Regnskabsmetode - Oversigt, typer, hvordan man vælger

En regnskabsmetode henviser til et sæt regler, som et selskab overholder, når de fører sine finansielle poster og rapporterer finansielle transaktioner. Transaktionerne registreres på en måde, der nøjagtigt afspejler den reelle indkomst. De to grundlæggende metoder til regnskab er kontantregnskab og periodiseringsregnskab .

Regnskabsmetode

Efter kontantmetoden rapporteres og fratrækkes indtægter og udgifter i skatteåret Regnskabsåret (regnskabsåret) Et regnskabsår (regnskabsåret) er en periode på 12 måneder eller 52 uger, der anvendes af regeringer og virksomheder til regnskabsmæssige formål til at formulere årlige finansielle rapporter . Et regnskabsår (FY) følger ikke nødvendigvis kalenderåret. Det kan være en periode som 1. oktober 2009 - 30. september 2010. De modtages og betales henholdsvis. På den anden side indregnes både indtægter og udgifter i henhold til periodiseringsmetoden i skatteåret, når de realiseres, uanset hvornår de modtages.

Resumé

  • En regnskabsmetode henviser til et sæt regler og retningslinjer, der bestemmer, hvordan en virksomhed rapporterer sine indtægter og udgifter.
  • De to vigtigste regnskabsmetoder er kontanter og periodisering. Efter kontantmetoderne bogføres indtægter som modtagne, og omkostninger registreres efter betaling, mens transaktioner under periodiseringsmetoden registreres, når de realiseres.
  • Metoden til kontantregnskab er enkel, nem at implementere og passende for mindre virksomheder, mens periodiseringsregnskabsmetoden generelt er kompleks og dyr.

Typer af regnskabsmetoder

1. Kontantregnskabsmetode

Kontantgrundlagsregnskab er relativt let at implementere; derfor bruges det ofte af små virksomheder. Kontantmetoden er ikke i overensstemmelse med konventionerne i General Accepted Accounting Principles (GAAP) GAAP GAAP eller Generally Accepted Accounting Principles er et almindeligt anerkendt sæt regler og procedurer designet til at styre virksomhedsregnskab og finansiel rapportering. GAAP er et omfattende sæt regnskabspraksis, der blev udviklet i fællesskab af Financial Accounting Standards Board (FASB) og. Efter kontantmetoden registreres finansielle transaktioner først, før de faktisk er realiseret.

Omvendt under periodiseringsregnskabsmetoden registreres indtægter, når betalingen modtages, mens udgifter bogføres, når en regning afvikles. Regnskaber, der er udarbejdet under kontantregnskabsgrundlaget, indeholder oplysninger om kilderne til kontanter i skatteperioden, hvordan kontanterne blev brugt samt kontantbeholdningen på rapporteringstidspunktet. Yderligere oplysninger om forpligtelser kan findes i noterne til årsregnskabet.

Selv om kontantregnskabsmetoden er bedst egnet til enkeltmandsvirksomheder og små virksomheder, bruges den også til at styre den personlige økonomi op til en bestemt grænse. For eksempel, hvis det årlige salg, som en virksomhed realiserer, er mere end $ 5 millioner, dikterer Internal Revenue Service (IRS), at den bruger periodiseringsmetoden til regnskab.

En bemærkelsesværdig fejl ved metoden er, at den kan give et vildledende billede af en virksomheds økonomiske helbred, især når transaktioner, såsom ubetalte udgifter, kontantindtægter eller udestående tilgodehavender, ikke er tilgængelige til øjeblikkelig brug.

2. Periodiseringsregnskabsmetode

Periodiseringsmetoden for regnskab er baseret på matchingsprincippet Matchingsprincip Matchingsprincippet er et regnskabskoncept, der dikterer, at virksomheder rapporterer udgifter samtidig med de indtægter, de er relateret til. Indtægter og omkostninger matches i resultatopgørelsen i en periode (f.eks. Et år, et kvartal eller en måned). Eksempel på matchningsprincippet, hvis mål er at matche indtægter og udgifter i det rigtige år. Kriteriet er yderligere baseret på en årsagssammenhængsforhold mellem rapporterede indtægter og udgifter, hvilket gør det til en forudsætning for matchningsprincippet.

Matchning af indtægter og omkostninger hjælper periodiseringsmetoden med at opnå en mere nøjagtig måling af periodiske nettoindtægter, da transaktioner registreres i det rigtige år.

Under periodiseringsregnskab registreres indkomster kun, efter at de er optjent, og udgifter registreres, efter at de er periodiseret. Det indebærer, at en indkøbsordre klassificeres som indtægter, selvom der endnu ikke er modtaget midler.

På samme måde registreres udgifter, selvom der ikke er nogen øjeblikkelig betaling. Det er vigtigt at bemærke, at indregning af forskudsbetaling udsættes til den følgende periode, hvor indtægterne optjenes, når der foretages forskud efter periodiseringsmetoden. Det er dog umuligt at udsætte ud over det næste skatteår. Som et resultat skal forskuddet medtages i indtægterne i de relevante finansielle rapporter og bruttoindtægter til skatteformål.

Valg af en regnskabsmetode

Periodiseringsregnskabsmetoden bliver værdifuld i store og komplekse forretningsenheder i betragtning af det nøjagtige billede, det giver om en virksomheds sande økonomiske stilling. Et typisk eksempel er et byggefirma, der kan vinde et langsigtet byggeprojekt uden fuld kontant betaling indtil projektets afslutning.

I henhold til retningslinjerne for kontantregnskab ville selskabet påløbe mange udgifter, og indtil hele betalingen er modtaget, ville det ikke realisere indtægter. Det betyder, at virksomhedens regnskab ser svag ud, indtil kontanterne registreres. En långiver vil f.eks. Betragte virksomheden som ikke-støtteberettiget, fordi den kun realiserer udgifter uden indtægter.

I forhold til periodiseringsregnskabsmetoden ville byggefirmaet realisere en del af udgifter og indtægter, der svarer til andelen af ​​det afsluttede arbejde. Det kan præsentere enten gevinst eller tab i hvert regnskabsår, hvor projektet stadig er aktivt. Metoden kaldes den procentdel af afslutningsmetoden Procentdel af afslutningsmetoden Den procentdel af afslutningsmetoden for indtægtsindregning er et koncept i regnskab, der henviser til en metode, hvorved en virksomhed løbende indregner indtægter afhængigt af stadierne i et projekts afslutning. .

Ikke desto mindre er det pengestrømsopgørelsen, der giver et ægte billede af de faktiske kontanter, der kommer ind. En sådan tilgang vil vise den potentielle långiver den sande skildring af virksomhedens samlede indtægtsstrøm.

Regnskabsmetode og beskatning

Skatteyderne kræves af IRS til konsekvent at anvende regnskabsmetoden, der nøjagtigt fanger den sande indkomst. Konsistens er vigtig, da bytte af regnskabsmetoder potentielt kan skabe smuthuller, som en virksomhed kan bruge til at manipulere sine indtægter og til sidst erstatte skattebyrder.

Uanset, forudsat at de specificerede krav er opfyldt, får virksomhederne skønsbeføjelse til at anvende en hybrid af kontante og periodiserede regnskabsmetoder under IRS.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at hjælpe dig med at blive en finansanalytiker i verdensklasse og fremme din karriere til dit fulde potentiale, vil disse yderligere ressourcer være meget nyttige:

  • Regnskab Noter Regnskab Noter Regnskabsnoterne er de supplerende noter, der føjes til et offentliggjort regnskab for et selskab. Noterne bruges til at forklare
  • Enkeltmandsvirksomhed Enkeltmandsvirksomhed Et enkeltmandsvirksomhed (også kendt som individuelt iværksætteri, enkeltmandsvirksomhed eller ejerskab) er en type ikke-registreret enhed, der kun ejes
  • Regnskabsår Regnskabsår (regnskabsår) Et regnskabsår (regnskabsår) er en periode på 12 måneder eller 52 uger, der anvendes af regeringer og virksomheder til regnskabsformål til at formulere årlige finansielle rapporter. Et regnskabsår (FY) følger ikke nødvendigvis kalenderåret. Det kan være en periode som 1. oktober 2009 - 30. september 2010.
  • Ændret periodiseringsregnskab Modificeret periodiseringsregnskab Modificeret periodiseringsregnskab refererer til en regnskabsmetode, der kombinerer kontantbasisregnskab og periodiseringsregnskab. Det følger kontantgrundlaget