Finansiel synergi - M&A opdeling og eksempler

Finansiel synergi opstår, når tilslutning af to virksomheder forbedrer finansielle aktiviteter til et niveau, der er højere end da virksomhederne fungerede som separate enheder. Normalt opstår M & A-transaktioner M&A Synergies M & A Synergies opstår, når værdien af ​​et fusioneret selskab er højere end summen af ​​de to individuelle virksomheder. 10 måder at estimere driftssynergier i M & A-aftaler er: 1) analysere antal ansatte, 2) se på måder at konsolidere leverandører på, 3) evaluere ethvert hovedkontor eller lejebesparelser 4) estimere den sparede værdi ved at dele resultatet i en større virksomhed, der har en højere forhandlingsstyrke for at få lavere kapitalomkostninger. Kapitalomkostninger Kapitalomkostninger er det minimumsafkast, som en virksomhed skal tjene, før den genererer værdi. Før en virksomhed kan give overskud,det skal i det mindste generere tilstrækkelige indtægter til at dække udgifterne til finansiering af dets drift. At opnå en lavere kapitalomkostning som et resultat af en fusion eller overtagelse er et eksempel på Financial Synergy.

Synergi i M&A Financial Synergy Valuation Financial synergy valuation template. Når en virksomhed erhverver en anden virksomhed eller foretager en stor strategisk investering, er de berettiget med argumentet om, at investeringen vil skabe synergier. Den primære kilde til synergi ved en overtagelse er i formodningen om, at målfirmaet kontrollerer et specialiseret, når værditilvæksten ved tilslutning af to virksomheder er større end de virksomheder, der fungerer som separate enheder. En god måde at tænke på det er nedenstående formel:

V (A + B)> V (A) + V (B)

Finansiel synergi

Lær mere om vores M&A modelleringskursus.

Finansiel synergi vs. driftssynergi

Klassificeringen af ​​Synergy som enten finansiel eller operationel svarer til klassificeringen af ​​en pengestrøm, da enten finansiering af pengestrømme fra finansieringsaktiviteter Pengestrøm fra finansieringsaktiviteter er nettobeløbet af finansiering, som et selskab genererer i en given tidsperiode, der bruges til at finansiere dets forretning. Finansaktiviteter inkluderer udstedelse og tilbagebetaling af egenkapital, betaling af udbytte, udstedelse og tilbagebetaling af gæld og kapitalforpagtningsforpligtelser eller driftsmæssigt driftsmæssigt pengestrøm Driftsmæssigt pengestrøm (OCF) er det beløb, der genereres af en virksomheds regelmæssige driftsaktiviteter i en bestemt tidsperiode. Den operationelle pengestrømsformel er nettoindkomst (udgør bunden af ​​resultatopgørelsen) plus eventuelle ikke-kontante poster plus justeringer for ændringer i arbejdskapital.Synergi kan opstå i både driftsaktiviteter og i finansieringsaktiviteter. Hovedforskellen mellem de to er:

  1. Finansiel synergi stammer fra den forbedrede effektivitet af finansieringsaktiviteter og er primært knyttet til en reduktion i Kapitalomkostningerne Kapitalomkostninger Kapitalomkostningerne er det minimumsafkast, som en virksomhed skal tjene, før den genererer værdi. Inden en virksomhed kan give overskud, skal den i det mindste generere tilstrækkelige indtægter til at dække omkostningerne ved finansiering af dens drift. .
  2. Operationel synergi opnås gennem forbedring af driftsaktiviteter, såsom reducerede omkostninger fra Scale Economies Scale Economies Scale Economies refererer til den omkostningsfordel, som en virksomhed oplever, når den øger sit produktionsniveau. Fordelen opstår på grund af det omvendte forhold mellem faste enheder pr. enhed og den producerede mængde. Jo større mængde produceret produktion, jo lavere er de faste omkostninger pr. Enhed. Typer, eksempler, vejledning.

Fordele ved økonomisk synergi

Økonomisk synergi kan enten være positiv eller negativ. Positiv økonomisk synergi resulterer i øgede fordele med hensyn til skat, rentabilitet og gældskapacitet Gældskapacitet Gældskapacitet henviser til det samlede gældsbeløb, som en virksomhed kan pådrage sig og tilbagebetale i henhold til vilkårene i gældsaftalen. . Negativ synergi er, når værdien af ​​de fusionerede virksomheder er lavere end den samlede værdi for hvert enkelt firma.

For at få den samlede værdi af det fusionerede selskabs indtægter og udgifter skal du evaluere alle resultatopgørelserne samlet. Vurder, om den samlede rentabilitet fra resultatopgørelserne skaber positiv synergi. Undersøg også det kombinerede virksomheds gældskapacitet fra balancerne og tjek endelig, om virksomhedens kontanter fra pengestrømsopgørelsen resulterer i en positiv synergi.

Eksempler på positive økonomiske synergifordele:

1. Skattefordele

Mange skatteimplikationer opstår, når to eller flere virksomheder fusionerer. Skattefordele kan opstå ved en fusion ved at udnytte eksisterende skatteregler og bruge nettodriftstab til at beskytte indkomst. Hvis et rentabelt firma erhverver et tabsgivende selskab, kan det klare at reducere sin skattebyrde ved at bruge målvirksomhedens nettodriftstab (NOL). Et firma, der kan øge sine afskrivningsomkostninger efter en fusion, kan også spare på skatteomkostninger og stige i værdi.

Virksomhedens uudnyttede gældskapacitet, uudnyttede skattemæssige underskud, overskydende midler og opskrivning af afskrivelige aktiver skaber også skattefordele.

2. Øget gældskapacitet

Gældskapacitet kan øges, fordi når to virksomheder fusionerer, fordi deres pengestrømme og indtjening kan blive mere stabile og forudsigelige. Et fusioneret firma klarer muligvis også at erhverve mere gæld fra långivende institutioner, hvilket kan hjælpe med at reducere de samlede kapitalomkostninger. Mindre virksomheder skal normalt betale højere renter, når de optager et lån i forhold til større virksomheder.

Kombinerede virksomheder er i stand til at få bedre renter på lån, fordi de opnår bedre kapitalstruktur og pengestrøm for at sikre deres lån. Da banker baserer deres renter på likviditet og gearing i et bestemt selskab, kan et kombineret firma få lån med en mere gunstig rente.

3. Diversificering og reducerede egenkapitalomkostninger

En lavere kapitalomkostning gennem reducerede egenkapitalomkostninger skyldes diversificering. Det sker ofte, når store virksomheder erhverver mindre, eller når børsnoterede virksomheder erhverver private virksomheder, der er i en anden branche. Diversificeringseffekten kan reducere kapitalomkostningerne for det kombinerede selskab.

Når virksomheder fusionerer, får de en bredere kundebase, hvilket kan resultere i lavere konkurrence. Den udvidede kundebase kan også resultere i øget omsætning, markedsandel og pengestrømme. Derfor kan disse konkurrencemæssige fordele reducere omkostningerne ved egenkapital. Dette afhænger dog meget af virksomhedens størrelse og branche.

Bundlinie

Finansiel synergi er almindeligt anvendt til at evaluere virksomheder i sammenhæng med fusioner og opkøb. Det er en type synergi, der vedrører en forbedring af den økonomiske præstation, når to virksomheder kombineres. Finansiel synergi er ofte en del af argumentet til fordel for en potentiel fusion eller overtagelse.

Skærmbillede af skabelon for værdiansættelse af finansiel synergi

Download gratis finansiel synergivurderingsskabelon

Indtast dit navn og din e-mail i nedenstående formular og download den gratis skabelon nu!

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modeling & Valuation Analyst FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker. For at lære mere, tjek følgende finansressourcer:

  • Sammenlignelig virksomhedsanalyse Sammenlignelig virksomhedsanalyse Sådan udføres sammenlignelig virksomhedsanalyse. Denne guide viser dig trin for trin, hvordan du opbygger sammenlignelig virksomhedsanalyse ("Comps"), inkluderer en gratis skabelon og mange eksempler. Comps er en relativ værdiansættelsesmetode, der ser på forholdet mellem lignende offentlige virksomheder og bruger dem til at udlede værdien af ​​en anden virksomhed
  • M&A-overvejelser og -implikationer M&A-overvejelser og -implikationer Ved udførelse af M&A skal en virksomhed anerkende og gennemgå alle faktorer og kompleksiteter, der er forbundet med fusioner og overtagelser. Denne vejledning skitserer vigtige
  • Fusions konsekvensanalyse Fusions konsekvensanalyse Fusions konsekvensanalyse vurderer den økonomiske indvirkning en fusion eller overtagelse kan have på et selskab. Disse skal overvejes nøje før
  • Typer af fusioner Typer af fusioner En fusion refererer til en aftale, hvor to virksomheder går sammen om at danne et selskab. Med andre ord er en fusion en kombination af to virksomheder til en enkelt juridisk enhed. I denne artikel ser vi på forskellige typer fusioner, som virksomheder kan gennemgå. Typer af fusioner Der er fem forskellige typer