Producentens anbefalede detailpris (MSRP) - definition, formål

Producentens vejledende udsalgspris (MSRP) er den pris, som producenten anbefaler, at forhandlere sælger sit produkt. MSRP afspejler generelt alle produktions- og salgsomkostninger Omkostninger for solgte varer (COGS) Omkostninger for solgte varer (COGS) måler de "direkte omkostninger", der afholdes i produktionen af ​​varer eller tjenester. Det inkluderer materielle omkostninger, direkte arbejdsomkostninger og direkte fabriksomkostninger og er direkte proportional med omsætningen. Når indtægterne stiger, kræves der flere ressourcer til at producere varerne eller tjenesten. COGS er ofte forbundet med et produkt. Det er også kendt som listeprisen eller den anbefalede udsalgspris (RRP) eller den vejledende udsalgspris (SRP).

Producentens anbefalede detailpris (MSRP)

MSRP er hverken et prisloft eller en minimumspris; snarere svarer det til de fleste forbrugers forventede pris. Selvom MSRP mest bruges til biler, bruger detailproducenter også MSRP'er.

Producentens vejledende udsalgspris gælder normalt for mærkevarer eller dyre varer, såsom elektronik og apparater. MSRP fungerer hovedsageligt som referencepunkt og manipulerer forbrugernes vilje til at betale for varer fra butik til butik.

Formålet med MSRP

Formålet med producentens vejledende udsalgspris er standardiseringen af ​​salgspriserne mellem forskellige detailsteder. MSRP er beregnet til at begrænse vildledende prisfastsættelse og standardisere priser på varer inden for et handelsområde i virksomhedens detailforretninger.

Standardiseringen af ​​priserne søger også at sikre, at basale og primære råvarer konstant er tilgængelige til rimelige priser uden at nægte producenterne et rimeligt afkast af investeringen. Det sikrer, at alle parter, der er involveret i en transaktion (producent, grossist, detailhandler), vil være i stand til at tjene overskud ved slutningen af ​​det endelige salg.

Selvom prisen kaldes "foreslået", kan detailhandlere generelt sælge de produkter, der er købt hos producenterne på MSRP, såvel som under den. Praksis med at sælge produkterne under MSRP er især almindelig i situationer, hvor producenten fastsætter en høj vejledende pris, mens detailhandlerne køber produkterne til en ekstremt lav engrospris. Derudover kan detailhandlerne sælge til en pris under MSRP for at tiltrække forbrugere eller fjerne overskydende lagerbeholdning Beholdningslager er en aktuel aktivkonto, der findes på balancen, der består af alle råvarer, igangværende arbejde og færdige varer, der et firma har akkumuleret. Det anses ofte for at være det mest illikvide af alle omsætningsaktiver - det er således ekskluderet fra tælleren i beregningen af ​​hurtig ratio. .

Anvendelser af MSRP

De vejledende detailpriser kan findes i produkter i forskellige brancher. Et af de mest bemærkelsesværdige eksempler på hyppig anvendelse af MSRP er i bilindustrien.

For eksempel er bilproducenter i USA forpligtet ved lov til at vise et køretøjs pris på dets forrude eller specifikationsark. I den amerikanske bilindustri er producentens vejledende udsalgspris (MSRP) også kendt som mærkatprisen, fordi den er placeret på et Monroney-mærkat på køretøjets vindue.

På den anden side adskiller producentens vejledende salgspris sig fra fakturaprisen, som en forhandler betaler til producenten. Tidligere kunne bilforhandlere pålægge vilkårlige markeringer, ofte med omkostninger kunstigt oppustet for at overkompensere de samlede produktionsomkostninger. I øjeblikket bruges MSRP af kunder som udgangspunkt for forhandlingerne, inden de afregner til en rimelig pris.

MSRP og konkurrence teori

Det almindeligt anvendte argument mod brugen af ​​MSRP er, at konceptet modsiger konkurrenceteorien. Teorien siger, at i et perfekt konkurrencepræget marked er alle virksomheder på markedet pristagere. Prisudvikler En pristager refererer i økonomi til en markedsdeltager, der ikke er i stand til at diktere priserne på et marked. Derfor skal en pristager acceptere den gældende markedspris. En pristager mangler tilstrækkelig markedsstyrke til at påvirke priserne på varer eller tjenester. og kan ikke påvirke markedsprisen på deres produkter.

MSRP giver dog et smuthul for en producent til at påvirke en højere pris end normalt for et produkt - en handling, der har negative virkninger for forbrugerne og deres disponible indkomster. En af bekymringerne med hensyn til fremgangsmåden er, at producenter kan fastsætte den foreslåede pris til et niveau, der er højere end den pris, der udelukkende stammer fra markedskræfterne. I et sådant tilfælde vil de høje priser påvirke forbrugerne negativt.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Producent af originalt udstyr (OEM) Producent af originalt udstyr (OEM) En producent af originalt udstyr eller OEM er et firma, der fremstiller og sælger produkter eller dele af et produkt, som deres køber, en anden virksomhed
  • Supply Chain Supply Chain Supply chain er hele systemet til produktion og levering af et produkt eller en tjeneste, lige fra starten af ​​indkøb af råmaterialer til den endelige
  • Transferpriser Transferpriser Transferpriser henviser til priserne på varer og tjenester, der udveksles mellem almindeligt kontrollerede juridiske enheder inden for en virksomhed. For eksempel, hvis et datterselskab sælger varer eller yder tjenester til holdingselskabet, betegnes den opkrævede pris som overførselspris
  • Typer af kunder Typer af kunder Kunder spiller en vigtig rolle i enhver virksomhed. Ved bedre at forstå de forskellige typer kunder kan virksomheder være bedre rustet til at udvikle sig