Kapital versus fast indkomst - en sammenligning side om side

Begge aktiekapitalregnskaber Kapitalregnskaber består af almindelig aktie, foretrukket aktie, aktiekapital, aktiebeholdning, bidraget overskud, yderligere indbetalt kapital, tilbageholdt indtjening, anden samlet indtjening og egenkapital. Egenkapital er den finansiering, en virksomhed modtager fra virksomhedens ejere eller aktionærer. Definitioner for de mest almindelige obligationer og faste indkomstvilkår. Annuitet, evighed, kuponrente, kovarians, aktuelt afkast, pålydende værdi, udbytte til løbetid. osv. produkter er finansielle instrumenter, der kan hjælpe investorer med at nå deres økonomiske mål.Kapitalinvesteringer består generelt af aktier Aktier Hvad er en aktie? En person, der ejer aktier i et selskab, kaldes en aktionær og er berettiget til at kræve en del af virksomhedens resterende aktiver og indtjening (hvis virksomheden nogensinde opløses). Udtrykkene "aktier", "aktier" og "egenkapital" bruges ombytteligt. eller aktiefonde, mens værdipapirer med fast indkomst generelt består af virksomheds- eller statsobligationer.

Aktier og fastforrentede produkter har deres respektive risiko- og afkastprofiler; investorer vælger ofte en optimal blanding af begge aktivklasser for at opnå den ønskede risiko-og-afkast-kombination for deres porteføljer.

Kapital kontra fast indkomstdiagram (risiko og belønning)

For at lære mere, start vores faste rente kursus nu!

Kapital

Kapitalinvesteringer giver investorer mulighed for at have delvis ejerskab af udstedende virksomheder. Som en af ​​de vigtigste aktivklasser spiller egenkapital en vigtig rolle i finansiel analyse og porteføljestyring.

Kapitalinvesteringer findes i forskellige former, såsom aktier og aktiefond. Generelt kan aktier kategoriseres i almindelige aktier og foretrukne aktier . Almindelige aktier, de værdipapirer, der handles oftest, giver ejerne ret til at kræve det udstedende selskabs aktiver, modtage udbytte og stemme på generalforsamlingen. Foretrukne aktier tilbyder til sammenligning også krav på aktiver og ret til udbytte, men giver ikke stemmeret.

Udbytteer pengestrømmene Cash Flow Cash Flow (CF) er stigningen eller faldet i mængden af ​​penge, som en virksomhed, institution eller person har. I finansiering bruges udtrykket til at beskrive mængden af ​​kontanter (valuta), der genereres eller forbruges i en given tidsperiode. Der er mange typer CF-lagre. De er skønsmæssige, hvilket betyder, at virksomheder ikke er forpligtet til at udbetale udbytte til investorer. Når de betales, er de ikke fradragsberettigede og udbetales ofte kvartalsvis. Foretrukne aktieomkostninger Foretrukne aktier Omkostningerne ved foretrukne aktier til et firma er faktisk den pris, det betaler til gengæld for den indkomst, det får ved udstedelse og salg af aktien. De beregner omkostningerne ved foretrukne aktier ved at dividere det årlige foretrukne udbytte med markedsprisen pr. Aktie. ejere har ret til udbytte før almindelige aktieejere,skønt indehavere af begge aktier først kan modtage udbytte, efter at alle selskabets kreditorer er tilfredse.

Lær mere i Finance's finansieringsvejledninger online.

Kapitalrisici

For investorer tilbyder aktieinvesteringer relativt højere afkast end renteinstrumenter. Højere afkast ledsages dog af højere risici, der består af systematiske og usystematiske risici.

Systematiske risici er også kendt som markedsrisiko og henviser til markedsvolatilitet under forskellige økonomiske forhold.

Usystematiske risici , også kaldet idiosynkratiske risici, henviser til de risici, der afhænger af de enkelte selskabers drift. Systematiske risici kan ikke undgås gennem diversificering (dvs. blanding af en række aktier med særpræg), mens usystematiske risici på porteføljeniveau kan minimeres gennem diversificering.

Vigtige variabler i analyse af aktieinstrumenter

Vi bruger normalt to variabler - forventet afkast (E) og standardafvigelse (σ) - til at beskrive risiko- og afkastkarakteristika for et aktieinstrument. Ved konstruktion af en portefølje overvejer vi disse to variabler for hver aktivklasse for at bestemme deres respektive vægte.

Lær mere i vores økonomitutorials online.

Fast indkomst

En sikkerhed med fast indkomst lover faste beløb af pengestrømme på faste datoer. Vi omtaler ofte obligationer med fast indkomst.

Vi vil diskutere to typer obligationer - nulkuponobligationer og kuponobligationer. En nulkuponobligation (eller nul) lover en enkelt pengestrøm svarende til pålydende værdi (eller pålydende værdi), når obligationen når løbetid. Nulkuponobligationer sælges med rabat til deres pålydende værdi. Afkastet på en nulkuponobligation er forskellen mellem købsprisen og obligationens pålydende værdi.

En kuponobligation udbetaler ligeledes også den noterede pålydende værdi ved løbetid. Derudover lover det også en periodisk pengestrøm eller kupon, der skal modtages af obligationsindehaveren i deres beholdningsperiode. Kuponrenten er forholdet mellem kuponen og pålydende. Kuponbetalinger er typisk halvårlige for amerikanske obligationer og årlige for europæiske obligationer.

For at lære mere, start vores faste rente kursus nu!

Risici ved værdipapirer med fast indkomst

Værdipapirer med fast indkomst har typisk lavere risici, hvilket betyder, at de giver lavere afkast. De indebærer normalt misligholdelsesrisiko , dvs. risikoen for, at udsteder ikke overholder pengestrømsforpligtelserne. De eneste værdipapirer med fast indkomst, der praktisk talt ikke indebærer nogen misligholdelsesrisiko, er statspapirer. Treasury-værdipapirer inkluderer statsobligationer (der udløber på et år), sedler (der udløber om 1 til 10 år) og langfristede obligationer (der udløber i mere end 10 år).

Vigtige variabler til analyse af værdipapirer med fast indkomst

Vigtige variabler til analyse af en obligation inkluderer udbytte til løbetid (YTM) samt Macaulay-varighed (D), der anvendes til beregning af den modificerede varighed (D *) .

Udbytte til løbetid (YTM) er den enkelte diskonteringssats, der matcher nutidsværdien af ​​obligationens pengestrømme til obligationens pris. YTM bruges bedst som en alternativ måde at citere en obligations pris på.

For en obligation med årlig kuponrente c% og T år til løbetid gives YTM (y) ved:

formel med fast indkomst

Macaulay-varighed (D) og efterfølgende modificeret varighed (D *) bruges til at måle obligationsprisernes følsomhed over for udsving i renten i løbet af beholdningsperioden. Macaulay-varigheden er et vægtet gennemsnitligt antal år, hvor obligationen betaler pengestrømme. Modificeret varighed, beregnet som Macaulay Duration / (1 + YTM), udtrykker følsomheden af ​​obligationens pris over for renter i procentenheder. Porteføljeforvaltere lægger ofte stor vægt på en obligations varighed, når de vælger en obligation, fordi en højere varighed indikerer potentiel højere volatilitet i obligationens pris.

For at lære mere, start vores faste rente kursus nu!

Yderligere ressourcer

Vi håber, at dette har været en nyttig guide til egenkapital versus fast indkomst. Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ -certificering FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari. For at hjælpe dig med at fuldføre denne udpegning hjælper disse yderligere finansressourcer dig med at fremme din karriere inden for corporate finance:

  • Typer af aktiekonti Kapitalregnskaber Kapitalregnskaber består af almindelig aktie, foretrukket aktie, aktiekapital, aktiebeholdning, bidrag, overskud, yderligere indbetalt kapital, tilbageholdt indtjening, anden totalindtjening og egenkapital. Kapital er den finansiering, en virksomhed modtager fra virksomhedens ejere eller aktionærer.
  • Obligationsbetingelser med fast indkomst Obligationsbetingelser med fast indkomst Definitioner for de mest almindelige vilkår for obligationer og fast indkomst. Annuitet, evighed, kuponrente, kovarians, aktuelt afkast, pålydende værdi, udbytte til løbetid. etc.
  • Obligationsgæld Obligationsgæld Gældsobligationer genereres, når et selskab udsteder obligationer for at generere kontanter. Gældsobligationer henviser til det amortiserede beløb, som en obligationsudsteder besidder på sin balance. Det betragtes som en langsigtet forpligtelse
  • Handel med fast indkomst Handel med fast indkomst Handel med fast indkomst involverer investering i obligationer eller andre gældssikkerhedsinstrumenter. Værdipapirer med fast indkomst har flere unikke attributter og faktorer, der