Scenarioanalyse versus følsomhedsanalyse - nøgleforskelle, eksempel

For at forstå scenarianalyse vs følsomhedsanalyse skal man først forstå, at investeringsbeslutninger er baseret på et sæt antagelser og input. Manglen på sikkerhed i lokaler og input medfører investeringsrisiko. Før en investering foretager en person, vurderer størrelsen af ​​sådanne risici og afvejer den mod potentielle fordele.

Scenarianalyse vs følsomhedsanalyse

Scenarianalyse er processen med at forudsige den fremtidige værdi af en investering afhængigt af ændringer, der kan forekomme i eksisterende variabler. Det kræver en at undersøge virkningen af ​​forskellige markedsforhold på projektet eller investeringen som helhed.

I modsætning hertil er følsomhedsanalyse undersøgelsen af, hvordan resultatet af en beslutning ændres på grund af variationer i input. Det bruges i situationer, der er afhængige af en eller flere inputvariabler. Eksempelvis kan obligationspriser påvirkes af ændringer i inflationen Inflation Inflation er et økonomisk begreb, der refererer til stigninger i varenes prisniveau over en bestemt periode. Stigningen i prisniveauet betyder, at valutaen i en given økonomi mister købekraft (dvs. mindre kan købes med samme mængde penge). , rentesatser og kreditvurderinger Kreditvurdering En kreditvurdering er en udtalelse fra et bestemt kreditbureau om evnen og viljen til en enhed (regering, forretning eller person) til at opfylde sine finansielle forpligtelser i fuldstændighed og inden for de fastsatte forfaldsdatoer.En kreditvurdering betyder også sandsynligheden for, at en debitor misligholder. .

Investorer bruger begge teknikker til at bestemme de bedst mulige investeringer.

Forståelse af scenarianalyse vs følsomhedsanalyse

Investorer bruger de to analysemetoder til at bestemme størrelsen af ​​risiko og potentielle fordele. Forskellen mellem de to metoder er, at følsomhedsanalyse undersøger effekten af ​​at ændre kun en variabel ad gangen.

På den anden side vurderer scenarianalysen effekten af ​​at ændre alle inputvariablerne på samme tid. Med en sådan tilgang kommer en analytiker med forskellige mulige begivenheder, der sandsynligvis vil forekomme i fremtiden.

Normalt kræver scenarianalyse, at analytikeren eller investoren opretter tre mulige scenarier:

  • Basissagsscenarie - Henviser til det almindelige / typiske scenario. For eksempel for at identificere den aktuelle nutidsværdi af en investering vil man sandsynligvis bruge diskonteringssatsen og skattesatsen.
  • Værst tænkeligt scenario - Henviser til den mest ekstreme situation, der kan ske, hvis tingene ikke går som planlagt. I det tidligere eksempel ville man bruge den højest mulige skattesats eller den højeste diskonteringssats.
  • Bedste tilfælde - Henviser til det mest gunstige forventede resultat. Ved stadig at bruge eksemplet ovenfor vil det medføre, at man bruger den lavest mulige skattesats eller den mindst mulige diskonteringssats.

Eksempel på scenarianalyse vs følsomhedsanalyse

Begreberne følsomhed og scenarianalyser kan bedre forstås ved hjælp af et eksempel. Forestil dig, at en person har opfundet et kompositmateriale, der ikke kun kan bruges til fremstilling af mobile kabinetter, men også til opladning af telefoner. For at bestemme de potentielle fordele ved at frigive sit produkt på markedet kan opfinderen bruge scenarie- eller følsomhedsanalyse.

Følsomhedsanalyse kan hjælpe ham med at bestemme, hvor følsom den afhængige variabel Afhængig variabel En Afhængig variabel er en, der vil ændre sig afhængigt af værdien af ​​en anden variabel, kaldet den uafhængige variabel. er (den solgte mængde kompositmateriale), hvis der er en variation i den uafhængige variabel (prisen på kompositmaterialet).

Som nævnt tidligere undersøger følsomhedsanalysemodellen i hvor høj grad resultatet vil ændre sig på baggrund af ændringer foretaget i en enkelt variabel. Man kan dog også overveje andre faktorer bortset fra resultatet. Er det sammensatte materiale f.eks. Kompatibelt med de sager, der i øjeblikket findes på markedet?

Sammenfattende er følsomhedsanalyse en forudsigelse af, hvordan en specifik procentvis stigning i prisen vil føre til et efterfølgende procentvist fald i mængden af ​​solgte produkter.

På den anden side indebærer scenarianalyse, at der laves flere forudsætninger om forskellige uafhængige variabler Uafhængig variabel En uafhængig variabel er en input, antagelse eller driver, der ændres for at vurdere dens indvirkning på en afhængig variabel (resultatet). og derefter undersøge, hvordan resultatet ændres. I eksemplet ovenfor ville opfinderen undersøge, hvordan andre faktorer (bortset fra pris) ville påvirke salget af hans revolutionerende mobile sags kompositmateriale.

Hvad hvis der er et andet firma, der arbejder på en lignende teknologi, og det formår først at frigive sit produkt på markedet? Hvad hvis materialet gør telefonen voluminøs? Vil det stadig være lige så attraktivt som de nuværende mobilsager?

Fordele ved følsomhedsanalyse

1. Giver en dybtgående vurdering

Følsomhedsanalyse kræver, at hver uafhængig og afhængig variabel undersøges detaljeret. Det hjælper med at bestemme sammenhængen mellem variablerne. Endnu bedre, det letter en mere præcis prognose.

2. Hjælper med faktakontrol

Følsomhedsanalyse hjælper virksomheder med at bestemme sandsynligheden for succes / fiasko af givne variabler. Lad os sige, at en virksomhed leder efter måder at øge salget af deres produkt på. Følsomhedsanalyse kan hjælpe dem med at opdage, at en mere raffineret emballage øger deres salg med en vis margin.

Fordele ved scenarianalyse

Det skønne ved at bruge scenarianalyse er, at det ikke lægger vægt på nøjagtigt at forudsige resultatet. I stedet genererer det flere mulige fremtidige begivenheder, der er gyldige, selvom de er usikre. Der er ingen tvivl om, at virksomheder drager stor nytte af en sådan tilgang.

1. Forbedrer systemets tænkning

Tænk på scenarianalyse som skak, hvor spillerne tænker på flere mulige træk, der vil øge deres sandsynlighed for at vinde spillet. I tilfælde af en virksomhed kan en leder forudsige de sandsynlige positive og negative resultater, der vil være resultatet af implementering af visse politikker og strategier.

2. Fører til en optimal fordeling af ressourcer

Da scenarianalyse involverer prognoser for fremtidige begivenheder, hjælper det virksomhedsejere med at være opmærksomme på de eksterne forhold, der sandsynligvis vil påvirke deres drift. Dette hjælper igen dem med at fordele ressourcer mere effektivt for at undgå negative konsekvenser, der kan opstå.

Resumé

Følsomhedsanalyse er processen med kun at tilpasse et input og undersøge, hvordan det påvirker den overordnede model.

I modsætning hertil kræver scenarianalyse, at en viser hele sæt variabler og derefter ændrer værdien af ​​hvert input for forskellige scenarier. For eksempel kan det bedste tilfælde hjælpe med at forudsige resultatet, når der er et fald i renten, en stigning i antallet af kunder og gunstige valutakurser.

Flere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Analyse af årsregnskaber Analyse af regnskaber Sådan udføres analyse af regnskaber. Denne vejledning vil lære dig at udføre regnskabsanalyse af resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse inklusive margener, nøgletal, vækst, likviditet, gearing, afkast og rentabilitet.
  • Investering: En nybegynderguide Investering: En begyndervejledning Finansiel guide til investering for begyndere lærer dig det grundlæggende ved at investere og hvordan du kommer i gang. Lær om forskellige strategier og teknikker til handel og om de forskellige finansielle markeder, som du kan investere i.
  • Return of Return Return of Return Return of Rate (ROR) er gevinsten eller tabet af en investering over en periode, der er sammenlignet med de oprindelige omkostninger ved investeringen udtrykt i procent. Denne vejledning lærer de mest almindelige formler
  • Scenarie- og følsomhedsanalyse i Excel