Karrierevej til kreditanalytiker - Oversigt, uddannelse og færdigheder krævet

For fagfolk, der ønsker at tage kreditanalytikerens karrierevej, skal de opnå en bachelorgrad i forretning, økonomi eller regnskab eller i det mindste en tilknyttet grad og relevant erfaring i en finansiel institution. Kreditanalytikere arbejder i kreditafdelingen i en bank eller en anden finansiel institution, og deres vigtigste rolle er at vurdere kreditværdigheden Kreditværdighed Kreditværdighed er ganske enkelt, hvor "værdig" eller fortjener en kredit. Hvis en långiver er overbevist om, at låntager vil opfylde sin gældsforpligtelse rettidigt, betragtes låntager som kreditværdig. af potentielle låntagere.

Karrierevej til kreditanalytiker

De gennemgår også de økonomiske resultater for bankens eksisterende låntagere for at vurdere deres fremskridt med at opfylde gældsforpligtelser, dvs. renter og hovedstolsbetalinger Hovedbetaling En hovedbetaling er en betaling mod det oprindelige beløb på et skyldt lån. Med andre ord er en hovedbetaling en betaling foretaget på et lån, der reducerer det resterende skyldige lånebeløb snarere end at gælde for betaling af renter, der opkræves på lånet. . I de fleste institutioner arbejder kreditanalytikere direkte med enkeltpersoner og erhvervslåntagere. I andre institutioner kræves det, at kreditanalytikere arbejder hånd i hånd med låneansvarlige eller salgsagenter, der beskæftiger sig direkte med kunderne.

Hurtigt resume

  • En kreditanalytiker er forpligtet til at opnå en bachelorgrad i forretning, økonomi eller regnskab eller i det mindste en tilknyttet grad og relevant erfaring i en finansiel institution.
  • En kreditanalytikers startposition er en juniorkreditanalytiker, og de kan stige til niveauet for en kreditmanager eller seniorkreditanalytiker.
  • Kreditanalytikere arbejder i banker, kreditkortselskaber og kreditvurderingsbureauer.

Kreditanalytiker Uddannelseskvalifikationer

Ved rekruttering af en kreditanalytiker overvejer de fleste finansielle institutioner kandidater, der har gennemført en fireårig bachelorgrad i et kvantitativt felt såsom regnskab, økonomi, økonomi, handel eller andre relaterede områder. Disciplinerne dækker centrale kreditanalyse-kurser såsom regnskabsanalyse Analyse af årsregnskaber Sådan udføres analyse af regnskaber. Denne vejledning lærer dig at udføre analyse af resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse inklusive margener, nøgletal, vækst, likviditet, gearing, afkast og rentabilitet. , penge og bank, forholdsanalyse, forretningsret, udlånsprincipper osv.

Arbejdsgivere kan også overveje kandidater med en tilknyttet grad og kvalificeret erfaring i en finansiel institution. En tilknyttet eller en bachelorgrad er påkrævet for entry-level stillinger, mens der kan kræves betydelig relevant erhvervserfaring for placering i seniorstillinger i kreditafdelingen. De fleste virksomheder tilbyder praktikuddannelse til begynderstillinger for at gøre overgangen let for nyuddannede.

Nogle finansielle institutioner kan også kræve, at kandidater har specifikke branchecertificeringer. Kreditanalysecertificeringer udstyre studerende med specifikke færdigheder og brancheviden til at hjælpe dem med at udføre deres ansvar effektivt. Et eksempel på en populær branchecertificering er Credit Risk Certification (CRC), der tilbydes af Risk Management Association. CRC tilbydes kreditprofessionelle med mindst tre års relevant erfaring i en bank eller anden finansiel institution. Branche-certificering kan være påkrævet for seniorkreditanalytikerstillinger.

Kreditanalytikere

En rekrutterer kan kræve følgende færdigheder fra potentielle kandidater til stillingen som kreditanalytiker:

1. Opmærksomhed på detaljer

Kreditanalyse indebærer gennemgang af flere dokumenter, såsom årsregnskaber, kreditrapporter Kreditanalyserapport En kreditanalyserapport er et dokument, der er udarbejdet af et kreditbureau, og den indeholder oplysninger om en persons kredithistorik. Rapporten bryder og lånedokumentation, og kreditanalytikeren skal analysere hvert stykke data i dokumenterne. Eventuelle fejl, udeladelser og tegn på bedrageri skal opdages tidligt nok, før lånet går til godkendelsesfasen. Analytikeren skal også kontrollere ægtheden af ​​de leverede økonomiske data.

2. Finansiel analyse

En kreditanalytiker skal have gode økonomiske analysefærdigheder. De skal være i stand til at læse og analysere finansielle rapporter for at vurdere den potentielle låntagers finansielle stabilitet. For eksempel skal analytikeren være i stand til at oprette en finansiel model for en fusion, overtagelse eller enhver anden transaktion for at bestemme virkningen af ​​en ændring i en variabel på det endelige afkast.

3. Finansiel software

Det meste af kreditanalysearbejdet udføres ved hjælp af finansiel software såsom Microsoft Excel. En kreditanalytiker skal være fortrolig med at bruge sådanne værktøjer til at udføre økonomisk analyse og bruge de opnåede oplysninger til at træffe beslutninger.

4. Gode kommunikationsevner

Kreditanalytikerens rolle kræver konstant kommunikation med klienten eller kreditanalyseteamet. En kreditanalytiker skal have gode skriftlige og mundtlige kommunikationsevner for at kunne kommunikere beslutninger til alle involverede parter. Analytikeren skal have gode færdigheder til at skrive rapporter til at udarbejde periodiske rapporter, der skal sendes til seniorkreditanalytikeren, topledelsen og investorerne.

5. Multitasking færdigheder

En af de færdigheder, som arbejdsgivere ønsker at se hos en potentiel medarbejder, er evnen til at multitaske, så de kan gøre mere for mindre. En kreditanalytiker skal kunne balancere konkurrerende krav for at imødekomme forskellige kunders behov uden at halte bagud på et projekt. De skal være i stand til at rotere deres tid og energi fra et projekt til et andet, mens de først imødekommer de mest presserende krav.

Karriereveje for en kreditanalytiker

Juniorkreditanalytikeren Entry-level Credit Analyst En entry-level kreditanalytiker er en professionel inden for finansbranchen, der hovedsagelig er ansvarlig for at evaluere enkeltpersoners eller virksomheders og organisationers kreditværdighed og økonomiske poster for at se deres risikoniveau og kapacitet til at betale tilbage låneposition er posten på startniveau for studerende, der for nylig er uddannet i en kvalificerende disciplin såsom regnskab, handel eller økonomi. Ansættelsesledere kan også overveje kandidater med en tilknyttet grad og relevant erfaring i en finansiel institution.

En kreditanalytiker med en associeret grad kan tildeles ansvar, der beskæftiger sig med forbrugerevaluering, mens ansvar, der involverer kreditvurdering af virksomheder, tildeles analytikere med en bachelorgrad, da sidstnævnte kræver en større forståelse af kreditfunktioner.

Kreditanalytikere, der har samlet flere års erfaring og har imponeret deres tilsynsførere, kan hæves til stillingen som seniorkreditanalytiker Seniorkreditanalytiker En seniorkreditanalytiker er en økonomiprofessionel, der er ansvarlig for at evaluere kredithistorikken hos enkeltpersoner eller organisationer, der skal identificeres. risikoniveauet ved at låne dem penge. De fremsætter anbefalinger baseret på resultaterne af deres vurderinger ved hjælp af kreditbureauer. . Jo mere ledende stilling kommer med større ansvar. De kan have til opgave at føre tilsyn med et team af junior kreditanalytikere, styre den analytiske afdeling og træffe kritiske beslutninger for kreditafdelingen.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Junior Credit Analyst Løn Junior Credit Analyst Løn Fra og med 2019 er den gennemsnitlige junior kreditanalytikerløn i USA $ 49.345. Lønnen varierer afhængigt af flere faktorer, såsom arbejdsgiver, placering, antal års erhvervserfaring, færdigheder og uddannelsesmæssig baggrund.
  • Excel Crash Course Excel Crash Course Vores Excel Crash Course er designet til finansielle analytikere, der ønsker at forberede sig på wall street. Lær Excel-genveje, formler, fruktioner, formatering,
  • Seniorkreditanalytløn Seniorkreditanalytikerløn Den gennemsnitlige seniorkreditanalytikerløn i USA er $ 66.393 årligt. Figuren afhænger af flere faktorer, herunder arbejdsgiver, placering, uddannelsesmæssig baggrund og antal års erfaring. Seniorkreditanalytikere er ansvarlige for at evaluere kreditanmodninger og skabe anbefalinger
  • Topkreditanalysecertificeringer Topkreditanalyticecertificeringer Liste over de bedste kreditanalytikercertificeringer. Få et overblik over de bedste økonomiske certificeringer for fagfolk over hele verden, der arbejder i marken.