Effektivisering - Oversigt, hvordan det fungerer og strategier

Strømlining refererer til forbedring af effektiviteten af ​​en bestemt proces i en organisation. Det kan gøres ved automatisering Excel vs Automation i finansiel modellering Før vi diskuterer Excel vs automatisering i finansiel modellering, lad os først se på at bygge økonomiske modeller. Finansiel modellering indebærer at skabe en, forenkling af opgaver eller eliminering af unødvendige trin ved hjælp af moderne teknikker og teknologi.

Effektivisering

Effektivisering betyder optimering. Virksomheder stræber efter mere effektive og automatiserede operationer for at minimere omkostninger Faste og variable omkostninger Omkostninger er noget, der kan klassificeres på flere måder afhængigt af deres art. En af de mest populære metoder er klassificering efter faste omkostninger og variable omkostninger. Faste omkostninger ændres ikke med stigninger / fald i produktionsenheder, mens variable omkostninger udelukkende er afhængige og maksimerer overskuddet.

Hurtigt resume

  • Effektivisering er optimering af forretningsprocesser i en organisation. Fuldt optimeret og automatiseret drift hjælper virksomheder med at nå deres højeste potentiale, sparer tid og minimerer risici.
  • Virksomheder bør tænke på driftskapitalprocesser, der skal automatiseres og strømline.
  • Implementering af et informationssystem, der hjælper medarbejdere med let adgang til nødvendige databaser fra andre afdelinger, kan forbedre effektiviteten mellem afdelinger betydeligt.

Effektivisering af økonomiske processer til vækst

Finansafdelinger er ansvarlige for hele organisationens pengestrøm. De overvåger alle pengestrømme og udstrømninger og sørger for, at pengene betales og modtages korrekt.

Når en virksomhed vokser meget hurtigt, øges mængden af ​​dokumentation og fakturaer også. Antag, at projektledere regelmæssigt anmoder økonomiteamet om at levere rapporter om deres budgetter. Dette lægger pres på økonomiteamet for at holde trit med den hurtige vækst og øge den operationelle risiko. Risiko I finans er risiko sandsynligheden for, at de faktiske resultater vil afvige fra de forventede resultater. I Capital Asset Pricing Model (CAPM) defineres risiko som volatilitet i afkast. Konceptet med ”risiko og afkast” er, at risikofyldte aktiver skal have højere forventede afkast for at kompensere investorer for højere volatilitet og øget risiko. . For at løse problemet kan virksomheden vælge at ansætte flere medarbejdere; dog løser det ikke roden til problemet.

Hvis ansættelse ikke er løsningen, hvordan vil virksomheden strømline økonomiske processer, så risici minimeres?

Virksomheden kan overføre mere ansvar og ansvarlighed til budgetchefer uden for økonomiafdelingen. En løsning er at automatisere budgetteringsprocessen Budgettering Budgettering er den taktiske implementering af en forretningsplan. For at nå målene i en virksomheds strategiske plan har vi brug for en form for budget, der finansierer forretningsplanen og sætter mål og indikatorer for ydeevne. . Virksomheden kan levere et online dashboard med budgetallokeringer til hver projektleder.

Ved at gøre dette får projektledere øjeblikkelig, automatisk adgang til deres budgetrapporter. De vil også være i stand til at se indvirkningen af ​​deres projektbeslutninger på likviditet og udstrømning. Dette hjælper med at løse økonomiteamets skalerbarhedsproblem.

Effektivisering af effektivitet med arbejdskapital

Effektivisering af effektivitet med arbejdskapital er meget vigtig for en virksomhed. Lad os se på nogle strategier, som organisationer bruger for at strømline effektiviteten.

En virksomhed kan eliminere fejl ved at automatisere processerne til indsamling af kontofordringer og betaling af kontogæld. Det manuelle arbejde med at forberede fakturaer og afvikle gæld kan føre til fejl, der langsommere sænker tingene. Det er det værd at investere i tekniske systemer til at automatisere tilgodehavender og tilgodehavende processer.

En anden strategi kan være at bruge ikke-kontante optioner. Sælgere og kunder kan modtage og sende betalinger online via en betalingsplatform, bankoverførsler eller kreditkort, så alt strømlines på ét sted.

En anden strategi er at centralisere leverandør- og kundeoplysninger, så alle i virksomheden, der har brug for adgang til databasen, er opmærksomme på, hvor de skal hen, og hvordan de finder den. F.eks. Bruges informationssystemer i vid udstrækning af forretningsenheder og bliver mere og mere populære. De fremskynder kommunikationsprocessen mellem afdelingerne. Dette er især kritisk i forhold til at anmode om information fra andre afdelinger.

Endelig kan man standardisere vilkårene for opkrævning og betaling, hvilket betyder at spare tid for teammedlemmer. De behøver ikke bruge betydelig tid på at administrere komplicerede systemer med forskellige vilkår, der er relevante for kunder og leverandører.

Hovedpointen er, at alle ovennævnte muligheder har til formål at forbedre virksomhedens effektivitet betydeligt.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante finansressourcer nedenfor:

  • Dashboard Oprettelse i Excel Dashboard Oprettelse i Excel Denne guide til oprettelse af dashboard i Excel lærer dig, hvordan du opbygger et smukt dashboard i Excel ved hjælp af datavisualiseringsteknikker fra professionelle. I
  • Online betalingsselskaber Online betalingsselskaber Online betalingsselskaber er ansvarlige for at håndtere online eller internetbaserede betalingsmetoder. Onlinebetalingssystemerne tillader sælgeren at acceptere betalinger og køberen at sende betalinger over internettet. Eksempler på online betalingsfirmaer inkluderer PayPal, Alipay, WeChat Pay
  • Operations Management Operations Management Operations management er et forretningsområde, der beskæftiger sig med administration af forretningspraksis for at maksimere effektiviteten i organisationen. Det
  • Forskning og udvikling (F&U) Forskning og udvikling (F&U) Forskning og udvikling (F&U) er en proces, hvor en virksomhed får ny viden og bruger den til at forbedre eksisterende produkter og introducere nye til sine aktiviteter. F&U er en systematisk undersøgelse med det formål at introducere innovationer til virksomhedens nuværende produkttilbud.