Ikke-GAAP-indtjening - oversigt, betydning, fælles målinger

Ikke-GAAP-indtjening er indtjeningsmål, der ikke følger GAAP's (generelt accepterede regnskabsprincipper) standardberegninger og er ikke påkrævet til ekstern rapportering eller offentliggørelse. Ikke-GAAP-indtjening rapporteres dog typisk i selskabsarkivering hos Securities and Exchange Commission (SEC) Securities and Exchange Commission (SEC). US Securities and Exchange Commission eller SEC er et uafhængigt agentur fra den amerikanske føderale regering, der er ansvarlig til implementering af føderale værdipapirlove og forslag til værdipapirregler. Det har også ansvaret for vedligeholdelse af værdipapirindustrien og aktie- og optionskurser, og de kan bruges internt til at træffe ledelsesbeslutninger eller til at evaluere ledere.

Ikke-GAAP-indtjening

GAAP-indtjening vs. ikke-GAAP-indtjening

For at forstå ikke-GAAP-indtjening er det vigtigt at forstå GAAP-indtjening og hvordan man beregner GAAP-indtjening. GAAP er et sæt standardregnskabsregler, som virksomheder, der arkiverer under SEC, skal overholde for deres virksomhedsoplysninger. Desuden revideres virksomheder for at sikre, at de følger GAAP's regler i deres rapportering.

GAAP sigter mod at holde regnskabspraksis konsekvent, når der foretages arkivering. Det sikrer markedsdeltagere, at de er i stand til at analysere selskabernes regnskaber på lige vilkår, og at virksomheder forbereder deres indtjening ved hjælp af det samme sæt regnskabsregler.

Hvorfor rapporteres ikke-GAAP-indtjening?

På det grundlæggende niveau rapporteres ikke-GAAP-indtjening, fordi ledelsen måske finder det at være en mere passende måde at skildre virksomhedens indtjening på. Et eksempel kan være, hvis en virksomhed har haft en stor engangsudgift, skal de rapportere denne udgift i henhold til GAAP-regler.

De kan dog rapportere om en pro-forma Pro Forma Pro forma er latin for "som et spørgsmål om" eller "for formens skyld." Det bruges primært med henvisning til præsentation af information på en formel måde, opgørelse eller justeret indtjeningsopgørelse, som markerer den store udgift som en engangsudgift og ikke inkluderer den i den normale driftsindtægt. Således kan forskellene mellem ikke-GAAP og GAAP-indtjening være store.

En anden grund til, at virksomheder bruger ikke-GAAP-indtjening, er at vise investorerne ledelsens syn på dets kerneaktiviteter.

Betydningen af ​​ikke-GAAP-indtjening

Brug af ikke-GAAP-indtjening i SEC-arkivering Typer af SEC-arkivering US SEC gør det obligatorisk for børsnoterede virksomheder at indsende forskellige typer SEC-arkiver, formularer inkluderer 10-K, 10-Q, S-1, S-4, se eksempler. Hvis du er en seriøs investor- eller finansprofessional, vil det at vide og være i stand til at fortolke de forskellige typer SEC-arkivering hjælpe dig med at træffe informerede investeringsbeslutninger. er på sit højeste. I 1996 brugte 59% af S&P 500-virksomheder mindst en ikke-GAAP-indtjeningsmåling, mens i 2018 brugte 97% af S&P 500-virksomheder mindst en ikke-GAAP-indtjeningsmåling i selskabsarkivering. Brugen af ​​ikke-GAAP-indtjening steg delvis som følge af stigningen i store ikke-gentagne udgifter. For eksempel steg antallet af fusioner og opkøb over hele verden fra 1996 til 2018 med 116%.

Derudover følger investorer nøje med ikke-GAAP-indtjening, da det giver indsigt i, hvordan ledelsen mener, at dets kerneaktiviteter klarer sig. Ikke-GAAP-indtjening kan dog være vildledende, når den anvendes forkert. Et selskab kan medtage betydelige ikke-gentagne omkostninger i hver arkivering, hvilket kan antyde, at virksomheden forsøger at øge sin ikke-GAAP-indtjening.

Desuden er ikke-GAAP-indtjening ikke egnet til virksomheder, der ofte skal opgradere dyrt udstyr, da det kan være mærket som en ikke-driftsomkostning. Derfor skal investorer være kritiske, når de analyserer ikke-GAAP-indtjening.

Almindelige ikke-GAAP-indtægtsforanstaltninger

Følgende er ikke-GAAP-indtjeningsmål, der ofte bruges:

EBITDA

Indtjening før renter, skatter, afskrivninger og amortiseringer (EBITDA) er en af ​​de mest populære indtjeningsforanstaltninger, der ikke er GAAP. EBITDA bruges som et pengestrømsmål, som virksomheden modtager fra driften. Det er en fuldmægtig for en virksomheds rentabilitet.

For virksomheder med betydelige PP&E PP&E (materielle anlægsaktiver) er PP&E (materielle anlæg og udstyr) en af ​​de vigtigste langfristede aktiver, der findes i balancen. PP&E påvirkes af Capex, afskrivninger og overtagelser / dispositioner af anlægsaktiver. Disse aktiver spiller en nøglerolle i den økonomiske planlægning og analyse af en virksomheds operationer og fremtidige udgifter. Deres EBITDA-tal kan være helt forskelligt fra deres GAAP-indtjening på grund af afskrivningen af ​​PPE. EBITDA evaluerer også et selskab uafhængigt af dets finansieringsbeslutninger og beskatning.

EBITDA-metricen beregnes ved at tilføje renteomkostninger, skatter, afskrivninger og afskrivninger til selskabets nettoindtjening som vist nedenfor:

EBITDA = nettoindkomst + renteudgifter + skatter + afskrivninger + afskrivninger

Gratis pengestrøm (FCF)

Fri pengestrøm (FCF) er et almindeligt anvendt ikke-GAAP-indtjeningsmål, der viser pengestrømme, et selskab modtager, og som er tilgængelige til distribution blandt alle værdipapirindehavere i virksomheden. FCF måler rentabilitet eksklusive ikke-kontante omkostninger fra resultatopgørelsen, men inkluderer ændringer i nettoarbejdskapital Netto arbejdskapital Netto arbejdskapital (NWC) er forskellen mellem en virksomheds kortfristede aktiver (netto kontant) og kortfristede forpligtelser (fratrukket gæld) ) på balancen. Det er et mål for en virksomheds likviditet og dens evne til at opfylde kortsigtede forpligtelser såvel som fondens drift af virksomheden. Den ideelle position er til og kapitaludgifter.

FCF kan beregnes ved hjælp af mange metoder, herunder nedenstående:

Gratis pengestrøm = kontantstrøm fra operationer + renter - renteskat - kapitaludgifter

Pro-Forma indtjening

Pro-forma indtjening ekskluderer visse omkostninger eller udgifter, som virksomheden mener ikke nøjagtigt repræsenterer dens rentabilitet. Indtjeningen inkluderer muligvis ikke store udgifter, som virksomheden ikke mener at skulle gentage sig. dvs. at købe en ny bygning. Pro-forma indtjening bruges også typisk til at vise investorer, hvad ledelsen mener, at deres sande driftsindtægt er.

Kritik

Ikke-GAAP-indtjening har tendens til at blive udsat for kritik, fordi de næsten altid er højere end GAAP-indtjening. Kritikere mener, at ikke-GAAP-indtjening udelukker gentagne omkostninger ved at mærke dem som ikke-gentagne eller engangsudgifter.

Derudover er ikke GAAP-indtjening ikke standardiseret, hvilket gør det vanskeligt at sammenligne en sådan type indtjening fra forskellige virksomheder. Således bør investorer se på ikke-GAAP-indtjening med et kritisk øje.

Flere ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante ressourcer nedenfor:

  • EBITDA EBITDA EBITDA eller indtjening før renter, skat, afskrivninger, amortiseringer er en virksomheds fortjeneste, før nogen af ​​disse nettofradrag foretages. EBITDA fokuserer på en virksomheds driftsbeslutninger, fordi den ser på virksomhedens rentabilitet fra kernedriften inden virkningen af ​​kapitalstrukturen. Formel, eksempler
  • IFRS vs. US GAAP IFRS vs. US GAAP IFRS vs US GAAP refererer til to regnskabsstandarder og principper, der overholdes af lande i verden i forhold til finansiel rapportering. Mere end 110 lande følger International Financial Reporting Standards (IFRS), som tilskynder til ensartethed i udarbejdelsen af ​​regnskaber.
  • Intern vs ekstern rapportering Intern vs ekstern finansiel rapportering Intern vs ekstern finansiel rapportering kommer med flere forskelle, som enhver interesseret part skal være opmærksom på. Intern finansiel rapportering er en
  • Indtjeningssæson Indtægtssæson Indtjeningssæson er det tidspunkt, hvor børsnoterede virksomheder offentliggør deres økonomiske resultater på markedet. Tiden finder sted ved udgangen af ​​hvert kvartal, dvs. fire gange om året for amerikanske virksomheder. Virksomheder i andre regioner har forskellige rapporteringsperioder, såsom Europa, hvor virksomheder rapporterer halvårligt.