Dallas trimmet gennemsnit - Definition, hvordan man beregner, fordele

Dallas Trimmed Mean, populært kendt som Trimmed Mean PCE Inflation Rate, er et mål for kerneinflationen i prisindekset for personlige forbrugsudgifter (PCE). Det kaldes Dallas Trimmed Mean, fordi det estimeres af personalet i Federal Reserve Bank of Dallas. Dataene for det gemmes og produceres af Bureau of Economic Analysis (BEA).

Dallas trimmet gennemsnit

Hvad er kerneinflation?

Kerneinflation involverer ændringer i omkostningerne ved varer og tjenester Produkter og tjenester Et produkt er en håndgribelig vare, der markedsføres for erhvervelse, opmærksomhed eller forbrug, mens en tjeneste er en immateriel vare, der stammer fra, eksklusive mad og energi sektorer. Disse to sektorer er ekskluderet på grund af den meget volatile karakter af deres markeder og priser. Da mad og energi er store "kerneudgifter" for de fleste mennesker, er det en praksis, som mange økonomer er stærkt uenige i, da de udelukkes fra en måling, der har til formål at nøjagtigt afspejle inflationen. Kerneinflation er beregnet til at være en indikator for den fremherskende langsigtede inflation. Inflation Inflation er et økonomisk begreb, der refererer til stigninger i varenes prisniveau over en bestemt periode.Stigningen i prisniveauet betyder, at valutaen i en given økonomi mister købekraft (dvs. mindre kan købes med samme mængde penge). sats i økonomien. De tre elementer, der bruges til at bestemme kerneinflationen, inkluderer:

  • Forbrugerprisindeks (CPI)
  • Personligt forbrugsindeks (PCE)
  • Metoden Outliers

Hvad er personlige forbrugsudgifter (PCE)?

Personlige forbrugsudgifter (PCE), generelt benævnt PCE-indekset, måler ændringer i priserne på forbrugsvarer og tjenester. Det er et prisindeks svarende til det almindeligt anvendte forbrugerprisindeks (CPI) Forbrugerprisindeks (CPI) Forbrugerprisindekset (CPI) er et mål for det samlede prisniveau i en økonomi. CPI består af et bundt af almindeligt købte varer og tjenester. CPI måler ændringer i købekraften i et lands valuta og prisniveauet for en kurv med varer og tjenester. . PCE-indekset giver indsigt i husholdningers forbrugsvaner og økonomiens samlede forbrugsudgiftsmønster.

Beregning af den trimmede gennemsnitlige PCE-inflation

Den trimmede gennemsnitlige PCE-inflationsrate for en given måned beregnes ved nøje at observere prisændringerne for hver enkelt komponent i PCE. De individuelle prisændringer arrangeres derefter i stigende rækkefølge fra den pris, der faldt mest til den pris, der steg mest.

Fra denne arrangerede prisliste "trimmes" et bestemt afsnit eller en del af de mest ekstreme observationer, dvs. elimineres. Derefter beregnes inflationen endelig som et vægtet gennemsnit af den endelige - trimmede - observationsliste.

Fordele ved at bruge Dallas Trimmed Mean

Metoden Dallas Trimmed Mean er følsom over for de kortsigtede prisvariationer, der påvirker kerneinflationen. Dette gør Dallas Trimmed Mean til en meget nøjagtig måling til estimering eller sporing af de langsigtede prisvariationer, der påvirker kerneinflationen. Det bruges til at hjælpe med at formulere Federal Reserve Federal Reserve (Fed) Federal Reserve er USAs centralbank og er den finansielle myndighed bag verdens største frie markedsøkonomi. politikker for langsigtet økonomisk planlægning for økonomien.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Ekspansionær monetær politik Ekspansionær monetær politik En ekspansiv pengepolitik er en type makroøkonomisk pengepolitik, der sigter mod at øge hastigheden af ​​monetær ekspansion for at stimulere væksten i den indenlandske økonomi. Den økonomiske vækst skal understøttes af yderligere pengemængde.
  • Vækstregnskabsligning Vækstregnskabsligning Vækstregnskabsligning er et finansielt værktøj, der måler økonomisk vækst - specifikt hvordan ændringer i det reelle bruttonationalprodukt (BNP) i en økonomi påvirkes af ændringer i tilgængelig kapital, arbejdskraft og teknologi. Vækstregnskabsligningen letter analyse af økonomisk vækst på det mindste niveau
  • Købekraftsparitet Købekraftsparitet Begrebet købekraftsparitet (PPP) bruges til at foretage multilaterale sammenligninger mellem de forskellige landes nationale indkomst og levestandard. Købekraft måles ved prisen på en bestemt kurv med varer og tjenester. Paritet mellem to lande indebærer således, at en valutaenhed i et land vil købe
  • Stagflation Stagflation Stagflation er en økonomisk begivenhed, hvor inflationen er høj, den økonomiske vækst sænkes, og arbejdsløsheden forbliver støt høj. Denne ugunstige kombination frygtes og kan være et dilemma for regeringer, da de fleste tiltag, der har til formål at sænke inflationen, kan øge arbejdsløsheden