Top Down Analyse - Nem opdeling af Corporate Finance Institute

Top-down-analyse starter med at analysere makroøkonomiske indikatorer og derefter udføre en mere specifik sektoranalyse. Først derefter dykker den ned i den grundlæggende analyse af et bestemt firma. Det er det modsatte af bottom-up-analyse, der fokuserer på at se på fundamentale eller nøgleindikatorer før noget andet.

Top-down-analyse

Opdeling af top-down analyse

Bruttonationalprodukt

En top-down-tilgang starter altid på det højeste niveau, det vil sige at bestemme, hvilket land der har det bedste investeringsklima. På dette niveau er en almindeligt anvendt indikator bruttonationalprodukt BNP-formel BNP-formlen består af forbrug, offentlige udgifter, investeringer og nettoeksport. Vi opdeler BNP-formlen i trin i denne vejledning. Bruttonationalprodukt (BNP) er den monetære værdi i lokal valuta af alle endelige økonomiske varer og tjenester, der produceres i et land i en bestemt tidsperiode. eller BNP. Denne indikator er et godt benchmark for sammenligning af forskellige lande. BNP er et omfattende mål for økonomisk vækst, hvorfor mange investorer bruger det. Mens BNP er en vigtig faktor at overveje, er der også andre overvejelser, som en investor skal analysere.

Geopolitiske risici

Globale investorer burde vurdere et lands politiske klima, før de vælger at investere i det. Som investor skal du afgøre, om landets økonomi er i fare. Dette kan skyldes sin egen politiske situation eller situationer, hvor nabolande kan bringe dets økonomi i fare. For eksempel, da Den Russiske Føderation annekterede Krim i 2014, steg risikoen for at investere i Østeuropa betydeligt.

Vurdering af aktivtilstand

En anden faktor, som du skal huske på, indebærer værdiansættelsen af ​​aktiver i forhold til landets økonomiske vækst. Selvom en hurtigudviklende økonomi kan give anledning til hurtigt voksende virksomheder, kan branchen kræve meget for værdipapirerne. De kinesiske ejendomsaktier er et perfekt eksempel. De var for dyre i 2016 efter en stigning i priserne.

Lokalt valutaklima

Bortset fra disse bekymringer skal du også indregne den virkning, som landets valuta vil have på dit investeringsforetagende. Det kan virke som om en udenlandsk sikkerhed klarer sig godt i sin lokale valuta, men når du først begynder at vurdere afskrivningen målt i amerikanske dollars, kan du indse, at dens vækstrate ikke er så høj, som du troede, den ville være.

Valg af den rigtige sektor i en top-down-analyse

Når du først har det ideelle sted, indebærer det næste trin at sammenligne præstationen for forskellige brancher i det pågældende land. Næsten altid vil du opdage, at den største del af væksten finder sted i visse områder af økonomien. Sådanne områder oplever hurtige ændringer inden for en enkelt økonomisk cyklus, ofte på grund af indførelse af visse teknologier.

For eksempel kan en bestemt nation være stærkt afhængig af en bestemt sektor såsom landbrug eller energi. Hvis du diversificerer dine investeringer på tværs af andre sektorer, der ikke klarer sig godt, får du ikke det høje afkast, som du ville have, hvis du havde målrettet mod den blomstrende sektor.

En anden måde at se på dette er at fokusere på de grupper, der nærer og fremmer økonomiens vækst. For eksempel kan en blomstrende middelklasse i en udviklingsindustri sætte tempoet for vækst og udvikling i forbrugernes skønsmæssige aktier.

Det er også bydende nødvendigt at vurdere, om markederne påvirkes af den føderale regerings aktiviteter. Årsagen til dette er, at nogle regeringer kun vælger at give tilskud til nogle få udvalgte industrier. Og selvom dette kan forbedre virksomhedernes fortjeneste på kort sigt, varer det muligvis ikke meget længe.

Vurdering af Nitty-gritty af top-down analyse

Den sidste fase i top-down analysemetoden til investering indebærer en evaluering af detaljerne i de enkelte aktiver. Mere specifikt skal du undersøge både de grundlæggende og tekniske aspekter af aktivet. Investorer vælger normalt en bred vifte af aktiver, herunder udenlandske aktier, internationale ETF'er Exchange Traded Fund (ETF) En Exchange Traded Fund (ETF) er et populært investeringsmiddel, hvor porteføljer kan være mere fleksible og diversificerede på tværs af en bred vifte af alle de tilgængelige aktivklasser. Lær om forskellige typer ETF'er ved at læse denne vejledning. og amerikanske depotbeviser (ADR'er).

Med hensyn til det tekniske aspekt skal du specifikt søge efter aktiver med en stigende prisfastsættelse. Hvad det grundlæggende aspekt angår, skal du finde aktiver, hvis værdi har en tendens til at blive undervurderet. Disse dynamikker forhindrer dig i at overbetale for visse aktiver.

Skal du overveje at bruge top-down analyse?

At anvende top-down-analyse kræver meget forskning. Ikke kun skal du sammenligne økonomien i forskellige lande, men også forskellige sektorer i den valgte stat. Dette betyder, at sandsynligheden for at vælge en virksomhed, der er på en nedadgående tendens, er lav; dermed minimere din risiko for investering.

En anden grund til at bruge top-down-analyse er, at det giver dig mulighed for at diversificere dine investeringer på tværs af forskellige sektorer. Du kan endda vælge at diversificere din portefølje på tværs af globale markeder. Hvis du støder på et internationalt marked, der klarer sig godt, kan du allokere en del af din kapital til det. Diversificering hjælper med at mindske blæseren, hvis det primære marked, du har investeret i, gennemgår en afmatning.

Da hver top-down-analyse begynder med et globalt syn på økonomien, er det meget usandsynligt, at investorer bliver fanget af vagt af omvæltninger. Ideelt set kræver denne strategi, at en investor holder sig ajour med geopolitiske spørgsmål og hele økonomier. I betragtning af den enorme information sådanne investorer har om globale begivenheder og interlaced netværk, er det let at forudsige tendenser i forskellige sektorer.

Alle disse fordele understøtter det faktum, at top-down-analyse er værd at overveje. Dette er dog ikke at sige, at du helt skal fjerne bottom-up-strategien. Når alt kommer til alt kan du bruge en kombination af begge strategier. Med bottom-up-teknikken får du et klart billede af et enkelt firma, inden du beslutter at investere i det. Denne tilgang giver dig adgang til virksomhedens økonomiske rapporter for at hjælpe dig med at afgøre, om det har en solid økonomisk stilling.

Samtidig giver en top-down analyse dig et omfattende billede af den globale økonomi. At holde dig ajour med forskellige økonomiers præstationer kan hjælpe dig med at forudsige udviklingen i den specifikke branche, du har investeret i. Det giver dig også en chance for at sprede din portefølje ved at investere i forskellige markeder.

Den nederste linje for top-down analyse

Sammenfattende er en top-down analyse, når investorer først tager et bredt billede af de økonomier og sektorer, de ønsker at investere i. Det betyder, at de vurderer de økonomiske vækstrater i forskellige lande over hele kloden. Når de først har identificeret potentielle lande, vælger de bestemte sektorer, der ser ud til at blomstre i dette land. Det sidste trin er at vælge virksomheder, der trives i den pågældende branche, som de derefter investerer i. Det er en tragtmetode til valg af investeringsmuligheder, som navnet på top-down-analysen antyder.

Flere ressourcer

Finance er en førende udbyder af Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i mere end 350.600 studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for økonomiprofessionelle. For at hjælpe dig med at fortsætte med at lære og fremme din karriere, se de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Absolut fordel Absolut fordel I økonomi henviser absolut fordel til enhver økonomisk agent, enten en enkeltperson eller en gruppe, til at producere en større mængde af et produkt end sine konkurrenter. Introduceret af den skotske økonom, Adam Smith, i sit arbejde fra 1776, "En undersøgelse af naturen og årsagerne til nationernes rigdom"
  • Sammenlignelig virksomhedsanalyse Sammenlignelig virksomhedsanalyse Sådan udføres sammenlignelig virksomhedsanalyse. Denne guide viser dig trin for trin, hvordan du opbygger sammenlignelig virksomhedsanalyse ("Comps"), inkluderer en gratis skabelon og mange eksempler. Comps er en relativ værdiansættelsesmetode, der ser på forholdet mellem lignende offentlige virksomheder og bruger dem til at udlede værdien af ​​en anden virksomhed
  • Strategisk analyse Strategisk analyse Strategisk analyse refererer til processen med forskning i en virksomhed og dens driftsmiljø for at formulere en strategi. Definitionen
  • SWOT-analyse SWOT-analyse En SWOT-analyse bruges til at studere en virksomheds interne og eksterne miljøer og er en del af en virksomheds strategiske planlægningsproces. Derudover er en