MODE.MULT-funktion - formel, eksempler, hvordan man bruger MODE.MULT

MODE.MULT-funktionen er kategoriseret under Excel Statistiske funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Det returnerer et lodret array af statistiske tilstande inden for en liste over givne tal. Funktionen blev introduceret i MS Excel 2010 og er derfor ikke tilgængelig i tidligere versioner.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens jobbeskrivelse nedenfor giver et typisk eksempel på alle de færdigheder, uddannelse og erfaring, der kræves for at blive ansat til et analytikerjob i en bank, institution eller virksomhed. Udfør økonomisk prognoser, rapportering og operationelle metrics tracking, analyser økonomiske data, opret økonomiske modeller, MODE.MULT er nyttig i finansiel analyse, da det hjælper med at finde ud af de hyppigst forekommende tal i et givet datasæt.

Formel

= MODE.MULT ((nummer1, [nummer2],…)

MODE.MULT-funktionen bruger følgende argumenter:

  1. Number1 (krævet argument) - Dette er det første tal, som vi vil beregne tilstanden for.
  2. Number2 (valgfrit argument) - Talargumenter mellem 2 og 254, som vi ønsker at beregne tilstanden for.

Vi kan bruge et enkelt array eller en henvisning til et array i stedet for argumenter adskilt af kommaer. Vi skal indtaste funktionen som en matrixformel.

Hvordan bruges MODE.MULT-funktionen i Excel?

For at forstå anvendelsen af ​​MODE.MULT-funktionen, lad os overveje et par eksempler:

Eksempel 1

Antag, at vi får følgende data:

MODE.MULT-funktion

Formlen, der skal bruges, er:

MODE.MULT-funktion - Eksempel 1

Vi får resultatet nedenfor:

MODE.MULT-funktion - Eksempel 1a

Husk, funktionen MODE.MULT returnerer en matrix med resultater og skal indtastes som en matrixformel. Sådan indtaster du formlen:

  • Vælg et lodret celleområde.
  • Indtast MODE.MULT-funktionen.
  • Bekræft med Ctrl + Skift + Enter.
  • I hver valgt celle returnerer MODE.MULTI en tilstandsværdi, hvis der findes en.

Eksempel 2

Antag, at vi får følgende data:

MODE.MULT-funktion - Eksempel 2

MODE.MULT-funktionen returnerer resultater i et lodret array. For at returnere et vandret array skal du tilføje TRANSPOSE-funktionen. Formlen, der skal bruges, er:

MODE.MULT-funktion - Eksempel 2a

Vi får resultatet nedenfor:

MODE.MULT-funktion - Eksempel 2b

Eksempel 3

Skønheden ved MODE.MULT-funktionen er, at den returnerer flere tilstande, hvis den findes i det medfølgende datasæt. MODE.MULT er forskellig fra MODE.SNGL, da førstnævnte returnerer en matrix af alle tilstande, mens sidstnævnte returnerer den laveste tilstand.

Antag, at vi får følgende data:

MODE.MULT-funktion - Eksempel 3

Vi kan finde flere tilstande i datasættet. Her returnerer MODE.MULT-funktionen et lodret array, der indeholder de to værdier. Det skal indtastes som en matrixformel i det lodrette celleområde (D5-D6).

Formlen, der skal anvendes i cellerne D5 og D6, er:

MODE.MULT-funktion - Eksempel 3a

Husk at vælge begge celler, mens du indtaster formlen. Ellers får vi ikke nøjagtige resultater.

Vi får resultatet nedenfor:

MODE.MULT-funktion - Eksempel 3b

Få noter om MODE.MULT-funktionen

  1. # N / A! error - Opstår, når der ikke er duplikater i de angivne værdier.
  2. #VÆRDI! Fejl - Opstår, når værdien til funktionen er ikke-numerisk.
  3. Argumenter kan enten være tal eller navne, arrays eller referencer, der indeholder tal.
  4. Hvis et array eller referenceargument indeholder tekst, logiske værdier eller tomme celler, ignoreres værdierne. Imidlertid er celler med værdien nul inkluderet.
  5. Argumenter, der er fejlværdier eller tekst, der ikke kan oversættes til tal, forårsager fejl.
  6. Hvis datasættet indeholder to tilstande, returnerer MODE.MULT-funktionen et lodret array, der indeholder de to værdier. Det skal indtastes som en matrixformel i det lodrette celleområde.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avanceret Excel Formel Course
  • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
  • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje