Hybrid værdipapirer - oversigt, komponenter i returneringer, eksempler

Hybrid værdipapirer er investeringsinstrumenter, der kombinerer funktionerne i rene aktier og rene obligationer. Disse værdipapirer har en tendens til at tilbyde et højere afkast end rene fastforrentede værdipapirer Rentepapirer Værdipapirer med fast indkomst er en type gældsinstrument, der giver afkast i form af regelmæssige eller faste rentebetalinger og tilbagebetalinger af f.eks. Obligationer, men et lavere afkast end rene værdipapirer med variabel indkomst såsom aktier. De betragtes som mindre risikable end rene værdipapirer med variabel indkomst såsom aktier, men mere risikable end rene værdipapirer med fast indkomst.

Hybrid værdipapirer

Returnerer fra hybrid værdipapirer

Afkastet, der genereres af en hybrid sikkerhed, kan opdeles i to komponenter: fastindkomstkomponenten (obligationsdelen) og den variable indkomstkomponent (kapitalandelen).

1. Fast indkomstkomponent

I lighed med de fleste instrumenter med fast indkomst betaler hybride værdipapirer typisk en vis andel af pålydende værdi. Parværdi Parværdi er den nominelle eller pålydende værdi af en obligation eller aktie eller kupon som angivet på en obligation eller aktiecertifikat. Det er en statisk værdi, der bestemmes på udstedelsestidspunktet, og i modsætning til markedsværdien svinger den ikke regelmæssigt. af sikkerhed som et afkast i hver tidsperiode (normalt årligt), indtil sikkerheden modnes.

2. Variabel indkomstkomponent

Ved udløbet afhænger værdien af ​​hybride værdipapirer normalt af prisen på en anden underliggende sikkerhed eller et sæt værdipapirer. I modsætning til obligationer, der returnerer deres fulde pålydende værdi ved løbetid, returnerer hybride værdipapirer normalt et andet beløb end deres oprindelige pålydende værdi. Dette er grunden til, at hybride værdipapirer betragtes som mere risikable end rene rentepapirer.

Eksempler på hybrid værdipapirer

1. Foretrukne lagre

Indehavere af foretrukne aktier Foretrukne aktier Foretrukne aktier (præferenceaktier, præferenceaktier) er klassen af ​​aktieejerskab i et selskab, der har et prioriteret krav på selskabets aktiver frem for almindelige aktier. Aktierne er mere senior end almindelige aktier, men er mere junior i forhold til gæld, såsom obligationer. modtage udbytte før indehavere af fælles aktier. Også det udbytte, der modtages af indehaverne af foretrukne aktier, er normalt forskelligt fra det udbytte, der modtages af indehaverne af almindelige aktier. Foretrukne aktier betragtes som sikrere end almindelige aktier, men mindre sikre end obligationer.

Hvis virksomheden står over for solvensproblemer, betales indehaverne af foretrukne aktier før indehaverne af almindelige aktier. Derudover kan foretrukne aktier undertiden konverteres til almindelige aktier til en præmie (1 foretrukken aktie for 2 almindelige aktier).

2. In-kind skifte noter

In-kind toggle notes er en form for hybrid sikkerhed, der gør det muligt for virksomheder med pengestramning at rejse yderligere kapital for at imødekomme kortsigtede likviditetsbehov. En in-kind toggle note giver et firma mulighed for at betale renter i form af yderligere gæld. Virksomheden, der udsteder in-kind toggle note, giver indehaveren af ​​sedlen mere gæld i stedet for rentebetaling. In-kind toggle notes kan ses som et instrument til at forsinke betaling af renter til gældsindehavere.

3. Konvertible obligationer

Konvertible obligationer er fastindkomstinstrumenter med en call-option Call Option En call-option, der ofte kaldes et "call", er en form for en derivatkontrakt, der giver købsoptionskøberen ret til, men ikke forpligtelsen, til at købe en aktie eller andet finansielt instrument til en bestemt pris - optionens udløbskurs - inden for en bestemt tidsramme. på en vis egenkapital. De konvertible obligationer udstedt af et selskab kan konverteres til et fast antal aktier i det pågældende selskab. I nogle specielle tilfælde kommer en konvertibel obligation udstedt af et selskab med en call option på aktierne i et andet selskab. Disse specielle konvertible obligationer er kendt som ombyttelige obligationer.

Rentesatserne på konvertible obligationer er normalt lavere end rentesatserne på standardobligationer. Renteforskellen er den "præmie" konvertible obligationsindehaver betaler for optionen med egenkapital.

Flere ressourcer

Tak fordi du læste Finance forklaring på hybrid værdipapirer. Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Kapitalmarked Aktiekapitalmarked (ECM) Aktiekapitalmarkedet er en delmængde af kapitalmarkedet, hvor finansielle institutioner og virksomheder interagerer for at handle med finansielle instrumenter
  • Objektiv vs. subjektiv handel Objektiv vs subjektiv handel Mål vs subjektiv handel: De fleste handlende følger enten en i det væsentlige objektiv eller subjektiv handelsstil. Objektive forhandlere følger et sæt regler for at styre deres handelsbeslutninger. De foretrækker at købe og sælge beslutninger i det væsentlige forudplanlagt. I modsætning hertil afviser subjektive handlende brug af et strengt sæt regler
  • Pessimist vs. optimistinvestorer Pessimist vs. optimistinvestorer At skelne mellem pessimistiske og optimistiske investorer gøres bedst ved at bruge sætningen "en pessimist er en optimist med erfaring." En optimist er håbefuld og overbevist om, at tingene vil vise sig til det bedre. På den anden side husker en pessimist altid muligheden for det værste resultat.
  • Aktieinvestering: En guide til vækst Investering Aktieinvestering: En guide til vækstinvestering Investorer kan drage fordel af nye strategier for vækstinvestering for mere præcist at finpudse aktier eller andre investeringer, der tilbyder vækstpotentiale over gennemsnittet.