Unormal indtjeningsvurdering - Oversigt, formel og nøglebegreber

Den unormale værdiansættelsesteknik vurderer en virksomheds værdi baseret på to faktorer, dvs. den bogførte værdi af virksomheden og dens forventede indtjening. Hvad er finansiel modellering Finansiel modellering udføres i Excel for at forudsige en virksomheds økonomiske resultater. Oversigt over, hvad der er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor opbygge en model. . Værdiansættelsesmodellen ser på det forventede overskud, som ledelsen kan generere.

Unormal indtjeningsvurdering

Hvis indtjeningen er højere end forventet, ville en investor være villig til at betale mere end den bogførte værdi, og hvis det ikke forventes at opnå det samme, ville investoren ikke være villig til at betale mere end den bogførte værdi. Faktisk vil han gerne modtage det samme på rabat.

Den unormale indtjeningsværdiansættelsesmetode hjælper grundlæggende investoren med at bestemme den potentielle dagsværdi Dagsværdi Dagsværdi henviser til den faktiske værdi af et aktiv - et produkt, et lager eller en sikkerhed - der er aftalt af både sælger og køber. Dagsværdi gælder for et produkt, der sælges eller handles på det marked, hvor det hører hjemme eller under normale forhold - og ikke et produkt, der er under afvikling. af et lager. Teoriens grundlinie er, at "hver aktie er virksomhedens bogførte værdi værd, hvis investorerne bare forventer, at organisationen tjener et normalt afkast." Alt, der er underleveret eller overleveret end markedets forventning, tilskrives "unormal indtjening."

Formel

Den anvendte diskonteringsfaktor skal være det krævede afkast på egenkapitalen i stedet for de vejede gennemsnitlige kapitalomkostninger WACC WACC er en virksomheds vejede gennemsnitlige kapitalomkostninger og repræsenterer dens blandede kapitalomkostninger inklusive egenkapital og gæld. WACC-formlen er = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Denne vejledning giver et overblik over, hvad det er, hvorfor det bruges, hvordan man beregner det, og giver også en WACC-lommeregner, der kan downloades. Hvis anden halvdel af formlen er positiv, betyder det, at ledelsen skaber værdi ved at levere højere afkast end forventet til aktionærerne.

Værdi af aktien = bogført værdi + evigvarende værdi af fremtidige forventede restindtægter

Nøglekoncepter

  • Enhver virksomheds potentielle indtjening påvirkes generelt af den type ressourcer (nettoaktiver), der er ledig og som sidstnævntes evne til at generere et afkast (rentabilitet) fra sådanne aktiver.
  • Enhver indtjening, der er højere end det forventede afkast, vil blive kaldt positiv unormal indtjening, og ethvert afkast, der er mindre end forventet afkast, kaldes negativ unormal indtjening.
  • Det er vigtigt at generere positiv unormal indtjening fra et langsigtet perspektiv for at sælge til en præmie til den bogførte værdi.

Nogle af de populære forhold, der også skal sammenlignes, er:

  • Pris / indtjeningsgrad Prisindtjening Prisindtjeningsforhold (P / E-forhold) er forholdet mellem en virksomheds aktiekurs og indtjening pr. Aktie. Det giver investorer en bedre følelse af værdien af ​​en virksomhed. P / E viser markedets forventninger og er den pris, du skal betale pr. Enhed af nuværende (eller fremtidig) indtjening
  • Forhold mellem pris og bog
  • Afkast på beskæftiget kapital (ROCE) Afkast på beskæftiget kapital (ROCE) Afkast på beskæftiget kapital (ROCE), et rentabilitetsforhold, måler, hvor effektivt en virksomhed bruger sin kapital til at generere overskud. Kapitalafkastet
  • Diskonteret pengestrøm (DCF)
  • Return on equity (ROE) Return on Equity (ROE) Return on Equity (ROE) er et mål for en virksomheds rentabilitet, der tager et selskabs årlige afkast (nettoindkomst) divideret med værdien af ​​dets samlede egenkapital (dvs. 12%) . ROE kombinerer resultatopgørelsen og balancen, da nettoindtægten eller overskuddet sammenlignes med egenkapitalen.

Eksempel

Den bogførte værdi pr. Aktie i ABC Inc. er $ 100. Antag, at virksomhedens ledelse er i stand til at generere et overskud, der er højere end markedets forventning, så vil aktiekursen stige over $ 100 og dermed skabe mere værdi for aktionærerne. På den anden side, hvis indtjeningen er mindre end forventet, er ledelsen ansvarlig, da aktionærernes formue fortyndes.

Fordele

  • Justeret med det marked / analytikers prognose
  • Indeholder regnskabet
  • Viser kvaliteten af ​​ledelsen
  • Fokus på værdidrivere og maksimering af aktionærernes formue

Ulemper

  • Regnskabskompleksitet kan føre til forkert bogført værdi
  • Ikke egnet til virksomheder med en konsekvent udbyttepolitik
  • I lighed med DCF afhænger det meget af prognosen for forretningsfremskrivninger
  • Prognosehorisont kan variere blandt analytikere, hvilket fører til forkert vurdering

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Rabatfaktor Rabatfaktor I finansiel modellering er en diskonteringsfaktor et decimaltal ganget med en pengestrømsværdi for at tilbagediskontere den til nutidsværdien. Faktoren stiger
  • Diskonteret pengestrømsformel Diskonteret pengestrøm DCF-formel Den diskonterede cash flow DCF-formel er summen af ​​pengestrømmen i hver periode divideret med en plus den diskonteringssats, der hæves til styrken i perioden #. Denne artikel opdeler DCF-formlen i enkle termer med eksempler og en video af beregningen. Formlen bruges til at bestemme værdien af ​​en virksomhed
  • Indtjeningsvejledning Indtægtsvejledning En indtjeningsvejledning er den information, der gives af ledelsen i et børsnoteret selskab om dets forventede fremtidige resultater, herunder skøn
  • Værdiansættelsesmetoder Værdiansættelsesmetoder Når en virksomhed vurderes som en igangværende virksomhed, er der tre hovedvurderingsmetoder, der anvendes: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder bruges i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og opkøb, gearede opkøb og finansiering