Google Sheets - Oversigt, funktioner og hvordan man bruger

Google Sheets er et gratis, webbaseret regnearksapplikation, der leveres af Google inden for Google Drev-tjenesten. Applikationen er også tilgængelig som en desktopapplikation på ChromeOS og som en mobilapp på Android, Windows, iOS og BlackBerry. Google Drive-tjenesten er også vært for andre Google-produkter som Google Docs, Slides og Forms.

Google Sheets

Google Sheets giver brugerne mulighed for at redigere, organisere og analysere forskellige typer information. Det giver mulighed for samarbejde, og flere brugere kan redigere og formatere filer i realtid, og eventuelle ændringer i regnearket kan spores ved hjælp af en revisionshistorik.

Funktioner i Google Sheets

1. Redigering

En af nøglefunktionerne i Google Sheets er, at det tillader samarbejdsredigering af regneark i realtid. I stedet for at sende et dokument via e-mail til flere personer, kan et enkelt dokument åbnes og redigeres af flere brugere samtidigt. Brugere kan se alle ændringer foretaget af andre samarbejdspartnere, og alle ændringer gemmes automatisk på Google-servere.

Google Sheets inkluderer også en sidefeltchatfunktion, der giver samarbejdspartnere mulighed for at diskutere redigeringer i realtid og fremsætte anbefalinger om visse ændringer. Alle ændringer, som samarbejdspartnerne foretager, kan spores ved hjælp af funktionen Revisionshistorik. En redaktør kan gennemgå tidligere ændringer og gendanne eventuelle uønskede ændringer.

2. Udforsk

Udforskningsfunktionen i Google Sheets blev først introduceret i september 2016, og den bruger maskinlæring til at bringe yderligere funktioner. Denne funktion giver en masse information baseret på de data, der er føjet til regnearket, og den kan automatisk opdatere sig selv afhængigt af de valgte data.

Med funktionen Udforsk kan brugerne stille spørgsmål, oprette diagrammer, visualisere data, oprette pivottabeller Excel Pivottabelguide En pivottabel giver dig mulighed for at organisere, sortere, administrere og analysere store datasæt på en dynamisk måde. Pivottabeller er et af Excels mest kraftfulde dataanalyseværktøjer, der i vid udstrækning bruges af finansielle analytikere over hele verden. I en pivottabel kører Excel i det væsentlige en database bag kulisserne og formater regnearket med forskellige farver. For eksempel, hvis du forbereder et månedligt budget og har føjet alle udgifterne til regnearket, kan du bruge Udforsk-funktionen til at få udgifterne til specifikke udgifter såsom mad, rejser, tøj osv.

På sidebjælken er der en boks, hvor du kan skrive spørgsmålet, og det returnerer svaret. Når du ruller længere ned i Udforsk-panelet, er der en liste over foreslåede grafer, der er repræsentative for de data, der er indtastet i regnearket, og du kan vælge mellem en pivottabel, cirkeldiagram eller søjlediagram.

3. Offline redigering

Google Sheets understøtter offline redigering, og brugere kan redigere regnearket offline enten på stationære eller mobile apps. På skrivebordet skal brugerne bruge Chrome-browseren og installere Chrome-udvidelsen "Google Docs Offline" for at muliggøre offline redigering af Google Sheets og andre Google-applikationer. Når du bruger mobil, skal brugerne bruge Google Sheets-mobilappen til Android og iOS, som understøtter offline redigering.

4. Understøttede filformater

Google Sheets understøtter flere regnearksfilformater og filtyper. Brugere kan åbne, redigere, gemme eller eksportere regneark og dokumentfiler til Google Sheets. Nogle af de formater, der kan vises og konverteres til Google Sheets, inkluderer:

 • .xlsx
 • .xls
 • .xlsm
 • .xlt
 • .xltx
 • .xltxm
 • .ods
 • .csv
 • .tsv

5. Integration med andre Google-produkter

Google Sheets kan integreres med andre Google-produkter såsom Google Form, Google Finance, Google Translate og Google Drawings. Hvis du f.eks. Vil oprette en afstemning eller et spørgeskema, kan du indtaste spørgsmålene i Google Forms og derefter importere Google Forms til Google Sheets.

Sådan bruges Google Sheets

Google Sheets er en gratis applikation, der er tilgængelig i Chrome-webbrowseren eller Google Sheets-appen på Android- eller iOS-platformen. Brugere har brug for en gratis Google-konto for at komme i gang. Sådan oprettes et nyt Google Excel-ark:

 1. Gå til Google Drive Dashboard, og klik på knappen "Ny" i øverste venstre hjørne, og vælg Google Sheets.
 2. Åbn menulinjen i regnearksvinduet, gå til Fil og derefter Ny. Det opretter et tomt regneark, og grænsefladen vil være som følger:

Unavngivet regneark

For at omdøbe regnearket skal du klikke på feltet i øverste venstre hjørne, der har titlen "Untitled spreadsheet" og indtaste dit foretrukne navn. Når et nyt Google-regneark oprettes, gemmes det automatisk i rodmappen på dit drev. For at flytte regnearket til en anden mappe skal du klikke og holde på filen og trække den til den foretrukne mappe.

Almindelige vilkår

Følgende er nogle af de almindelige udtryk, der er knyttet til Google-regneark:

 • Celle : Et enkelt datapunkt.
 • Kolonne : Et lodret celleområde, der løber ned fra toppen af ​​arket.
 • Række : Et vandret område af celler, der løber over fra venstre side af arket.
 • Område : Et udvalg af flere celler, der løber på tværs af en kolonne, række eller en kombination af begge.
 • Funktion : En indbygget funktion i Google Sheet, der bruges til at beregne værdier og manipulere data.
 • Formel : En kombination af funktioner, kolonner, rækker, celler og områder, der bruges til at opnå et specifikt slutresultat.
 • Arbejdsark : Sæt af kolonner og rækker, der udgør et regneark.
 • Regneark : Hele dokumentet, der indeholder Google Excel-ark. Et regneark kan have mere end et regneark.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

 • Excel & Financial Model Templates Excel & Financial Model Templates Download gratis finansielle model skabeloner - Finance regnearkbibliotek indeholder en 3-opstillet finansiel model skabelon, DCF model, gældsplan, afskrivningsplan, kapitaludgifter, renter, budgetter, udgifter, prognoser, diagrammer, grafer , tidsplaner, værdiansættelse, sammenlignelig virksomhedsanalyse, flere Excel-skabeloner
 • Formler Cheat Sheet Excel Formler Cheat Sheet Finance's Excel formler snyderark giver dig alle de vigtigste formler til at udføre økonomisk analyse og modellering i Excel regneark. Hvis du vil blive en mester i Excel-økonomisk analyse og en ekspert i at opbygge økonomiske modeller, er du kommet til det rigtige sted.
 • Gratis Excel Crash Course
 • Liste over Excel-funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker