Foretrukne aktier - Typer, funktioner, klassifikation af aktier

Foretrukne aktier (også kendt som foretrukne aktier eller præferenceaktier) er værdipapirer, der repræsenterer ejerskab i et selskabselskab. Et selskab er en juridisk enhed oprettet af enkeltpersoner, aktionærer eller aktionærer med det formål at fungere med overskud. Virksomheder har lov til at indgå kontrakter, sagsøge og sagsøges, egne aktiver, eftergive føderale og statslige skatter og låne penge fra finansielle institutioner. , og som har en prioritetskrav frem for almindelige aktier på virksomhedens aktiver og indtjening. Aktierne er mere senior end almindelige aktier, men er mere junior i forhold til obligationer Obligationer Obligationer er obligationer med fast indkomst, der udstedes af virksomheder og regeringer for at rejse kapital. Obligationsudstederen låner kapital fra obligationsejeren og foretager faste betalinger til dem med en fast (eller variabel) rente i en bestemt periode.i form af krav på aktiver. Indehavere af foretrukne aktier prioriteres også frem for indehavere af almindelig aktie Almindelig aktie Almindelig aktie er en form for sikkerhed, der repræsenterer ejerskab af kapital i en virksomhed. Der er andre udtryk - såsom almindelig aktie, ordinær aktie eller stemmeberettiget aktie - der svarer til almindelig aktie. i udbyttebetalinger.

Foretrukne aktier

Funktioner af foretrukne aktier

Foretrukne aktier har en særlig kombination af funktioner, der adskiller dem fra gæld eller fælles egenkapital. Selvom vilkårene kan variere, er følgende funktioner almindelige:

  • Præference i aktiver ved likvidation: Aktierne giver deres indehavere prioritet frem for almindelige aktiehavere til at kræve selskabets aktiver efter likvidation.
  • Udbyttebetalinger: Aktierne leverer udbyttebetalinger til aktionærerne. Betalingerne kan være faste eller flydende, baseret på en rentebenchmark som LIBOR LIBOR LIBOR, som er et akronym af London Interbank Offer Rate, refererer til den rentesats, som britiske banker opkræver andre finansielle institutioner for et kortfristet lån, der forfalder fra en dag til 12 måneder i fremtiden. LIBOR fungerer som et benchmarkinggrundlag for korte renter.
  • Præference i udbytte: Foretrukne aktionærer har en prioritet i udbyttebetalinger frem for indehaverne af den almindelige aktie.
  • Ikke-stemmeret: Generelt tildeler aktierne ikke stemmerettigheder til deres indehavere. Imidlertid tillader nogle foretrukne aktier dets indehavere at stemme om ekstraordinære begivenheder.
  • Konvertibilitet til almindelig aktie: Foretrukne aktier kan konverteres til et forudbestemt antal almindelige aktier. Nogle foretrukne aktier specificerer datoen, hvor aktierne kan konverteres, mens andre kræver godkendelse fra bestyrelsen Bestyrelse En bestyrelse er i det væsentlige et panel af mennesker, der vælges til at repræsentere aktionærerne. Hvert offentligt selskab er lovligt forpligtet til at installere en bestyrelse; nonprofitorganisationer og mange private virksomheder - selv om det ikke er nødvendigt - opretter også en bestyrelse. til konvertering.
  • Opkaldelighed: Aktierne kan tilbagekøbes af udstederen på bestemte datoer.

Krav til aktivprioritetFigur 1. Aktivprioritetspåstand

Typer af foretrukket lager

Foretrukket lager er en meget fleksibel type sikkerhed. De kan være:

  • Konvertible foretrukne aktier: Aktierne kan konverteres til et forudbestemt antal almindelige aktier.
  • Kumulativ foretrukken aktie: Hvis en udsteder af aktier savner en udbyttebetaling, tilføjes betalingen til den næste udbyttebetaling.
  • Udskifteligt foretrukket lager: Aktierne kan byttes mod en anden form for sikkerhed.
  • Evig foretrukket aktie: Der er ingen fast dato, hvor aktionærerne vil modtage den investerede kapital tilbage.

Fordele ved foretrukne aktier

Foretrukne aktier giver fordele for både udstedere og indehavere af værdipapirerne. Udstederne kan drage fordel af følgende:

  • Ingen udvanding af kontrol: Denne type finansiering giver udstedere mulighed for at undgå eller udskyde udvandingen af ​​kontrol, da aktierne ikke giver stemmeret eller begrænser disse rettigheder.
  • Ingen forpligtelse til udbytte: Aktierne tvinger ikke udstedere til at betale udbytte til aktionærerne. For eksempel, hvis virksomheden ikke har nok midler til at betale udbytte, kan det bare udsætte betalingen.
  • Fleksibilitet af vilkår: Virksomhedens ledelse har fleksibiliteten til at oprette næsten alle vilkår for aktierne.

Foretrukne aktier kan også være et attraktivt alternativ for investorer. Investorerne kan drage fordel af følgende:

  • Sikret position i tilfælde af selskabets likvidation: Investorer med foretrukne aktier er i en mere sikker position i forhold til fælles aktionærer i tilfælde af likvidation, fordi de har en prioritet til at kræve selskabets aktiver.
  • Fast indkomst: Disse aktier giver deres aktionærer en fast indkomst i form af udbyttebetalinger.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker . For at hjælpe dig med at fremme din karriere, tjek de ekstra finansressourcer nedenfor:

  • Senior og efterstillet gæld Senior og efterstillet gæld For at forstå senior og efterstillet gæld skal vi først gennemgå kapitalstakken. Capital stack rangerer prioriteten for forskellige finansieringskilder. Senior og efterstillet gæld henviser til deres rang i en virksomheds kapitalstabel. I tilfælde af likvidation udbetales seniorgæld først
  • Overført indtjening Overført indtjening Formlen for tilbageholdt indtjening repræsenterer alle akkumulerede nettoindtægter netto med alle udbetalte udbytter til aktionærerne. Overført resultat er en del af egenkapitalen på balancen og repræsenterer den del af virksomhedens overskud, der ikke uddeles som udbytte til aktionærerne, men i stedet er forbeholdt geninvestering
  • Interessent vs. aktionær Interessent vs. aktionær Begreberne "interessent" og "aktionær" bruges ofte ombytteligt i forretningsmiljøet. Når man ser nøje på betydningen af ​​interessent vs aktionær, er der vigtige forskelle i brugen. Generelt er en aktionær en interessent i virksomheden, mens en interessent ikke nødvendigvis er en aktionær.
  • Aktionærkapital Aktionærkapital Aktionærkapital (også kendt som Aktionærkapital) er en konto på en virksomheds balance, der består af aktiekapital plus tilbageholdt indtjening. Det repræsenterer også restværdien af ​​aktiver minus passiver. Ved at omarrangere den oprindelige regnskabsmæssige ligning får vi aktiekapital = aktiver - passiver