Cornering of the Market - Definition, Hvordan det fungerer, eksempel

Ved at svinge på markedet er det at skaffe og eje / eje nok lagre, aktiver eller råvarer til effektivt at kontrollere markedsprisen på de nævnte varer. Det indebærer at erhverve den største markedsandel uden at blive monopol Monopol Et monopol er et marked med en enkelt sælger (kaldet monopolist) men mange købere. I modsætning til sælgere i et perfekt konkurrencepræget marked udøver en monopol væsentlig kontrol over markedsprisen på en vare / et produkt. .

I sving på markedet

Hvordan det virker

Der er en række måder at forsøge at svinge på markedet. Den mest ligefremme tilgang er at købe og hamstre en massiv procentdel af en bestemt vare. Specifikt inden for futureshandel udføres svingning lettere end på noget andet marked. En kurator kan købe en enorm mængde futureskontrakter Futures Contract En futureskontrakt er en aftale om at købe eller sælge et underliggende aktiv på et senere tidspunkt til en forudbestemt pris. Det er også kendt som et derivat, fordi fremtidige kontrakter stammer deres værdi fra et underliggende aktiv. Investorer kan købe retten til at købe eller sælge det underliggende aktiv på et senere tidspunkt til en forudbestemt pris. for en bestemt vare, oppustning af prisen og i sidste ende søger at sælge og bringe en enorm fortjeneste.

De fleste virksomheder sigter mod at hjørne deres respektive markeder for at skabe større overskud for sig selv. Virksomhed XYZ vil muligvis opkræve mere for et produkt eller en varelinie. Ved at svinge markedet ved at få den nødvendige forsyning af en vare er de i stand til at opkræve det, de ønsker, uden frygt for at miste betydelige forretninger ved at hæve priserne.

Ulemper ved markedssvingning

På trods af dens udbredelse inden for handel med råvarer er det vanskeligt at gøre sving på markedet. Hjørnesparkere hule normalt under pres af deres egen størrelse. Det er en stærk position at have, og de fleste virksomheder mangler infrastruktur eller midler til at trække et hjørne med succes. Når forsøget på hjørne er kendt af mange parter, bliver det meget vanskeligere, med pres, som andre virksomheder pludselig lægger i samme rum, der modstår de svingende handlinger.

Regeringen kan også træde ind for at forhindre sving. For eksempel er fortjenstmargenen i regnskab og finans fortjenstmargen et mål for en virksomheds indtjening i forhold til dens indtægter. De tre vigtigste fortjenstmargenmålinger er bruttofortjeneste (samlede indtægter minus solgte varer (COGS)), driftsresultat (indtægter minus COGS og driftsomkostninger) og nettoresultat (indtægter minus alle omkostninger) krav til råvarefutureskontrakter kan være betydeligt øget, og den håbefulde svinger mangler muligvis tilstrækkelige midler til at stille den ekstra margin, der kræves for at fastholde deres position. Derefter tvinges de effektivt til at sælge en del af deres beholdning.

Eksempel på markedssvingning

Lad os sige, at målet er at hjørne markedet for træprodukter fra Lumber Company A. Aktier i virksomheden skal købes i store mængder og oplagres. At købe så mange aktier begynder med det samme at føre prisen op. Stigende priser tiltrækker normalt flere købere. Dette resulterer i øget efterspørgsel, hvilket betyder, at priserne stiger endnu mere dramatisk.

Den unaturlige prisstigning gør det muligt for svingeren at begynde at sælge de oplagrede aktier. At tage en kort position på et sådant tidspunkt er stort set en selvfølge, fordi svingeren ved, at når aktierne er frigivet tilbage på markedet, er det organiske udbud og efterspørgsel Udbud og efterspørgsel Lovene om udbud og efterspørgsel er mikroøkonomiske begreber, der siger, at det er effektivt markeder, er den leverede mængde af en vare og den krævede mængde af den vare lig med hinanden. Prisen på det gode bestemmes også af det punkt, hvor udbud og efterspørgsel er lig med hinanden. styrker vender tilbage, og priserne vil falde ned igen.

Hvorfor hjørne på markedet er ulovligt

På de enkleste vilkår er sving på markedet ulovligt, fordi det er helt uretfærdigt og manipulerende. Fordelen hviler udelukkende på den eller de personer eller enheder, der foretager sving. De ejer faktisk den eneste ret til at fastsætte prisen på den "hjørne" vare, som potentielt kan sætte andre virksomheder i samme rum ude af drift.

Andre virksomheder bliver ude af stand til at fungere og konkurrere om forretning. Praksis, fordi den unaturligt puster priser, er også skadelig for den samlede økonomi. Som et resultat er Securities and Exchange Commission (SEC) Securities and Exchange Commission (SEC) US Securities and Exchange Commission, eller SEC, et uafhængigt agentur for den amerikanske føderale regering, der er ansvarlig for at gennemføre føderale værdipapirlove og foreslå sikkerhedsregler . Det har også ansvaret for vedligeholdelse af værdipapirindustrien, og aktie- og optionskurser overvåger normalt, hvor mange aktier i et bestemt værdipapir, der købes af den samme part.

Krigen mod markedssvingning

Markedet giver normalt en måde at korrigere eventuelle svingeforsøg naturligt. Hjørnesparkere sætter i det væsentlige prisen for den vare, de hjørner. Men når den part, der foretager svingning, bliver kendt for offentligheden, bliver den enhed sårbar.

Truslen mod det givne marked mødes med modsatrettede positioner, der fungerer som en mur mod svingeren. Det begynder at reducere værdien af ​​de aktier, som en kurator ejer. Hjørnerne står derefter over for vanskeligheder med at forlade deres position uden at sende priserne ned.

Sidste ord

Det er meget ulovligt at svinge på markedet. Det giver en bestemt uretfærdig fordel for svingeren, så de kan manipulere priserne for at tjene penge. I de fleste tilfælde mislykkes forsøg på sving, fordi oppositionelle kræfter rejser sig mod svingeren og svækker dens position.

Flere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Markedskraft Markedskraft Markedskraft er et mål for en virksomheds evne til med succes at påvirke priserne på sine produkter eller tjenester på det samlede marked. Faktorer som efterspørgslens art og barrierer for industriens adgang påvirker markedsstyrken.
  • Predatory Pricing Predatory Pricing En rovprissætningsstrategi, et begreb, der almindeligvis bruges i markedsføring, henviser til en prisstrategi, hvor varer eller tjenester tilbydes til en meget lav pris
  • Handelsmekanismer Handelsmekanismer Handelsmekanismer henviser til de forskellige metoder, hvormed aktiver handles. De to hovedtyper af handelsmekanismer er prisdrevne og ordredrevne handelsmekanismer
  • Typer af markeder - Forhandlere, mæglere, børser Typer af markeder - Forhandlere, mæglere, børser Markeder inkluderer mæglere, forhandlere og børser. Hvert marked fungerer under forskellige handelsmekanismer, som påvirker likviditet og kontrol. De forskellige markeder giver mulighed for forskellige handelsegenskaber, beskrevet i denne vejledning