Temporal Method - Oversigt, eksempel, hvordan man ansøger

Den tidsmæssige metode er en valutavekslingsmetode, der bruges til at konvertere den valuta, som et udenlandsk datterselskab normalt driver forretning med, til den valuta, der anvendes af moderselskabet. Moderselskabets almindeligt anvendte valuta kaldes datterselskabets "funktionelle valuta". Det kan også kaldes "rapporteringsvalutaen", fordi det er den valuta, der anvendes i moderselskabets offentliggjorte regnskaber.

Temporal metode

Årsagen til valutakonvertering er det faktum, at moderselskabet skal fremlægge koncernregnskab - såsom dets resultatopgørelse Resultatopgørelse Resultatopgørelsen er et af en virksomheds hovedregnskaber, der viser deres overskud og tab over en periode . Fortjenesten eller tabet bestemmes ved at tage alle indtægter og trække alle omkostninger fra både drifts- og ikke-driftsaktiviteter. Denne opgørelse er et af tre udsagn, der anvendes i både virksomhedsfinansiering (inklusive finansiel modellering) og regnskab. og balance Balance Balancen er en af ​​de tre grundlæggende årsregnskaber. Disse udsagn er nøglen til både økonomisk modellering og regnskab. Balancen viser virksomhedens samlede aktiver, og hvordan disse aktiver finansieres gennem enten gæld eller egenkapital.Aktiver = Forpligtelser + Egenkapital - der inkluderer økonomien i dets datterselskaber.

Resumé

  • Den tidsmæssige metode er et middel til at konvertere den valuta, som et udenlandsk datterselskab bruger til dets moderselskabs valuta.
  • Der anvendes forskellige valutakurser for mest nøjagtigt at afspejle den virkelige værdi af dattervirksomhedens aktiver og passiver.
  • På grund af svingende valutakurser og brugen af ​​forskellige valutakurser kan det udenlandske datterselskabs regnskab afspejle betydelig volatilitet.

Eksempel på temporal metode

Assume Company ABC har hovedkontor i USA, men det driver et datterselskab i Australien. Det australske datterselskab vil naturligvis normalt drive forretning i Australien ved hjælp af den australske dollar. Når tiden er inde for moderselskabet i USA til at udstede regnskaber, skal aktiver, passiver, omkostninger, indtægter osv. I dets australske datterselskab imidlertid konverteres fra australske dollars til amerikanske dollars.

Hvordan den temporale metode anvendes

At konvertere hele det udenlandske datterselskabs finansielle aktivitet til en anden valuta kan blive ret kompliceret. Dette skyldes, at grundlaget for valutakonverteringskursen varierer alt efter, hvad den anvendes til. Med andre ord skal ikke kun én, men flere valutakurser overvejes. Her er en kort oversigt over, hvordan dette fungerer:

  • Monetære poster , såsom kontantbeholdning og tilgodehavende og tilgodehavende, konverteres ved hjælp af den aktuelle valutakurs på tidspunktet for udarbejdelsen af ​​den finansielle rapport.
  • Ikke-monetære poster , der inkluderer ting som anlægsaktiver (såsom PP&E - materielle anlægsaktiver PP&E (Ejendomme, anlæg og udstyr) PP&E (Ejendomme, anlæg og udstyr) er en af ​​de grundlæggende aktiver, der findes på balancen. PP&E påvirkes af Capex, afskrivninger og overtagelser / dispositioner af anlægsaktiver. Disse aktiver spiller en nøglerolle i den økonomiske planlægning og analyse af en virksomheds drift og fremtidige udgifter) og lagerbeholdning, konverteres ved hjælp af valutakursen sats, der var gældende, da aktiverne blev erhvervet. Dette kaldes den "historiske valutakurs."
  • Aktier konverteres ved hjælp af den gældende valutakurs, da aktien blev udstedt, da den mest nøjagtigt afspejler det kapitalbeløb, som virksomheden modtog ved at sælge aktierne.
  • Salg og nogle omkostningsposter konverteres ved hjælp af endnu en valutakursberegning - et vægtet gennemsnit af valutakursen for den aktuelle rapporteringsperiode.
  • Nogle ikke-monetære poster, der vises på selskabets balance, såsom afskrivninger , afregnes ved hjælp af den tilknyttede valutakurs, der er angivet på balancen.

Ved konvertering af det udenlandske datterselskabs tilbageholdte indtjening til virksomhedens funktionelle valuta er det vigtigt, at ligningen Beholdte indtægter (slutter) = Overført indtjening (begyndelse) + Nettoresultat - Udbytte skal balancere, så indtægten og tilbageholdt indtjening tilbageholdt indtjening Den tilbageholdte indtjening formel repræsenterer alle akkumulerede nettoindtægter nettet af alle udbetalte udbytter til aktionærerne. Overført indtjening er en del af egenkapitalen i balancen og repræsenterer den del af virksomhedens overskud, der ikke udloddes som udbytte til aktionærerne, men i stedet er forbeholdt geninvestering rapporteret i balancekampen.

Betydningen af ​​valutakonvertering

Fremkomsten af ​​multinationale selskaber Multinational Corporation Et multinationalt selskab er et selskab, der opererer i sit hjemland såvel som i andre lande rundt om i verden. Det opretholder et centralt kontor, der gør valutakonverteringsoperationer nødvendige for nøjagtig finansiel rapportering af moderselskaber. Da flere virksomheder med hjemsted i et land fører tilsyn med datterselskaber i udlandet, vokser betydningen af ​​den tidsmæssige metode fortsat.

Yderligere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Valutarisiko Valutarisiko Valutarisiko eller valutakursrisiko henviser til den eksponering, som investorer eller virksomheder, der opererer i forskellige lande, står over for uforudsigelige gevinster eller tab på grund af ændringer i værdien af ​​en valuta i forhold til en anden valuta.
  • Valutagevinster / -tab Valutagevinster / -tab En valutagevinst / -tab opstår, når en person sælger varer og tjenester i en fremmed valuta. Værdien af ​​den udenlandske valuta, når den konverteres til sælgerens lokale valuta, vil variere afhængigt af den gældende valutakurs. Hvis værdien af ​​valutaen stiger efter konverteringen, vil sælgeren have opnået en fremmed valuta gevinst.
  • Tre årsregnskaber Tre årsregnskaber De tre regnskaber er resultatopgørelsen, balancen og pengestrømsopgørelsen. Disse tre kerneudsagn er kompliceret
  • USD / CAD-valutakryds USD / CAD-valutakryds USD / CAD-valutaparet repræsenterer den noterede kurs for omveksling af USA til CAD, eller hvor mange canadiske dollars man modtager pr. Dollar. For eksempel betyder en USD / CAD-kurs på 1,25 1 US dollar svarende til 1,25 canadiske dollars. USD / CAD-valutakursen påvirkes af økonomiske og politiske kræfter på begge