Mortgage Banker - Oversigt, Mortgage Banking Process

En realkreditbankmand er en person eller enhed, der letter et pant. Realkreditbankfolk finansierer prioritetslån ved hjælp af enten deres egne midler eller lånte midler fra en lagerudlåner. Realkreditbankmanden tjener gebyrer ved at opstille et lån og er typisk ansat i en finansiel institution.

Pantbankmand

Realkreditinstitutter arbejder med mennesker, der søger et lån gennem den komplette pantproces. Efter oprettelse af pantet kan bankmanden enten beholde pantet i en portefølje eller sælge det til en potentiel investor.

Resumé

  • En realkreditbankmand er en person eller enhed, der letter et pant. Realkreditinstitutter finansierer prioritetslån ved hjælp af deres egne midler eller låner dem fra en lagerudlåner.
  • Realkreditbankmanden tjener gebyrer ved at opstille et lån og er typisk ansat i en finansiel institution.
  • De to nøgleprocesser i realkreditbank er oprettelse af lån og servicering af lån.

Forståelse af realkreditprocessen

Nedenstående diagram viser realkreditbankprocessen. Der er to nøgleprocesser - oprettelse af lån og servicering af lån. Pantbankmandens ansvar omfatter vurdering af den pantsatte ejendom, indsamling af oplysninger om låntager og hjælp til sikring af lånet. Bankmanden fungerer også som rådgiver for låntager, da han hjælper ansøgeren med at vælge mellem flere lånemuligheder, og som er bedst baseret på kundens behov.

Realkreditinstitutter er ansat i en finansiel institution og kan kun give lån gennem institutionen. De skal også følge retningslinjerne fra deres arbejdsgiver med hensyn til lånesikkerhed og stilling af sikkerhedsstillelse Sikkerhedsstillelse er et aktiv eller en ejendom, som en person eller enhed tilbyder en långiver som sikkerhed for et lån. Det bruges som en måde at opnå et lån på, der fungerer som en beskyttelse mod potentielt tab for långiveren, hvis låntager misligholder sine betalinger. .

Proces med pant i banker

Lånets oprindelsesproces inkluderer den oprindelige ansøgning, hvor alle dokumenter er samlet, ansøgningen underskrives, og lånet behandles. Lånepakke og vilkår Lånestruktur Lånestruktur er vilkårene for et lån med hensyn til de forskellige aspekter, som et lån udgør, inklusive løbetid eller løbetid, tilbagebetaling og risiko gennemgås, og de underliggende betingelser afregnes.

Lånets servicedel inkluderer behandling af betalingerne, salg af pant til en investor og indsamling af månedlige betalinger og optegnelser. En serviceagent håndterer typisk papirarbejdet i forbindelse med lånet.

Mortgage Banker vs. Mortgage Broker

Et lignende udtryk som en realkreditbankmand er en realkreditmægler. I modsætning til realkreditbankmanden, der er ansat i en finansiel institution, lukker realkreditmæglere pant i deres eget navn og ved hjælp af deres egne midler.

1. Roller og pligter

Realkreditinstitutter letter typisk låneoprindelse for den finansielle institution, som de er ansat hos, mens mæglere er uafhængige fagfolk, der opererer i fast ejendom Ejendomme Ejendomme er fast ejendom, der består af jord og forbedringer, der inkluderer bygninger, inventar, veje, strukturer og hjælpesystemer. Ejendomsret giver en ejendomsret til jorden, forbedringer og naturressourcer som mineraler, planter, dyr, vand osv. Finansieringsplads.

En realkreditmægler er ikke bundet eller begrænset til en bestemt långiver eller finansiel institution og kan frit søge efter et prioritetslån baseret på låntagerens individuelle behov.

2. Niveau af fleksibilitet

Med hensyn til fleksibilitetsniveauet er realkreditinstitutter mindre fleksible, da de er ansat i en finansiel institution og kun er i stand til at tilbyde finansieringsmuligheder til de kunder, der er understreget af institutionen.

Pantemæglere er derimod mere fleksible, da de er i stand til at forstå låntagerens behov og finde de bedst mulige lånemuligheder fra flere finansielle institutioner.

3. Pålidelighed

Set fra en låntagerperspektiv er pålideligheden større for en realkreditbankmand, da han er ansat i et velkendt firma, der har specialiseret sig i realkreditlån. Bankmanden får løn fra virksomheden, så det er højst sandsynligt, at han vil arbejde i virksomhedens og låntagerens interesse.

Mæglere arbejder uafhængigt, så der kan være et lavere niveau af pålidelighed og tillid forbundet med dem.

4. Kompensationsstruktur

Endelig opstår der en nøgleforskel i kompensationsstrukturen for bankfolk og mæglere, der beskæftiger sig med pant. Bankfolk arbejder på en fast lønstruktur sammen med eventuelle tilknyttede gebyrer eller præstationsbaserede bonusser.

Lånemæglere arbejder for deres kommission Kommissionen-kommission henviser til den kompensation, der udbetales til en medarbejder efter at have afsluttet en opgave, som ofte er salg af et bestemt antal produkter eller tjenester eller på et fast gebyrbasis, som kan baseres på en procentdel af lånet. Mæglere har typisk større fleksibilitet ved fastsættelse af kompensation for deres tjenester, da de opererer uafhængigt.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at hjælpe dig med at blive en finansanalytiker i verdensklasse og fremme din karriere til dit fulde potentiale, vil disse yderligere ressourcer være meget nyttige:

  • Panteopretter Pantopretter En panteopretter er en person eller institution, der arbejder med klienter og hjælper dem med at gennemføre en pantlånstransaktion.
  • Forsinket draw-term-lån (DDTL) Forsinket draw-term-lån (DDTL) Et forsinket draw-term-lån (DDTL) er en forhandlet løbetidslånemulighed, hvor låntagere er i stand til at anmode om yderligere midler efter lånets trækningsperiode
  • Lån til realkreditrente, der flyder ned Lån til realkreditrente, der flyder ned En låse med realkreditlån, der flyder ned, refererer til en pantelånslås, der giver låntageren mulighed for at nedsætte renten på deres pant, hvis
  • Credit Analyst Career Path Credit Analyst Career Path For fagfolk, der ønsker at tage kreditanalytikerens karrierevej, skal de opnå en bachelorgrad i forretning, økonomi eller regnskab, eller i det mindste