Beregn arbejdsdage i Excel - hverdage mellem to datoer

NETWORKDAYS-funktionen beregner antallet af hverdage mellem to datoer i Excel. Når du bruger funktionen, ekskluderes antallet af weekender automatisk. Det giver dig også mulighed for at springe over bestemte helligdage og kun tælle hverdage. Det er kategoriseret i Excel som en dato / tid-funktionsfunktion Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Du kan bruge denne formel til at beregne arbejdsdage i Excel mellem to datoer.

In Finance Finance Finance's Finance Artikler er designet som selvstudievejledninger til at lære vigtige finansieringskoncepter online i dit eget tempo. Gennemse hundredvis af artikler! og regnskab er netværksdagsfunktionen nyttig til beregning af medarbejderfordele, der påløber baseret på arbejdsdage, antallet af tilgængelige arbejdsdage under et projekt eller antallet af arbejdsdage, der kræves for at løse en billet, der er rejst af en kunde osv.

Formel

= NETVÆRKDAGER (startdato, slutdato, [helligdage])

Funktionen bruger følgende argumenter:

 1. Startdato (krævet argument) - Startdato kan enten være tidligere end slutdato, senere end slutdato eller det samme som slutdato.
 2. End_date (krævet argument) - Slutdatoen.
 3. Helligdage (valgfrit argument) - Dette specificerer listen over helligdage, der skal udelukkes fra beregningen af ​​arbejdsdage. Vi kan indtaste det som en række celler, der indeholder feriedatoer (dvs. F2: F4) eller som en liste over serienumre, der repræsenterer feriedatoer.

Det anbefales, at argumenterne startdato, slutdato og [helligdage] indtastes som enten:

 • Henvisninger til celler, der indeholder datoer; eller
 • Datoer returneret fra formler.

Hvordan beregnes NETWORKDAYS-funktionen i Excel?

Lad os se et par eksempler for at forstå, hvordan NETWORKDAYS fungerer til at beregne arbejdsdage i Excel.

Eksempel 1 - Arbejdsdage mellem to datoer

Antag, at vi ønsker at beregne hverdage eller hverdage fra 15. januar 2017 til 21. januar 2018. Ferien imellem er:

 1. 23. november 2017 - Thanksgiving Day
 2. 25. december 2017 - juledag
 3. 1. januar 2018 - nytårsdag

For at beregne antallet af arbejdsdage bruger vi følgende funktion:

NETVÆRKDAG Funktion

Ved hjælp af formlen ovenfor får vi antallet af arbejdsdage som 262, som vist nedenfor.

NETVÆRKDAG Funktion - Eksempel

Tip om NETWORKDAYS-funktionen

 1. Negativ returværdi - Hvis startdatoen er senere end slutdatoen, returnerer funktionen en negativ værdi.
 2. NETWORKDAYS-funktionen inkluderer både startdato og slutdato ved beregning af arbejdsdage. Så hvis vi giver NETWORKDAYS den samme dato for startdato og slutdato, returnerer den 1.
 3. #VÆRDI! error - Opstår, når et af de givne argumenter ikke er en gyldig dato.
 4. Hvis vi ønsker at bruge andre weekender end lørdag og søndag, skal vi bruge funktionen NETWORKDAYS.INTL.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

 • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
 • Avanceret Excel Formel Course
 • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
 • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje