Generel sikkerhedsaftale - oversigt, formål, elementer

En generel sikkerhedsaftale (GSA) er en kontrakt underskrevet mellem to parter - en kreditor (långiver) og en debitor (låntager) - om at sikre personlige lån, kommercielle lån og andre forpligtelser, der skyldes en långiver.

Generel sikkerhedsaftale

Generelle sikkerhedsaftaler viser alle aktiver, der er stillet som sikkerhed Sikkerhed Sikkerhed er et aktiv eller ejendom, som en person eller enhed tilbyder en långiver som sikkerhed for et lån. Det bruges som en måde at få et lån på og fungerer som en beskyttelse mod potentielt tab for långiveren, hvis låntager misligholder sine betalinger. til långiveren og alle mulige begivenheder eller betingelser, når låntager betragtes som konkurs, hvorefter sikkerheden overtages af långiveren.

Resumé:

  • En generel sikkerhedsaftale er underskrevet af begge sider: kreditor og debitor.
  • En GSA er beregnet til at sikre en kreditors interesse og giver långiveren ret til at få adgang til sikkerhedsaktiverne.
  • Aktiver, der er registreret under GSA, kan være både håndgribelige og immaterielle.

Formålet med den generelle sikkerhedsaftale

Hovedfunktionen ved den generelle sikkerhedsaftale er at sikre midler, der blev lånt ud til en virksomhed. For at arkivere sikkerheden er alle materielle og immaterielle aktiver således immaterielle aktiver I henhold til IFRS er immaterielle aktiver identificerbare, ikke-monetære aktiver uden fysisk substans. Som alle aktiver er immaterielle aktiver dem, der forventes at skabe økonomisk afkast for virksomheden i fremtiden. Som et langsigtet aktiv strækker denne forventning sig ud over et år. at en virksomhed ejer eller vil eje i fremtiden, er beskrevet i aftalen.

Materielle aktiver inkluderer udstyr, lager og maskiner, mens immaterielle aktiver omfatter varemærker, patenter og intellektuel ejendomsret.

Både låntager og långiver skal underskrive den generelle sikkerhedsaftale. Derudover kan kreditor spørge en enkeltperson eller et selskabsselskab. Et selskab er en juridisk enhed oprettet af enkeltpersoner, aktionærer eller aktionærer med det formål at fungere med overskud. Virksomheder har lov til at indgå kontrakter, sagsøge og sagsøges, egne aktiver, eftergive føderale og statslige skatter og låne penge fra finansielle institutioner. (f.eks. forsikringsselskab) for at underskrive som garant. En garantist er en person eller organisation, der lover at tilbagebetale et lån, hvis låntager ikke kan håndtere det. Derefter skal alle sikkerhedsaftaler registreres i PPSR (Personal Property Securities Register).

Nedenfor en liste over oplysninger, der er nødvendige for at give til registreringen:

  • Sikkerhedsoplysninger : Oplysninger om kreditor og debitor
  • Sikkerhedsoplysninger : Aktivets type, dets værdi
  • Oplysninger om tilskud : En tilskud er en person eller enhed, der skaber en tillid og overfører ejerskab af aktiver
  • Betalingsmetode : Normalt kan et kreditkort, men andre typer betaling også bruges.

Mange banker bruger GSA, når de låner penge til forskellige enheder.

Hvad er skyldnerens forpligtelser?

Efter underskrivelse af den generelle sikkerhedsaftale er skyldneren forpligtet til at udføre de handlinger, der er nævnt i aftalen, såsom at tilbagebetale et bestemt beløb til långiveren uden at lade tredjeparter foretage nogen handlinger vedrørende sikkerhedsstillelse uden långiverens konvention og ikke ændre kontrollen med virksomheden uden långiverens samtykke.

Kreditor skal godkende garantisten Garant En garantist er en tredjepart, der betaler for en gæld, hvis låntager går glip af deres betalinger. De er normalt en form for forsikring for långiveren. af virksomheden, der tager ansvar for det udestående lånebeløb, hvis låntager misligholder.

Hvis låntager misligholder lånet, ejer långiveren retten til først at blive en lovlig ejer af de pantsatte aktiver og derefter sælge dem på det åbne marked for at inddrive de lånte midler.

Hvad er hovedelementerne i den generelle sikkerhedsaftale?

Typisk inkluderer hovedelementerne i den generelle sikkerhedsaftale følgende:

  • Definition af parternes forpligtelser
  • Bevilling af sikkerhedsinteresse
  • Garantoplysninger
  • Debitorpagter
  • Beskrivelse af sikkerhedsstillelse
  • Begivenheder som standard
  • Konsekvenser af misligholdelse
  • Retsmidler
  • Ejerskab af sikkerhedsstillelse
  • Liste over låntagers aktiver
  • Diverse

GSA-kontrakten har en gyldighed på fem år. Efter fem år bliver den ugyldig og skal fornyes hvert femte år. Det er meget vigtigt at kontrollere alle de oplysninger, der gives under aftalen om de præsenterede varer. Hvis der er fejl, bliver GSA automatisk ugyldig.

Det er umuligt at bruge de aktiver, der allerede er pantsat som sikkerhed, for at sikre en ny låneaftale. Alle parter i aftalen skal være meget opmærksomme på detaljerne i den generelle sikkerhedsaftale for at sikre, at hver part er sikret, og oplysningerne er legitime og opdaterede.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at hjælpe dig med at blive en finansanalytiker i verdensklasse og fremme din karriere til dit fulde potentiale, vil disse yderligere ressourcer være meget nyttige:

  • Komfortbrev Komfortbrev Et komfortbrev er et dokument fra et moderselskab for at forsikre et datterselskab om dets vilje til at yde økonomisk støtte.
  • Kreditanalyseproces Kreditanalyseproces Kreditanalyseprocessen refererer til evaluering af en låntagers låneansøgning for at bestemme en virksomheds økonomiske sundhed og dens evne til at generere
  • Gældskonventioner Gældskonventioner Gældskonventioner er begrænsninger, som långivere (kreditorer, gældshavere, investorer) indgår på udlånsaftaler for at begrænse låntagers (debitors) handlinger.
  • Sikkerhedens kvalitet Sikkerhedens kvalitet Sikkerhedens kvalitet er relateret til den generelle tilstand for et bestemt aktiv, som en virksomhed eller en person ønsker at stille som sikkerhed, når de låner midler