Tilbagelevering af leverandørlån - Oversigt, hvordan det fungerer, eksempel

Et tilbageleveringslån til sælger henviser til en type pant, hvor køberen af ​​en ejendom får et lån fra køberen for at sikre salget af ejendommen. Det kaldes også et sælger-tilbagekøbslån.

Sælgers tilbagetagelseslån

Tilbageleveringslån fra leverandører giver fordele for både sælgeren og køberen af ​​transaktionen. Sælgeren er i stand til at sælge deres ejendom, mens køberen muligvis kan købe ejendom over tidligere bankbestemte finansieringsgrænser.

Hvordan sælgernes tilbagekøbslån fungerer

Normalt, når en køber ønsker at købe en ejendom og finansiere købet med et lån, går køberen til en bank eller anden finansiel institution for finansiering. Men hvis finansieringen fra banken eller finansinstitutionen ikke er tilstrækkelig til at finansiere købet, kan køberen muligvis søge efter anden panterettighedsfinansiering. Panteretten Panteretten er en juridisk ret til at kræve sikkerhedsinteresse i en ejendom, som ejeren af ​​ejendommen stiller til rådgiver. En panterett bruges normalt som en simpel henvisning til et krav eller juridisk ret på aktiver, der bruges til at dække en gæld. Hvis gælden ikke er opfyldt, tilbagebetales de første pantelångivere først, og anden pantret modtager et efterfølgende krav.

Banker og finansielle institutioner udvider lån baseret på kreditkvaliteten hos den køber, der låner penge. Kreditkvaliteten evalueres normalt med en kredit score Kredit score En kredit score er et tal, der repræsenterer den enkeltes økonomiske og kreditmæssige status og evne til at opnå økonomisk bistand fra långivere. Långivere bruger kredit score til at vurdere en potentiel låntagers kvalifikation til et lån og de specifikke vilkår for lånet. eller kreditvurdering, som angiver låntagerens kreditrisiko og sandsynligheden for misligholdelse af lånet.

I et tilbageleveringslån fra sælger bevarer sælgeren kapitalen eller ejerandelen af ​​ejendommen. Sælgeren fortsætter med at eje en vis procentdel af ejendomsværdien af ​​ejendommen, der svarer til lånet. Det dobbelte ejerskab fortsætter, indtil køberen betaler hovedstolen Hovedbetaling En hovedbetaling er en betaling mod det oprindelige beløb på et skyldt lån. Med andre ord er en hovedbetaling en betaling foretaget på et lån, der reducerer det resterende skyldige lånebeløb snarere end at gælde for betaling af renter, der opkræves på lånet. af lånet plus renter. Den anden pantret er på plads for at garantere tilbagebetaling af lånet. Hvis køberen misligholder og ikke opfylder de kontraktmæssige forpligtelser, kan sælgeren overtage ejendommen.

Traditionelt realkreditlån vs. tilbageleveringslån til sælger

Traditionelt pant

Traditionelle realkreditlån forlænges ofte af en bank. Et realkreditlån er en form for gældsinstrument, der er sikret ved sikkerheden i et fast ejendom. Traditionelle realkreditlån kommer ofte i form af et fastforrentet realkreditlån, hvor låntager er underlagt en fast rente i løbet af lånets løbetid. Lånene kommer generelt med en periode på 10 år eller 30 år.

Renter på et lån fra en bank eller et finansielt institut kan påvirkes af følgende faktorer:

  • Lånets størrelse
  • Lånets løbetid
  • Låntagers kreditkvalitet

Alle ovenstående faktorer vedrører den risiko, som långiveren tager. Et stort lån, et langvarigt lån eller et lån, der udvides til en låntager med lav kreditkvalitet, øger alle risikoen for, at långiveren tager. Derfor kompenseres långiveren med en højere rente.

Sælgers tilbagetagelseslån

Et tilbageleveringslån hos sælgeren forekommer normalt sammen med et traditionelt pant. Køberen bruger ejendommen som sikkerhed for realkreditlånet. Banken eller den finansielle institution kan derefter gøre krav på huset i tilfælde af, at køberen misligholder lånet.

I tilfælde af en afskærmning Afskærmning Når en husejer holder op med at betale på et lån, der blev brugt til at købe et hjem, anses hjemmet for at være afskærmet. Hvad det i sidste ende betyder, er, at ejerskabet til, banken eller det finansielle institut kan udvise beboerne og videresælge ejendommen ved hjælp af indtægterne fra salget til at rydde prioritetsgælden. Sælgeren kan også gøre det samme i tilfælde af et tilbagetagelseslån fra sælger.

Da et tilbagebetalingslån fra sælger er det andet pant, kommer det med et andet eller underordnet krav på aktiver. Med den yderligere risiko skal sælgeren kompenseres med en højere rente. Det er grunden til, at et sælgers tilbagebetalingslån typisk kommer med en højere rente end et traditionelt pant.

Eksempel på tilbageleveringslån fra sælger

Overvej et eksempel, hvor en køber ønsker at købe et hus til $ 1.000.000. De er forpligtet til at foretage en 20% forskud på et fastforrentet realkreditlån, der udvides af en bank. Forskudsbetalingen skal være $ 200.000 ($ 1.000.000 x 20%). Imidlertid tager køberen et kreditorlån, der sælger, for at finansiere $ 200.000.

Sælgeren af ​​ejendommen låner køberen $ 100.000 mod pantudbetaling og betaler den anden $ 100.000 del. Nu inkluderer ejendommen to separate lån:

1. Det fastforrentede realkreditlån på $ 800.000 til banken; og

2. Sælgerens tilbageleveringslån på $ 200.000 til sælgeren.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at hjælpe dig med at blive en finansanalytiker i verdensklasse og fremme din karriere til dit fulde potentiale, vil disse yderligere ressourcer være meget nyttige:

  • Kreditvurdering Kreditvurdering En kreditvurdering er en opfattelse fra et bestemt kreditbureau vedrørende evnen og viljen til en enhed (regering, forretning eller person) til at opfylde sine finansielle forpligtelser i fuldstændighed og inden for de fastsatte forfaldsdatoer. En kreditvurdering betyder også sandsynligheden for, at en debitor misligholder.
  • Fastforrentede lån Fastforrentede lån Et fastforrentet lån er en type lån, hvor renten forbliver uændret i hele lånets løbetid eller i en del af lånets løbetid. De fleste låntagere
  • Sandsynlighed for misligholdelse sandsynlighed for misligholdelse sandsynlighed for misligholdelse (PD) er sandsynligheden for, at en låntager misligholder tilbagebetaling af lån og bruges til at beregne det forventede tab fra en investering.
  • Sikkerhedens kvalitet Sikkerhedens kvalitet Sikkerhedens kvalitet er relateret til den generelle tilstand for et bestemt aktiv, som en virksomhed eller en person ønsker at stille som sikkerhed, når de låner midler