Fængselsdilemma - Oversigt, forklaring og opdeling af problemet

Fangens dilemma er et beslutnings- og spilteoriparadoks, der illustrerer, at to rationelle individer tager beslutninger i deres egen egeninteresse Netværk og opbygning af relationer (del 3) Denne artikel er en del af en række nyttige tip, der hjælper dig med at finde succes i netværk og opbygge relationer inden for din virksomhed. Hvis vi ønsker at komme videre i vores karriere, er opbygning af relationer det første skridt mod rejsen til succes. kan ikke resultere i en optimal løsning. Paradokset blev udviklet af matematikere M. Flood og M. Dresher i 1950, og den moderne fortolkning blev konceptualiseret af den canadiske matematiker AW Tucker.

Fangens dilemma viser, at i en ikke-samarbejdsvillig situation Netværk og opbygning af relationer (del 1) Denne artikel er en del af en række nyttige tip, der hjælper dig med at finde succes i netværk inden for din virksomhed. Netværk spiller en vigtig rolle i vores professionelle liv, startende fra vores jobsøgning, fortsætter med at blive medlem og arbejde i en virksomhed og endelig fremme vores karriere. , selv en mere attraktiv strategi kan føre til dårligere resultater.

Fanger Dilemma Diagram

Fængsels dilemma scenarie

Forestil dig, at politiet arresterede to mistænkte for en forbrydelse. Begge mistænkte opbevares i forskellige celler, og de kan ikke kommunikere med hinanden. Politibetjenten giver begge mistænkte mulighed for enten at være stille eller bebrejde en anden mistanke. Hvis begge mistænkte forbliver tavse, vil de begge kun sidde i et års fængsel. Hvis de begge bebrejder hinanden, vil de begge sidde i tre års fængsel.

Hvis en af ​​de mistænkte bebrejder en anden, og den anden forbliver tavs, ville den mistænkte, der var tavs, tjene i fem år i fængsel, mens en anden mistænkt ville blive frigivet. Tabellen nedenfor viser de mulige udbetalinger:

Fangens dilemma

Lær mere med Finance's Behavioral Finance Fundamentals Course

Fangens dilemma forklaret

I en sådan indstilling kender begge mistænkte ikke den beslutning, som en anden mistænkt har valgt. Derfor er den mest rationelle beslutning fra perspektivet af egeninteresse at bebrejde den anden mistænkte.

For eksempel er mistænkt A bange for at tie stille, fordi han i et sådant tilfælde kan modtage fem års fængsel, hvis mistænkt B bebrejder ham. Hvis mistænkt A vælger at bebrejde mistænkt B, kan han blive frigivet, hvis mistænkt B forbliver tavs. Det er dog ikke sandsynligt, fordi mistænkt B bruger den samme begrundelse, og han vil også bebrejde mistænkt A.

Selvom beslutningen om at være tavs af begge mistænkte giver den mere optimale udbetaling, er det ikke en rationel mulighed, fordi begge parter opfører sig i deres egeninteresse. På den anden side er beslutningen om at bebrejde en anden mistænkt en rationel beslutning fra dette perspektiv, og det giver Nash-ligevægt på trods af den dårligere udbetaling. Lær hvordan scenarier som dette påvirker markedsadfærd på Finance's Behavioral Finance Fundamentals Course.

Flere ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante finansressourcer nedenfor:

  • Groupthink Groupthink Groupthink er et udtryk udviklet af socialpsykolog Irving Janis i 1972 for at beskrive fejlbehæftede beslutninger truffet af en gruppe på grund af gruppetryk. Gruppetænkning er et fænomen, hvor måderne til at nærme sig problemer eller sager behandles af en gruppes konsensus snarere end af enkeltpersoner, der handler uafhængigt.
  • Interpersonel intelligens Interpersonel intelligens Interpersonel intelligens henviser til en persons evne til at forholde sig godt til mennesker og styre relationer. Det gør det muligt for folk at forstå behovene og motivationen hos dem omkring dem, hvilket hjælper med at styrke deres samlede indflydelse. Mennesker med interpersonel intelligens
  • Game Theory Game Theory Game Theory er en matematisk ramme, der er udviklet til at løse problemer med modstridende eller samarbejdsvillige parter, der er i stand til at tage rationelle beslutninger.
  • Personligt brand Personligt brand Vores personlige brand er, hvad folk ser som vores identitet, hvem de ser os som, og hvilke kvaliteter og ting de forbinder med os. Det afslører, hvem vi er, hvad vi tilbyder, og hvad vi værdsætter. Når vi arbejder i en virksomhed, skaber vores kolleger en opfattelse af os baseret på, hvordan vi præsenterer os for dem.