede det økonomiske boom for at erhverve og fusionere med deres mindre konkurrenter som en måde at dominere specifikke industrier og geografiske placeringer på. Offentligheden hævdede, at konglomeraterne samlede for meget magt, og de opfordrede til øget regulering fra regeringen for at give lige vilkår for alle virksomheder. Amerikanske lovgivere reagerede ved at vedtage Sherman Antitrust Act.

Selvom Sherman-loven markerede begyndelsen på handelsregulering, indeholdt den for mange smuthuller, der tillod virksomheder at fortsætte med deres konkurrencebegrænsende forretningspraksis. Loven blev ændret i 1914 med vedtagelsen af ​​Clayton Antitrust Act. Clayton Act forsøgte at afklare det vage sprog og uoverensstemmelser i den foregående handling ved at udvide anvendelsesområdet for de forbudte forretningsmetoder.

Nogle af de fremgangsmåder, som Clayton Act fokuserede på, omfattede prisdiskrimination, monopolisering og fusioner og opkøb, der reducerede konkurrencen. Den amerikanske kongres vedtog Celler-Kefauver Act i 1950 for at styrke Clayton Act's magt til at regulere fusioner og opkøb, der mindsker konkurrencen. Specifikt forhindrer Celler-Kefauver Act vertikale fusioner og konglomeratfusioner, der kan reducere konkurrencen.

Virkningen af ​​Celler-Kefauver Act

Celler-Kefauver Act styrkede i høj grad bestemmelserne i Clayton Act ved at forbyde nogle af de metoder, der blev efterladt i handlingen. For eksempel fokuserede Clayton Act hovedsageligt på vandrette fusioner, hvor virksomheder, der opererer i branchen, fusionerer for at danne en enkelt enhed. Dette giver de konsoliderende virksomheder større synergier og markedsandel.

Handlingen forhindrede ikke virksomheder i at fusionere lodret langs de forskellige faser af forsyningskæden. Supply Chain Supply Chain er hele systemet til produktion og levering af et produkt eller en tjeneste, lige fra begyndelsen af ​​råvareindkøb til den endelige og efterlader plads for at handlingen misbruges af skruppelløse forretningsfolk. Celler-Kefauver-loven blev vedtaget for at løse dette smuthul ved at forbyde lodrette og konglomererede fusioner, der var planlagt til at reducere konkurrencen.

Når offentlige virksomheder planlægger en vertikal fusion eller overtagelse, skal de informere Justitsministeriet og Federal Trade Commission. Regeringsorganerne forbeholder sig retten til at afvise eller godkende en sådan transaktion afhængigt af dens fund.

Hvis regeringen finder ud af, at en sådan fusion har til formål at forhindre fair adgang til konkurrenter, der tilbyder lignende produkter og skabe adgangsbarrierer Barrierer for adgang Barrierer for adgang er de hindringer eller hindringer, der gør det vanskeligt for nye virksomheder at komme ind på et givet marked. Disse kan omfatte teknologiske udfordringer, statslige regler, patenter, opstartsomkostninger eller krav til uddannelse og licensering. , vil fusionen ikke blive godkendt. Men hvis regeringen finder ud af, at en tilsigtet vertikal fusion ikke begrænser adgangen til andre virksomheder, der sælger lignende produkter, vil fusionen blive godkendt.

Lodrette fusioner vs. konglomeratfusioner

Lodrette fusioner opstår, når en virksomhed fusionerer med eller erhverver sit leverandørselskab. Fusionen giver det kombinerede selskab større kontrol over forsyningskædeprocessen samt øget produktivitet og effektivitet. Vertikale fusioner kan være et antitrustproblem, hvis fusionen har til formål at reducere markedskonkurrencen.

For eksempel, hvis en cementproducent erhverver sin konkurrent leverandør af råvarer, er en sådan form for erhvervelse beregnet til at skade andre virksomheder, der er afhængige af den erhvervede enhed for vigtige råvarer. Gennem erhvervelse af leverandører vil cementproducenten udøve større kontrol med markedets udbud og priser på cement, hvilket ødelægger fair konkurrence.

På den anden side er en fusion af konglomerater en fusion mellem virksomheder, der opererer i helt forskellige forretningsarenaer eller geografiske områder. Forbundet giver det kombinerede selskab mulighed for at udvide sit territorium samt øge sit sortiment af produkttilbud. Det giver også den kombinerede virksomhed større markedsandel og synergi.

Celler-Kefauver Act hævder, at når to eller flere virksomheder fusionerer for at oprette et konglomerat, bruger de deres ressourcer og penge fra forskellige markeder til at skabe et monopol på et andet marked. Hvis det er tilladt, forhindrer fusioner fra konglomerater fair forbrugeradgang til identiske produkter, der tilbydes af konkurrerende virksomheder, og skaber også adgangsbarrierer for små virksomheder, der ønsker at vove sig ud på markedet.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Glass Steagall Act Glass-Steagall Act Glass-Steagall Act, også kendt som Banking Act fra 1933, er et stykke lovgivning, der adskiller investering og kommerciel bankvirksomhed. Loven kom som en nødsituation på de massive banksvigt under den store depression, da man troede, at spekulation fra kommercielle banker havde bidraget til nedbruddet
  • M&A-overvejelser og -implikationer M&A-overvejelser og -implikationer Ved udførelse af M&A skal en virksomhed anerkende og gennemgå alle faktorer og kompleksiteter, der er forbundet med fusioner og overtagelser. Denne vejledning skitserer vigtige
  • Typer af fusioner Typer af fusioner En fusion refererer til en aftale, hvor to virksomheder går sammen om at danne et selskab. Med andre ord er en fusion en kombination af to virksomheder til en enkelt juridisk enhed. I denne artikel ser vi på forskellige typer fusioner, som virksomheder kan gennemgå. Typer af fusioner Der er fem forskellige typer
  • Vertikal integration Vertikal integration En lodret integration er, når et firma udvider sine aktiviteter inden for sin forsyningskæde. Det betyder, at en vertikalt integreret virksomhed vil bringe ind tidligere