Hummerfælde - Definition, hvordan det fungerer og eksempel

En hummerfælde er en strategi, som virksomhederne bruger i tilfælde af et fjendtligt overtagelsesforsøg. Strategien indebærer brug af et charter udstedt af målselskabet med et direktiv, der forhindrer aktionærer med mere end 10% af konvertible værdipapirer - som inkluderer warrants Aktietegningsoptioner Aktietegningsoptioner er optioner udstedt af et selskab, der handler på en børs og giver investorerne ret (men ikke forpligtelse) til at købe aktier til en bestemt pris inden for en bestemt tidsperiode. Når en investor udnytter en tegningsoption, køber de aktien, og provenuet er en kilde til kapital for virksomheden. , konvertible obligationer og konvertible foretrukne aktier - fra overførsel eller konvertering af deres aktier til stemmeberettigede aktier.

Hummerfælde

Udtrykket er taget fra det grundlæggende koncept for hummerfælder, der bruges til at fange hummer. Fælderne er designet til at fange den største af hummerne - som er nyttige (eller i tilfælde af en overtagelse er farlige og skal fanges) - og tillade de mindre at komme væk.

Sådan fungerer en hummerfælde

Hummerfælder er designet til at hjælpe et målfirma med at undgå at blive overtaget, normalt når der opstår et fjendtligt overtagelsesforsøg.

En mulighed for at erhverve virksomheder at bruge, når man forsøger en fjendtlig overtagelse Fjendtlig overtagelse En fjendtlig overtagelse i fusioner og overtagelser (M&A) er et andet selskabs erhvervelse af et målselskab (kaldet overtageren) ved at gå direkte til målselskabet aktionærer, enten ved at afgive et tilbud eller gennem en fuldmagtstemme. Forskellen mellem en fjendtlig og en venlig er at købe et betydeligt antal aktier i målselskabet. Dette kan opnås gennem en række taktikker, herunder:

1. Dawn raid

En dawn raid Dawn Raid En dawn raid henviser til det pludselige fejede køb af en potentiel erhverver af et betydeligt antal af et målselskabs aktier i det øjeblik markedet åbner ("daggry"). Et daggry-raid gennemføres typisk af et potentielt erhvervende selskab i forbindelse med en fjendtlig overtagelse. finder sted, når aktionærer i det overtagende selskab fejer ind, så snart markedet åbner og køber et stort antal aktier i målselskabet.

2. Godfather tilbud

Et Godfather-tilbud Godfather Offer Et Godfather-tilbud er i det væsentlige et tilbud, der er så latterligt gunstigt, at det at afvise det ville være en forsømmelse af det økonomiske ansvar. Et Godfather-tilbud forekommer oftest i sammenhæng med fusioner og overtagelser og henviser til et tilbud fra et selskab om at købe eller overtage et andet selskab. henviser til et bud, der er fremsat til aktionærerne i målselskabet, der er så latterligt gunstigt, at få aktionærer vil nægte at byde deres aktier til det erhvervende selskab. Jo flere aktionærer, der er enige, jo flere aktier kan det erhvervende selskab få.

I tilfælde af at et erhvervende selskab bruger en af ​​ovenstående metoder til en fjendtlig overtagelse, hvis målselskabet indeholder en hummerfælde i deres virksomhedscharter, kan det forhindre, at nogle af de stemmeberettigede aktier og værdipapirer overføres til det erhvervende selskab.

Eksempel på en hummerfælde

Hummerfælder er især nyttige, når en større virksomhed ønsker at overtage en mindre virksomhed.

Lad os antage, at firma A er en lille virksomhed, der er målrettet af firma B til en fjendtlig overtagelse. Virksomhed A er opmærksom på, at der er en større fond, der ejer 12% af sine stemmeberettigede aktier og andre konvertible værdipapirer, der i sidste ende ville give fonden yderligere 2% -3% aktie i selskab A.

Den gode nyhed for firma A er, at de planlagde forud for en sådan begivenhed og indførte en hummerfælde i deres charter. Dette betyder, at fonden ikke kan konvertere sine konvertible værdipapirer til aktier med stemmeret. Flytningen gør det mindre sandsynligt, at en anden virksomhed kan indtage en kontrollerende position i målet. Hvis hummerfælden ikke var på plads, kunne selskab B købe et kontrollerende antal aktier i selskab A, fjerne medlemmer af bestyrelsen og oprette medlemmer, der ville acceptere overtagelsestilbudet.

Hummerfælder er vigtige værktøjer for virksomheder, der forsøger at undgå en overtagelse, som de ikke er villige til at acceptere. Hummerfælden gør det lettere - især for mindre virksomheder - at forhindre en virksomhed i at vedtage en fjendtlig overtagelse ved at købe et kontrollerende antal aktier og foretage ændringer, der gør det muligt for dem at overtage.

Flere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Bestyrelse Bestyrelse En bestyrelse er i det væsentlige et panel af mennesker, der vælges til at repræsentere aktionærerne. Ethvert offentligt selskab er lovligt forpligtet til at installere en bestyrelse; nonprofitorganisationer og mange private virksomheder - selvom det ikke er nødvendigt - opretter også en bestyrelse.
  • Virksomhedsvedtægter Virksomhedsvedtægter Virksomhedsvedtægter er de regler, der styrer, hvordan et selskab drives, og et af de første emner, der oprettes af bestyrelsen på det tidspunkt, hvor et selskab startes. Sådanne vedtægter oprettes normalt efter, at vedtægterne er indsendt
  • Pac-Man Defense Pac-Man Defense Pac-Man Defense er en strategi, der anvendes af målrettede virksomheder for at forhindre en fjendtlig overtagelse. Denne forebyggelsesstrategi for overtagelse implementeres ved, at målfirmaet vender tingene om ved at forsøge at overtage overtageren. Formålet med Pac-Man Defense er at gøre en overtagelse meget vanskelig Eksempel på pac-man forsvar
  • Proxy-stemme Proxy-afstemning En proxy-afstemning er en delegation af stemmeret til en repræsentant på vegne af den oprindelige stemmeindehaver. Den part, der får autoritet til at stemme, er kendt som fuldmægtig, og den oprindelige stemmeindehaver er kendt som hovedmanden. Konceptet er vigtigt på de finansielle markeder og især hos offentlige virksomheder