Flip-in-strategi - oversigt og effekter på investorer

Flip-in-strategien er en af ​​de grundlæggende typer af giftpiller Pillepille Poison Pill er en strukturel manøvre designet til at modvirke forsøg på overtagelse, hvor målfirmaet søger at gøre sig mindre ønskelig for potentielle erhververe. Dette kan opnås ved at sælge billigere aktier til eksisterende aktionærer og derved fortynde den kapital, en erhverver modtager strategier, som virksomheder bruger til gavn for deres aktionærer Aktionær En aktionær kan være en person, virksomhed eller organisation, der besidder aktier i et givet selskab. En aktionær skal eje mindst en aktie i en virksomheds aktie eller gensidig fond for at gøre dem til en delvis ejer. og hjælpe med at forsvare deres firma mod en uønsket overtagelse. I flip-in-strategien er målselskabet - for at forsvare sig mod en fjendtlig overtagelse Fjendtlig overtagelse En fjendtlig overtagelse,i fusioner og overtagelser (M&A) er et andet selskabs (et kaldet overtagende) erhvervelse af et målselskab ved at gå direkte til målselskabets aktionærer, enten ved at afgive et tilbud eller gennem en fuldmægtig stemme. Forskellen mellem en fjendtlig og en venlig - fortynder værdien af ​​dens individuelle aktieaktier ved at stille flere aktier til rådighed for eksisterende aktionærer.

Flip-in-strategi

Forståelse af Flip-in-strategiprocessen

Flip-in-giftpilleprocessen er typisk indbygget i en virksomheds charter eller vedtægter Virksomhedsvedtægter Virksomhedsvedtægter er de regler, der styrer, hvordan et selskab drives, og en af ​​de første ting, der oprettes af bestyrelsen på det tidspunkt, hvor en virksomhed er startede. Sådanne vedtægter oprettes normalt efter, at vedtægterne er indsendt. Det opretter et automatisk udløst svar, når en aktionær erhverver en bestemt procentdel af selskabets udestående aktier Fortyndede aktier udestående Fuldt fortyndede udestående aktier er det samlede antal aktier, et selskab ville have, hvis alle udvandede værdipapirer blev udnyttet og konverteret til aktier. . På det tidspunkt, hvor aktionæren erhverver den udløsende procentdel - som normalt er mindst 20%, op til maksimalt 50% - aktiveres flip-in-strategien.

Ud over den automatiske udløser er en anden grund til, at et selskab lægger den indskiftelige giftpillerstrategi i sine vedtægter, at de ønsker, at potentielle fjendtlige erhververe skal vide om det. Ofte er kun viden om, at der findes en flip-in-strategi, en tilstrækkelig afskrækkende virkning for at holde fjendtlige erhververe væk.

Når strategien aktiveres, får allerede eksisterende aktionærer - men ikke nyankøbende aktionærer (dvs. den fjendtlige erhverver) - mulighed for at købe yderligere aktier i målselskabet. Derudover gøres muligheden for at købe yderligere aktier meget tiltalende, fordi aktionærerne kan erhverve dem med en betydelig rabat fra den aktuelle markedspris.

Corporate Finance Institute® tilbyder et kursus, der dykker ned i den økonomiske analyse bag opkøb. Tjek vores M&A Financial Modelling Course for at lære mere!

Hvad Flip-in-strategien gør

Flip-in-giftpillerstrategien udfører to ting:

1. Ud fra målet og erhvervende virksomheder synspunkter

Flip-in-strategien giver et stærkt forsvar mod en fjendtlig overtagelse ved at fortynde egenkapitalværdien Egenkapitalværdi Egenkapitalværdi kan defineres som den samlede værdi af det selskab, der kan henføres til aktionærerne. Følg denne vejledning fra Finance for at beregne egenkapitalværdien. af individuelle aktier. Dette er en væsentlig afskrækkende virkning for en potentiel fjendtlig erhverver, da det betyder, at de bliver nødt til at købe mange flere aktier for at erhverve en bestemmende andel i virksomheden.

Da den overtagende ikke har nogen måde at vide, hvor mange yderligere aktier der vil blive tilføjet markedet, kan den ikke engang afgøre, hvor mange aktier den muligvis har brug for for at opnå en kontrollerende kapitalandel i målselskabet. I det mindste står det over for en langt dyrere anskaffelsesomkostning.

2. Fra de eksisterende aktionærer i målselskabet

Flip-in-strategien er på en måde gratis penge til målselskabets eksisterende aktionærer. De kan købe et antal yderligere aktier til en rabat på markedsprisen og derefter få en øjeblikkelig fortjeneste ved at sælge dem på det åbne marked til den aktuelle markedspris.

Denne praksis giver den ekstra bonus ved potentielt at øge aktionærlojaliteten. Mens flip-in-strategien kan udvande de nuværende aktionærers egenkapital, er det sandsynligvis ikke et stort problem for de fleste aktionærer, der ikke er interesseret i at eje en bestemt procentdel af selskabet. Under alle omstændigheder betragtes tilbuddet om diskonterede aktier normalt som mere end tilstrækkelig kompensation.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Fusioner og erhvervelser Finansiel modellering
  • Ikke-kontrollerende renter Ikke-kontrollerende interesser En ikke-kontrollerende interesse (NCI) er en ejerandel på mindre end 50% i et selskab, hvor den holdte position giver investoren ringe indflydelse eller en
  • Poison Put Poison Put En gift put er en forsvarsstrategi mod en fjendtlig overtagelse. Det involverer udstedelse af obligationer fra målselskabet, der kan købes tilbage inden deres forfaldsdato. Giftgiftsforsvaret er en forsvarsmekanisme, der tilbydes i forvejen, og kan betragtes som en variant af giftpillerstrategien.
  • Vægtet gennemsnit udestående aktier Vægtet gennemsnit aktier udestående Vægtet gennemsnit udestående aktier henviser til antallet af aktier i et selskab beregnet efter justering for ændringer i aktiekapitalen over en rapporteringsperiode. Antallet af vejede gennemsnitlige udestående aktier anvendes til beregning af målinger såsom indtjening pr. Aktie (EPS) i et selskabs årsregnskab