Rabat på manglende salgbarhed (DLOM) - Oversigt, hvordan det fungerer

Rabatten på grund af manglende omsættelighed (DLOM) anvendes på private virksomheder, når de vurderer dem. Det vedrører, at virksomheden ikke handles offentligt på en finansiel børs New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) er den største værdipapirudveksling i verden og er vært for 82% af S&P 500 samt 70 af de største virksomheder i verden. Det er et børsnoteret selskab, der giver en platform til køb og salg.

Rabat på manglende salgbarhed (DLOM)

Børsnoterede virksomheder opfattes som et ”marked”, da aktierne kan købes eller sælges på en central markedsplads. Private virksomheder har ikke et centraliseret marked og opfattes som mindre marked. Som et resultat, i teorien, bør private virksomheder - med alt andet lige - vurderes til et lavere beløb end et offentligt selskab for at afspejle manglen på et marked.

Forståelse af rabatten for manglende salgbarhed

Som nævnt har private virksomheder ikke et centraliseret marked til at handle med deres aktier. En sådan kendsgerning gør det meget vanskeligere at købe og sælge aktier, og den manglende omsættelighed gør aktierne teoretisk mindre værd. Rabatten er vanskelig at kvantificere; dog kan visse metoder anvendes til at måle rabatten, herunder:

  • Begrænset lagermetode
  • IPO-metode
  • Metode til prisfastsættelse af optioner

Konsensus er, at værdien af ​​DLOM varierer for forskellige virksomheder, men det varierer normalt mellem 30% og 50%.

Begrænset lagermetode

For et offentligt selskab består begrænset aktie af de uregistrerede ejerandele, der ikke handles offentligt, og som normalt ejes af insidere som ledere og direktører. De er begrænset, da de har begrænsninger med hensyn til at være ikke-overførbare og ikke-salgbare for at afskrække det tidlige salg af aktierne. Da ledere og direktører skal have en egeninteresse i selskabet, skal de selv have et bestemt antal aktier, så deres interesser stemmer overens med aktionærerne.

Securities Exchange Commission (SEC) Securities and Exchange Commission (SEC) US Securities and Exchange Commission, eller SEC, er et uafhængigt agentur fra den amerikanske føderale regering, der er ansvarlig for at gennemføre føderale værdipapirlove og foreslå sikkerhedsregler. Det har også ansvaret for vedligeholdelse af værdipapirindustrien og aktie- og optionskurser vedtaget begrænsede aktiebestemmelser for at reducere agenturproblemer, hvor ledelsens interesser er i modstrid med generelle aktionærers interesser. Begrænset aktie er generelt mindre værd end andre børsnoterede almindelige aktier.

Den begrænsede lagermetode til måling af DLOM antager, at forskellen mellem den almindelige almindelige bestand og den begrænsede bestand er størrelsen af ​​DLOM.

IPO-metode

En børsintroduktion (IPO) Initial Public Offering (IPO) En første børsnotering (IPO) er det første salg af aktier, der udstedes af et selskab til offentligheden. Forud for en børsintroduktion betragtes en virksomhed som et privat selskab, normalt med et lille antal investorer (stiftere, venner, familie og forretningsinvestorer som risikovillige kapitalister eller engelinvestorer). Lær, hvad en børsintroduktion er, er processen med at tilbyde aktier i et privat selskab til offentligheden gennem en ny aktieudstedelse på en finansiel børs. Det giver en privat virksomhed mulighed for at få adgang til en bredere vifte af investorer samt forbedre virksomhedens legitimitet.

IPO-aktien gennemgår en proces med at flytte fra en pris før IPO til en kurs efter IPO. Prisen før IPO repræsenterer potentielt værdien af ​​det private selskab, og prisen efter IPO repræsenterer værdien af ​​det nu offentlige selskab.

IPO-metoden til måling af DLOM antager, at forskellen mellem de to priser er størrelsen af ​​DLOM.

Metode til prisfastsættelse af optioner

Valgmuligheder på en aktie giver ret til at købe eller sælge den aktie til en bestemt pris, kendt som udnyttelseskurs Strejkkurs Strikekursen er den pris, som indehaveren af ​​optionen kan udøve optionen på at købe eller sælge en underliggende værdipapir afhængigt af om de har en opkalds- eller salgsoption. En option er en kontrakt med ret til at udnytte kontrakten til en bestemt pris, der er kendt som indløsningsprisen. på en bestemt dato i fremtiden. Markedet for optioner og mere specifikt priserne på optioner kan give oplysninger om værdien af ​​en aktie.

Da markedet for optioner er uafhængigt af selve aktiemarkedet, kan forskellen mellem en bestemt udnyttelseskurs og prisen på en bestemt option informere værdien af ​​DLOM.

Problemer med DLOM

Analysering af private virksomheder er en stor udfordring for analytikere på grund af manglende information - især prisoplysningerne. Der er også skattemæssige problemer, der opstår med ikke-kontrollerende og ikke-omsættelige ejerandele i tæt holdte virksomheder.

Det er bredt forstået, at det er meget dyrere og tidskrævende at sælge en interesse i en privat virksomhed. At sælge en interesse i et privat firma kommer også med meget mere usikkerhed samt variationen, der opstår som følge af forhandlingerne.

Også, hvis det er et tæt holdet privat selskab, hvor der kun er få aktionærer, er der også omkostninger forbundet med at miste kontrollen med virksomheden. Det giver anledning til andre rabatter, der kan overlappe DLOM, såsom:

  1. Rabat ved manglende kontrol (DLOC)
  2. Rabat på manglende likviditet (DLOL)

Når man sammenligner priserne på offentlige virksomheder og private virksomheder, skal rabatterne også overvejes. Ser man på de forskellige rabatværdier, der er meget sværere at kvantificere DLOM for privatejede virksomheder.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Brand Equity Brand Equity I markedsføring henviser brand equity til værdien af ​​et brand og bestemmes af forbrugerens opfattelse af brandet. Brand equity kan være positiv eller
  • Fair markedsværdi Fair markedsværdi Den dagsværdige markedsværdi (af en vare eller en tjeneste, der udveksles) henviser til den pris, som begge transaktioner (køberen og sælgeren af ​​den vare eller
  • Options: Calls and Puts Options: Calls and Puts En option er en form for derivataftale, der giver indehaveren ret, men ikke forpligtelsen, til at købe eller sælge et aktiv inden en bestemt dato (udløbsdato) til en bestemt pris (strejke pris). Der er to typer muligheder: opkald og sætter. Amerikanske optioner kan udnyttes når som helst
  • Privat vs offentligt selskab Privat vs offentligt selskab Hovedforskellen mellem et privat og offentligt selskab er, at aktierne i et offentligt selskab handles på en børs, mens et privat selskabs aktier ikke er det.