Grundlæggende om kreditanalyse - Oversigt og nøgleelementer

At lære de grundlæggende kreditanalyser er nøglen til at opnå succes i udlånsbranchen. Kreditanalyse er en evalueringsmetode, som långivere bruger til at bestemme den potentielle låntagers økonomiske evne og sandsynligheden for, at de vil være i stand til at opfylde deres økonomiske forpligtelser.

Grundlæggende om kreditanalyse

Investorer kan også foretage en analyse af et selskab for at bestemme den økonomiske præstation for en obligationsudsteder Obligationsudsteder Der er forskellige typer obligationsudstedere. Disse obligationsudstedere opretter obligationer til at låne midler fra obligationsindehavere, der skal tilbagebetales ved udløb. at bestemme dets evne til at tilbagebetale de finansielle forpligtelser på en fremtidig dato.

Hurtigt resume

  • Kreditanalyse er en metode, der analyserer en virksomheds økonomiske data for at bestemme dens evne til at opfylde sine gældsforpligtelser.
  • Banker bruger kreditpointsystemer til at bestemme niveauet for kreditrisiko forbundet med udlån til en potentiel låntager.
  • Banken tildeler en låntager en kreditvurdering, der bestemmer, om banken vil forlænge kreditten eller ej.

Forstå grundlæggende kreditanalyse

Kreditanalyse drager konklusioner ved at evaluere de tilgængelige kvantitative og kvalitative data om kreditværdigheden Kreditværdighed Kreditværdighed er ganske enkelt sagt, hvor "værdig" eller fortjenende en er kredit. Hvis en långiver er overbevist om, at låntager vil opfylde sin gældsforpligtelse rettidigt, betragtes låntager som kreditværdig. af en klient og fremsætte anbefalinger om, hvorvidt låneansøgningen skal godkendes eller ej. Målet med kreditanalyse er at bestemme risikoen for misligholdelse, som en klient præsenterer, og tildele en risikovurdering til hver kunde. Risikovurderingen vil afgøre, om virksomheden vil godkende (eller afvise) låneansøgningen, og hvis godkendt, det kreditbeløb, der skal tildeles.

Kreditanalyse: Traditionel tilgang vs. moderne tilgang

Traditionelt brugte banker sig på subjektive metoder til at evaluere deres kunders kreditværdighed. Metoderne fokuserer på låntagerens karakter, og kreditanalytikeren skal vurdere niveauet af kreditrisiko forbundet med udlån til låntager. Den traditionelle tilgang evaluerer låntagerens hovedkarakteristika, ofte benævnt 5 C'er i kredit 5 Cs i kredit "5 Cs i kredit" er en almindelig sætning, der bruges til at beskrive de fem hovedfaktorer, der bruges til at bestemme en potentiel låntagers kreditværdighed. Finansielle institutioner bruger kreditvurderinger til at kvantificere og beslutte, om en ansøger er berettiget til kredit og til at bestemme rentesatser og kreditgrænser for eksisterende låntagere. . En analyse, der udelukkende er baseret på låntagerens egenskaber, er genstand for menneskelig fejl og misbrug.Banker er fortsat afhængige af traditionelle kreditanalysemetoder, når de vurderer potentielle låntagere.

I modsætning til traditionelle tilgange er moderne kreditanalysetilgang baseret på kvalitative kreditscoresystemer. I en sådan tilgang bruger kreditanalytikere de univariate regnskabsbaserede kreditscoresystemer til at sammenligne nøgleregnskabsforhold for specifikke kunder mod brancheforhold for at vise, hvordan en kundes forhold adskiller sig fra branchens standarder eller tendenser.

Kreditscoresystemer tildeler scoringer til flere aspekter forbundet med låntagers kreditværdighed. Scorerne kan variere fra 300 til 850, hvor sidstnævnte er den højeste kreditvurdering, som en låntager kan få. De vigtigste aspekter af en låntager, der bestemmer deres kredit score. Långivere bruger kredit score til at vurdere en potentiel låntagers kvalifikation til et lån og de specifikke vilkår for lånet. inkluderer betalingshistorik, nuværende gæld, gældslængde, gældstype og betalingsrenter. En bank kan etablere sit eget kreditpointsystem eller bruge tredjeparts tjenester såsom FICO.

Nøgleelementer i kreditanalyse

Følgende er nogle af de nøgleelementer, som långivere eller investorer er interesserede i, når de vurderer en låntagers kreditværdighed:

1. Finansiel vurdering

Finansiel vurdering indebærer en vurdering af de aktuelle pengestrømme, som virksomheden genererer for at afgøre, om låntager er i stand til at betjene gælden. Långiveren kan evaluere et selskabs økonomiske resultater enten isoleret eller i sammenligning med andre virksomheder, der opererer i samme branche som långiveren.

Ideelt set betragtes en virksomhed som stærk finansiel til kreditformål, hvis dens omkostningsstruktur gør det muligt at producere konsekvent højere end gennemsnittet i hele finansperioden. Det betyder, at virksomheden opretholder indtægter over gennemsnittet i højsæsonen såvel som under en afmatning. Et sådant selskab har lettere ved at få lånegodkendelse, fordi det viser en lav risiko for misligholdelse.

Omvendt vil en virksomhed med uregelmæssige indtægter i alle faser af konjunkturcyklussen blive betragtet som svag til kreditformål. Det kan henvise til en virksomhed, der rapporterer resultater over gennemsnittet i højsæsonen, men kæmper for at generere overskud, når der er en tilbagegang i virksomheden på grund af lav efterspørgsel på markedet. Långiveren kan enten afvise låneansøgningen på baggrund af svage pengestrømme eller forlænge en lavere kredit end hvad låntager havde brug for og til højere omkostninger.

2. Industriens konkurrenceevne

Hvor konkurrencedygtig er virksomheden i branchen? En bank er interesseret i at låne ud til en virksomhed med en stærk konkurrenceposition i sin specifikke branche. Ved vurderingen af ​​en virksomheds konkurrenceevne ser långiveren på virksomhedens forretningsstrategi, og hvor konsistent og tilpasningsdygtig den er til de aktuelle tendenser og ændringer på markedet.

Dominerende virksomheder med overhånd på markedet har stærke barrierer, der begrænser nye aktører på markedet. Barrierer kan være licensaftaler, stærke patenter, copyrightbeskyttelse og franchise, hvilket kan være for dyrt for nye deltagere at have råd til. Svage virksomheder har ofte dårligt strukturerede forretningsstrategier, der ikke er i tråd med markedstendenser og ændringer. Sådanne virksomheder ser også en tendens til høj grad af kundetilfredshed og lave geninvesteringsgrader.

3. Forretningsmiljø

Långiveren ser på det forretningsmiljø, som en virksomhed opererer i, for at identificere eventuelle udfordringer, som virksomheden står over for, og som kan påvirke dens evne til at opfylde sine økonomiske forpligtelser. For eksempel kan långiveren overveje brancherisikoen for at bestemme, hvordan branchen dynamik og lovgivningsmæssige klima kan påvirke virksomhedens resultater.

En anden overvejelse er landerisiko, specifikt hvordan det politiske, juridiske og skattemæssige klima i det land, hvor virksomheden opererer, påvirker dets forretningsaktiviteter. Et selskab kan betragtes som en levedygtig låntager, hvis det kan isolere sig fra sådanne risici og skabe strategiske alternativer til sikring mod dem. På den anden side kan en virksomhed defineres som svag, hvis dens indtjening i høj grad påvirkes af ændringer i konjunkturcyklusser og faktorer inden for forretningsmiljøet.

Flere ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante ressourcer nedenfor:

  • Kreditanalysestillinger Kreditanalytikerstillinger Der er en række forskellige kreditanalytikerstillinger. Kreditanalytikere - generelt - er ansvarlige for at se på baggrunden for enkeltpersoner og virksomheder
  • Kredit score analyse Kredit score analyse Kredit score analyse er den proces, hvor forskellige virksomheder vurderer en persons eller en virksomheds kredit score for at hjælpe med at bestemme, hvor kreditværdig enheden er. En kredit score er vigtig, fordi den tager højde for, hvor mange gange kredit blev brugt, og hvor effektivt den blev tilbagebetalt.
  • Lånefunktioner Lånfunktioner Hovedfunktionerne i lån omfatter sikrede kontant usikrede lån, afskrivninger i forhold til ikke-amortiserende lån og faste renter vs.
  • Seniorkreditanalytløn Seniorkreditanalytikerløn Den gennemsnitlige seniorkreditanalytikerløn i USA er $ 66.393 årligt. Figuren afhænger af flere faktorer, herunder arbejdsgiver, placering, uddannelsesmæssig baggrund og antal års erfaring. Seniorkreditanalytikere er ansvarlige for at evaluere kreditanmodninger og skabe anbefalinger