Værdiansættelsesprincipper - Liste over de vigtigste værdiansættelsesbegreber

Forretningsvurdering indebærer bestemmelse af en virksomheds eller virksomheds dagsværdi af forskellige årsager såsom salgsværdi, skilsmissesager og etablering af partnerskab Joint Venture (JV) Et joint venture (JV) er en kommerciel virksomhed, hvor to eller flere organisationer kombinerer deres ressourcer for at få en taktisk og strategisk fordel på markedet. Virksomheder indgår ofte et joint venture for at forfølge specifikke projekter. JV kan være et nyt projekt eller en ny kerneforretning.

Værdiansættelsesprincipper

Billede: Finance's Business Valuation Modelling Course.

Nøgleprincipper for forretningsværdiansættelse

Følgende er de vigtigste principper for forretningsværdiansættelse, som virksomhedsejere, der ønsker at skabe værdi i deres forretning, skal kende.

1. En virksomheds værdi defineres kun på et bestemt tidspunkt.

Værdien af ​​en privatejet virksomhed Privatejet selskab Et privatejet selskab er et selskab, hvis aktier ejes af enkeltpersoner eller virksomheder, og som ikke tilbyder investorer egenkapitalinteresser i form af aktier, der handles på en offentlig børs. oplever normalt ændringer hver eneste dag. En virksomheds indtjening, likviditet, arbejdskapital og markedsforhold ændrer sig altid. Værdiansættelsen, der er udarbejdet af virksomhedsejere for et par måneder eller år siden, afspejler muligvis ikke den virkelige aktuelle værdi af virksomheden.

Værdien af ​​en virksomhed kræver konsekvent og regelmæssig overvågning. Dette værdiansættelsesprincip hjælper virksomhedsejere med at forstå betydningen af ​​datoen for værdiansættelse i processen med værdiansættelse.

2. Værdien varierer primært alt efter virksomhedens kapacitet til at generere fremtidig pengestrøm

En virksomheds værdiansættelse er i det væsentlige en funktion af dens fremtidige pengestrøm Cash Flow Cash Flow (CF) er stigningen eller faldet i mængden af ​​penge, en virksomhed, institution eller person har. I finansiering bruges udtrykket til at beskrive mængden af ​​kontanter (valuta), der genereres eller forbruges i en given tidsperiode. Der er mange typer CF undtagen i sjældne situationer, hvor likvidation af nettoaktiver fører til en højere værdi. Den første vigtige takeaway i det andet princip er "fremtid". Det indebærer, at historiske resultater af virksomhedens indtjening før værdiansættelsesdatoen er nyttige til at forudsige de fremtidige resultater for virksomheden på visse betingelser.

Den anden nøgle i dette princip er "pengestrøm". Det skyldes, at pengestrømme, der tager højde for kapitaludgifter Kapitaludgifter Kapitaludgifter henviser til midler, der bruges af et selskab til køb, forbedring eller vedligeholdelse af langsigtede aktiver for at forbedre virksomhedens effektivitet eller kapacitet. Langfristede aktiver er normalt fysiske og har en brugstid på mere end en regnskabsperiode. , ændringer i driftskapital og skat er den sande afgørende for forretningsværdien. Virksomhedsejere bør sigte mod at oprette et omfattende skøn over fremtidige pengestrømme for deres virksomheder.

Selv om det at foretage skøn er en subjektiv forpligtelse, er det vigtigt, at værdien af ​​virksomheden valideres. Pålidelig historisk information vil hjælpe med at støtte de antagelser, som prognoserne vil bruge.

3. Markedet beordrer, hvad den rette afkast for erhververe er

Markedskræfterne er normalt i en tilstand af flux, og de styrer det afkast, som potentielle købere har brug for på en bestemt markedsplads. Nogle af markedskræfterne inkluderer typen af ​​industri, finansielle omkostninger og de generelle økonomiske forhold.

Markedsafkast giver markante indikatorer på et bestemt tidspunkt. De påvirker de afkast, som individuelle virksomhedskøbere ønsker på lang sigt. Virksomhedsejere skal være forsigtige med markedskræfterne for at kende det rigtige tidspunkt for udrejse, der maksimerer værdien.

4. Værdien af ​​en virksomhed kan blive påvirket af underliggende materielle nettoaktiver

Dette princip for forretningsværdiansættelse måler forholdet mellem en virksomheds operationelle værdi og dens netto materielle værdi. Teoretisk har en virksomhed med en højere underliggende nettoaktiv værdi en højere going concern-værdi. Det skyldes tilgængeligheden af ​​mere sikkerhed til finansiering af erhvervelsen og lavere risiko for investering, da der er flere aktiver, der skal afvikles i tilfælde af konkurs.

Virksomhedsejere har brug for at opbygge en aktivbase. For industrier, der ikke er kapitalintensive, skal ejerne finde midler til at understøtte værdiansættelsen af ​​deres goodwill.

5. Værdien påvirkes af overførbarheden af ​​fremtidige pengestrømme

Hvor overførbare forretningens pengestrømme er til en potentiel erhverver, vil påvirke virksomhedens værdi. Værdifulde virksomheder fungerer normalt uden ejerens kontrol. Hvis virksomhedsejeren udøver en enorm kontrol over leveringen af ​​service, omsætningsvækst, vedligeholdelse af kundeforhold osv., Vil ejeren sikre goodwill og ikke forretningen. En sådan form for personlig goodwill giver meget ringe eller ingen kommerciel værdi og kan ikke overdrages.

I et sådant tilfælde kan den samlede værdi af virksomheden over for en erhverver være begrænset til værdien af ​​virksomhedens materielle aktiver Materielle aktiver Materielle aktiver er aktiver med en fysisk form og den beholdningsværdi. Eksempler inkluderer materielle anlæg. Materielle aktiver ses og mærkes og kan ødelægges ved brand, naturkatastrofe eller en ulykke. Immaterielle aktiver mangler derimod en fysisk form og består af ting som intellektuel ejendomsret, hvis virksomhedsejeren ikke ønsker at blive. Virksomhedsejere er nødt til at opbygge et stærkt ledelsesteam, så virksomheden er i stand til at køre effektivt, selvom de forlader virksomheden i lang tid. De kan opbygge et stærkere og bedre ledelsesteam gennem forbedret virksomhedsjustering, træning og endda gennem ansættelse.

6. Værdien påvirkes af likviditet

Dette princip fungerer baseret på teorien om efterspørgsel og udbud. Hvis markedet har mange potentielle købere, men der er et par mål for kvalitetsopkøb, vil der være en stigning i værdiansættelsesmultipler og omvendt. I både åbne markeds- og teoretiske værdiansættelsessammenhænge omsættes mere forretningsinteresselikviditet til mere forretningsinteressværdi.

Virksomhedsejere har brug for at få de bedste potentielle købere til forhandlingsbordet for at maksimere prisen. Det kan opnås gennem en kontrolleret auktionsproces.

Vigtigste takeaways

Ovenstående er grundlæggende forretningsværdiansættelsesprincipper, der bestemmer værdien af ​​en virksomhed. Værdien af ​​enhver virksomhed bestemmes normalt på et bestemt tidspunkt og påvirkes af virksomhedens kapacitet til at generere fremtidig pengestrøm, markedskræfter, underliggende netto materielle aktiver, overførbarhed af fremtidige pengestrømme og likviditet.

Selvom de er tekniske værdiansættelseskoncepter, skal grundlæggende værdiansættelsesprincipper forstås af virksomhedsejere for at hjælpe dem med at øge værdiansættelsen af ​​deres virksomheder.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af F inancial Modeling and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere ressourcer nedenfor:

  • Business Valuation Specialist Business Valuation Specialist Business valuation refererer til processen med at bestemme den virkelige værdi af en virksomhed. Ejere arbejder sammen med en ekspert i vurderingen af ​​en virksomhed for at hjælpe dem med at få et objektivt skøn over deres virksomheds værdi.
  • Sammenlignelig virksomhedsanalyse Sammenlignelig virksomhedsanalyse Sådan udføres sammenlignelig virksomhedsanalyse. Denne guide viser dig trin for trin, hvordan du opbygger sammenlignelig virksomhedsanalyse ("Comps"), inkluderer en gratis skabelon og mange eksempler. Comps er en relativ værdiansættelsesmetode, der ser på forholdet mellem lignende offentlige virksomheder og bruger dem til at udlede værdien af ​​en anden virksomhed
  • Økonomisk merværdi (EVA) Økonomisk merværdi (EVA) Økonomisk merværdi (EVA) viser, at reel værdiskabelse opstår, når projekter tjener afkast over deres kapitalomkostninger, og dette øger værdien for aktionærerne. Residual Income-teknikken, der fungerer som en indikator for rentabiliteten med den forudsætning, at reel rentabilitet opstår, når formue er
  • Markedsvurderingsmetode Markedsvurderingsmetode Markedsmetoden er en værdiansættelsesmetode, der bruges til at bestemme vurderingsværdien af ​​en virksomhed, immaterielt aktiv, forretningsejerskabsinteresse eller sikkerhed ved