Net-Net - Oversigt, NCAV, investeringssucces og faldgruber

Net-net er et udtryk, der bruges til en virksomhed med en markedsværdi, der er mindre end forskellen mellem virksomhedens omsætningsaktiver og samlede passiver. Ligningen betragter ikke langsigtede aktiver, såsom materielle anlægsaktiver (PP&E) PP&E (materielle anlægsaktiver) PP&E (materielle anlæg og udstyr) er en af ​​de vigtigste langfristede aktiver, der findes på balance. PP&E påvirkes af Capex, afskrivninger og overtagelser / dispositioner af anlægsaktiver. Disse aktiver spiller en nøglerolle i den økonomiske planlægning og analyse af en virksomheds drift og fremtidige udgifter og immaterielle aktiver.

Net-Net

Netinvestering bruges med den underliggende forståelse af, at hvis netto-nettet (selskabet) sælges, er de nuværende aktiver Omsætningsaktiver Omsætningsaktiver alle aktiver, der med rimelighed kan konverteres til kontanter inden for et år. De bruges ofte til at måle en virksomheds likviditet. ville blive brugt til at afvikle forpligtelserne eller passiverne, og restbeløbet (kontanter) er mere værd end virksomhedens markedsværdi. Med andre ord er aktiekursen under selskabets nettoaktive aktivværdi (NCAV).

Hvad er NCAV (Net Current Asset Value)?

Netto aktuel aktivværdi (NCAV) er værdien af ​​de aktuelle aktiver minus samlede forpligtelser, inklusive foretrukne aktier og forpligtelser uden for balance. NCAV er afledt, når du fjerner den langsigtede aktivkomponent fra de samlede aktiver og efterlader et meget konservativt skøn for en virksomheds værdi i tilfælde af likvidation. NCAV-strategien og nettoinvestering blev grundlagt i 1930'erne af Benjamin Graham og blev betragtet som en god fuldmagt til at måle en virksomheds solvensværdi i den virkelige verden.

Pris til NCAV for en investering

Et beslægtet koncept er et multipel, der involverer NCAV. P / NCAV kan hjælpe investorer og analytikere med at afgøre, om en aktie er under eller overvurderet. En lav P / NCAV betyder, at aktien er undervurderet. Et selskab kan ændre sin NCAV ved at købe tilbage eller udstede almindelige aktier.

Net-Net Investing: Warren Buffet Perspective

Net-net-strategien blev brugt af Warren Buffet til at udvide sine investeringer. Han omtalte populært dette som "cigar-butt" investeringsteknikken. Strategien blev taget fra Graham, og Buffet kom med en simpel regel for at købe en aktie. Han sagde, at hvis aktiekursen er mindre end 2/3 af forskellen mellem de nuværende aktiver og samlede passiver, er det en nettonetaktie. Ligningen er angivet nedenfor:

Net-Net-investeringsstrategi

Buffet sagde, at den eneste tommelfingerregel var ligningen, og man behøver ikke at analysere virksomhedens årsregnskab, foretage grundlæggende analyser eller foretage nogen kvalitative eller kvantitative vurderinger. Strategien var en smule kontroversiel, da de fleste af aktierne, der handles som nettonetteaktier, ikke er meget efterspurgte, og folk undgår dem, da de handler til latterligt lave priser. Desuden er folk bange for at investere i virksomheder, der kan gennemgå konkurs (selvom der også i sådanne tilfælde er tilfælde af fortjeneste).

Succes med Net-Net-investeringsstrategi

Det er interessant at se, at til trods for at net-net er en sådan volatil strategi, giver strategien positivt afkast. Der er flere faktorer for, hvorfor net-net-strategien betragtes som vellykket, herunder:

1. Aktiernes risikofylde

Når man ser på markedsdata for en kurv med netto-nettoaktier, viser aktierne en beta-beta Beta (β) af en investeringssikkerhed (dvs. en aktie) er et mål for dens afkastvolatilitet i forhold til hele markedet. Det bruges som et mål for risiko og er en integreret del af CAPM (Capital Asset Pricing Model). En virksomhed med en højere beta har større risiko og også større forventede afkast. (volatilitet) større end 1, hvilket indikerer, at enhver bevægelse på markederne vil medføre en større indflydelse på ændringen i aktiekursen på aktierne (hvilket indikerer, hvorfor sådanne aktier historisk kan have været bedre end andre gennemsnitsaktier).

2. Markedslikviditet

Hvis et selskabs aktier sælger under dets NVAC, er det normalt et lille selskab med illikvide lagre. Da aktien er svær at købe / sælge, vil det tage tid for investoren at reagere på de nyheder, der kommer vedrørende aktien. Derfor får investorer en højere præmie for sådanne aktier for at kompensere for den illikvide risiko, de udsættes for.

3. Langvarig tilbageførsel

Et almindeligt koncept i handel er, at alt i sidste ende vil vende tilbage til middelværdien, og hvis noget tidligere har fungeret dårligt, vil det fungere godt nu. Undersøgelser indikerer, at netto-nettoaktier, der klarer sig godt, kan skyldes, at de ikke klarede sig alt for godt tidligere (selvom dette argument kan virke mangelfuldt og partisk).

4. Økonomisk nød

Ethvert selskab, der viser likviditets- eller solvensproblemer, har tendens til at få en negativ reaktion fra markedet. Den negative reaktion fører ofte til, at aktiekursen falder langt under den fair markedspris (hvilket gør virksomheden undervurderet og derfor en potentielt attraktiv investering).

Fallgruber i Net-Net-investeringsstrategien

Net-net-strategien kommer med visse faldgruber, da ikke alle kan drage fordel af den. Investeringsteknikken fungerer ikke altid, med visse investorer, der viser måneder med underpræstation, når de anvender strategien. Strategien har en tendens til at klare sig godt, hvis den bruges i en længere tidshorisont Investeringshorisont Investeringshorisont er et udtryk, der bruges til at identificere, hvor lang tid en investor sigter mod at opretholde deres portefølje, før han sælger deres værdipapirer med overskud. En persons investeringshorisont påvirkes af flere forskellige faktorer. Den primære afgørende faktor er dog ofte risikoen, som investoren (baseret på de succesfaktorer, der er nævnt i det tidligere afsnit).

Et andet problem med strategien opstår, hvis investorer ikke diversificerer og fokuserer på en til to aktier for at udføre arbejdet. Det er muligt, at ikke alle netto-nettoaktier posterer de forventede gevinster, så det er meget vigtigt at diversificere og investere i en kurv med netto-nettoaktier. Net-net-strategien fungerer godt for illikvide aktier, og da de fleste investorer ikke er i stand til at købe aktier på grund af det tyndt handlede volumen, ender de ikke med at drage fordel af strategien.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Kortfristede forpligtelser Kortfristede forpligtelser Kortfristede forpligtelser er finansielle forpligtelser for en forretningsenhed, der forfalder til betaling inden for et år. En virksomhed viser disse på balancen. En forpligtelse opstår, når et selskab har gennemgået en transaktion, der har genereret en forventning om en fremtidig udstrømning af kontanter eller andre økonomiske ressourcer.
  • Markedsværdi Markedsværdi Markedsværdi (Market Cap) er den seneste markedsværdi af en virksomheds udestående aktier. Market Cap er lig med den aktuelle aktiekurs ganget med antallet af udestående aktier. Investeringssamfundet bruger ofte markedsværdien til at rangere virksomheder
  • Netto aktuel aktivværdi pr. Aktie (NCAVPS) Netto aktuel aktivværdi pr. Aktie (NCAVPS) Netto aktuel aktivværdi pr. Aktie, eller kort sagt NCAVPS, er en økonomisk metric til vurdering af en akties attraktivitet. Det er et begreb, der var banebrydende
  • Investering: En nybegynderguide Investering: En begyndervejledning Finansiel guide til investering for begyndere lærer dig det grundlæggende ved at investere og hvordan du kommer i gang. Lær om forskellige strategier og teknikker til handel og om de forskellige finansielle markeder, som du kan investere i.