Indtjeningsopkald - oversigt, vigtighed og struktur

Et indtjeningsopkald er et konferenceopkald (typisk afholdt i form af en telekonference eller en webcast), hvor ledelsen af ​​et offentligt selskab Privat vs Offentlig virksomhed Hovedforskellen mellem et privat og offentligt selskab er, at aktierne i et offentligt selskab er handles på en børs, mens et privat selskabs aktier ikke er. annoncerer og diskuterer de økonomiske resultater for en virksomhed i et kvart eller et år. Generelt ledsages indtjeningsopkaldet af en officiel pressemeddelelse, der opsummerer hovedpunkterne i en virksomheds økonomiske resultater.

Indtægtsopkald

Indtjeningsopkald hostes normalt efter offentliggørelse af indtjeningsrapporter for den givne periode (kvartal eller år). Eksempler på indtjeningsrapporter er SEC 10-Q og 10-K 10-K Form 10-K er en detaljeret årsrapport, der skal indsendes til US Securities and Exchange Commission (SEC). Arkiveringen giver et omfattende resumé af en virksomheds præstationer for året. Den er mere detaljeret end årsrapporten, der sendes til aktionærskemaer i USA.

Betydningen af ​​indtjeningsopkald

Indtjeningsopkald betragtes som en af ​​de vigtigste ressourcer for investorer og aktieanalytikere. Oplysningerne, der gives under indtjeningsopkald, kan indarbejdes i en virksomheds grundlæggende analyse. I grundlæggende analyse kan analytikere kombinere den information, der er opnået under begivenheden, med de oplysninger, der præsenteres i ledelsen, diskussionen og analysen (MD&A) i virksomhedens rapporter.

Betydningen af ​​indtjeningsopkald anerkendes af det faktum, at investorer ofte planlægger deres handler tæt på datoen for en kommende konference. Aktieanalytikere bruger oplysningerne under sådanne begivenheder til at opdatere deres indtjeningsestimater.

Optegnelser over indtjeningsvejledning og meddelelser er tilgængelige for offentligheden på en virksomheds hjemmeside. Almindeligvis offentliggør mange virksomheder også udskrifter af deres indtjeningsopkald. På billedet nedenfor kan du se et eksempel på en indtjeningsmeddelelse fra bilproducenten Tesla, der er tilgængelig på virksomhedens websted.

Eksempel på indtjeningsopkald - Tesla

Opbygning af et indtjeningsopkald

Generelt offentliggør offentlige virksomheder deres kommende indtjeningsopkald flere dage eller endda flere uger før begivenheden. Den tidlige meddelelse er afgørende for at gøre opmærksom på de parter, der er interesserede i at deltage i arrangementet. Typiske deltagere er investorer, aktieanalytikere og forretningsjournalister. Bemærk, at indtjeningsopkald fra store virksomheder ofte er stærkt dækket af forretningsnyheder.

1. Erklæring om sikker havn

Et typisk indtjeningsopkald starter med safe harbour Safe Harbor En safe harbour er en bestemmelse i lov eller forskrift, der giver beskyttelse mod ansvar eller straf eller reducerer ansvar, hvis visse betingelser er opfyldt. erklæring fra selskabets ledelse. Safe Harbor-erklæringen advarer generelt deltagerne i indtjeningspræsentationen om, at diskussionen af ​​økonomiske resultater kan omfatte fremadrettede udsagn. Således kan estimaterne af resultater baseret på de fremadrettede udsagn væsentligt afvige fra de faktiske resultater. Ansvarsfraskrivelsen har til formål at begrænse virksomhedens ansvar, hvis de fremadrettede antagelser fra virksomhedens ledelse drastisk afviger fra de faktiske resultater i fremtiden.

2. Præsentation og diskussion af de økonomiske resultater

Efter afgivelse af en safe harbour-erklæring overtager virksomhedens ledere opkaldet. Normalt er en virksomhed repræsenteret af ledere på C-niveau. Afhængigt af en virksomhed og dens virksomhedshierarki kan antallet af deltagende ledere variere. De to vigtigste ledere, der altid er til stede i indtjeningsopkaldet, er dog administrerende direktør (CEO) CEO. En administrerende direktør, en forkortelse for Chief Executive Officer, er den højest placerede person i en virksomhed eller organisation. Administrerende direktør er ansvarlig for en organisations overordnede succes og for at træffe ledelsesmæssige beslutninger på øverste niveau. Læs en jobbeskrivelse og økonomidirektør (CFO) Hvad gør en CFO Hvad gør en CFO - CFO's job er at optimere en virksomheds økonomiske resultater, herunder: rapportering, likviditet og investeringsafkast. Indenfor.

Ledere præsenterer og diskuterer de økonomiske resultater for den givne rapporteringsperiode (kvartal eller år). Derudover giver lederne et overblik over virksomhedens kommende mål og milepæle samt diskuterer, hvordan planerne vil påvirke virksomhedens fremtidige økonomiske resultater.

3. Q&A session

Den sidste del af indtjeningsopkaldet er reserveret til Q & A-sessionen. I løbet af denne session har investorer, analytikere og andre deltagere i opkaldet mulighed for at stille virksomhedens ledelsesspørgsmål vedrørende de præsenterede økonomiske resultater. Bemærk, at virksomhedens ledere har ret til at afvise eller udsætte deres svar på visse spørgsmål.

Relaterede målinger

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Tre årsregnskaber Tre årsregnskaber De tre regnskaber er resultatopgørelsen, balancen og pengestrømsopgørelsen. Disse tre kerneudsagn er kompliceret
  • Typer af SEC-arkiveringer Typer af SEC-arkiveringer US SEC gør det obligatorisk for børsnoterede virksomheder at indsende forskellige typer SEC-arkiveringer, formularer inkluderer 10-K, 10-Q, S-1, S-4, se eksempler. Hvis du er en seriøs investor- eller finansprofessional, vil det at vide og være i stand til at fortolke de forskellige typer SEC-arkivering hjælpe dig med at træffe informerede investeringsbeslutninger.
  • Uventet indtjening Uventet indtjening “Uventet indtjening” er det udtryk, der bruges i regnskabet til at imødegå forskellen mellem en virksomheds faktiske indtjening i en periode og den indtjening, de forventedes at generere. Det kaldes også undertiden en "indtjeningsoverraskelse".
  • US - EDGAR US - EDGAR EDGAR er en database, hvor amerikanske offentlige virksomheder arkiverer lovgivningsmæssige dokumenter såsom årsrapporter, kvartalsrapporter, 10-k, 10-q, prospekt og mere. EDGAR står for Electronic Data Gathering, Analysis & Retrieval og er en søgbar database med arkivering af dokumenter til amerikanske virksomheder.