Morningstar bæredygtighedsvurdering - Oversigt, score, betingelser

Morningstar Bæredygtighedsvurdering er en konsekvent og objektiv måde for investorer at evaluere gensidige fonde Gensidige fonde En gensidig fond er en pulje af penge indsamlet fra mange investorer med det formål at investere i aktier, obligationer eller andre værdipapirer. Gensidige fonde ejes af en gruppe investorer og forvaltes af fagfolk. Lær om de forskellige typer fonde, hvordan de fungerer, og fordelene og fordelene ved at investere i dem og børshandlede fonde (ETF'er) baseret på deres miljømæssige, sociale og corporate governance (ESG) indflydelse.

Morningstar bæredygtighedsvurderingKilde

Implementeret i 2016 er Morningstar Sustainability Rating en rating ud af fem kloder i stedet for stjerner. Det indikerer, om fonden eller investeringen er klassificeret som den laveste (en klode), under gennemsnittet (to kloder), gennemsnittet (tre kloder), over gennemsnittet (fire kloder) eller højest (fem kloder) blandt dens sammenlignelige industrikoncern. Brugere kan finde bæredygtighedsvurderinger på Morningstar-webstedets fund citatsider. Ratingen genudstedes månedligt.

Miljø-, social- og regeringsførelse (ESG)

Miljømæssig, social og styring ESG (miljømæssig, social og styring) Miljømæssig, social og styring (ESG) er kriterierne, der helt udgør rammen for vurdering af bæredygtighedens indvirkning og er de tre primære faktorer ved måling af bæredygtighed og samfundsmæssig virkningen af ​​investeringer. Investorer bliver mere bevidste om ESG-faktorer, når de foretager investeringer, og nogle vil hævde, at virksomheder med en højere hensyntagen til ESG-faktorer har en tendens til at overgå virksomheder, der ikke gør det.

Miljømæssigt

Miljøhensyn er fokuseret på områder som klimaændringer og bæredygtighed Bæredygtighed Bæredygtighed er dybest set evnen til at dække behovene i den nuværende generation ved hjælp af tilgængelige ressourcer uden at forårsage de kommende generationer. Ofte inkluderer de overvejelser om eksternaliteter, såsom kulstofemissioner fra fossile brændstoffer og mindskelse af de endelige råvarer på planeten.

Social

Sociale bekymringer er koncentreret om områder som mangfoldighed, menneskerettigheder, forbrugerbeskyttelse og dyrevelfærd.

Styring

Forretningsstyringsproblemer er fokuseret på områder som ledelsesstruktur Virksomhedsstruktur Virksomhedsstruktur henviser til organisationen af ​​forskellige afdelinger eller forretningsenheder inden for en virksomhed. Afhængig af en virksomheds mål og branche, medarbejderrelationer, kompensation til ledere og kompensation til medarbejdere.

Morningstar Bæredygtighedsvurdering - ESG

Morningstar bæredygtighedsvurdering forklaret

Morningstar implementerede bæredygtighedsvurderingssystemet på grund af den øgede betydning af ansvarlig investering og bæredygtig investering.

Ratingsystemet er baseret på to komponenter, der er udviklet af Sustainalytics, et datterselskab af Morningstar. Sustainalytics har specialiseret sig i rating af børsnoterede virksomheder baseret på deres ESG-præstationer. De to vurderede komponenter er:

  1. ESG Scores
  2. ESG Kontroverser

ESG Scores

Midler får en ESG-score baseret på evaluering af de underliggende selskabers beredskab, videregivelse og resultater. Virksomheder inden for fondens portefølje klassificeres på en skala fra 0 til 100, der er relativt til andre virksomheder inden for den globale peer group.

Baseret på scoringssystemet er en score på 0 den dårligst mulige score, en score på 50 er en gennemsnitlig score, og score på 100 er den bedst mulige score.

ESG Kontroverser

ESG-kontroverser omfatter forskning, der identificerer virksomheder inden for de fonde, der har været involveret i hændelser, der påvirker interessenter, miljøet eller virksomhedens aktiviteter negativt. De kan omfatte ting som:

  • Juridiske problemer (diskrimination eller skandale retssager)
  • Miljøskader (oliespild)
  • Bedragerisk adfærd (regnskabssvindel)

Sustainalytics giver en kontrovers rating fra en til fem på virksomheder og giver også en tilknyttet vurdering.

Betingelser

For at Morningstar skal give en gensidig fond eller en ETF Exchange Traded Fund (ETF) er en Exchange Traded Fund (ETF) et populært investeringsmiddel, hvor porteføljer kan være mere fleksible og diversificerede på tværs af en bred vifte af alle de tilgængelige aktivklasser. Lær om forskellige typer ETF'er ved at læse denne vejledning. en bæredygtighedsvurdering skal mindst halvdelen af ​​fondens aktiver under forvaltning (AUM) have en virksomheds-ESG-score. Morningstar Sustainability Rating tager derefter scoringen af ​​porteføljen og reducerer de point, der opstår som følge af ESG-kontroverser.

Morningstar Insights om bæredygtighedsvurdering

Ifølge Morningstar er gensidige fonde og ETF'er, der opretholder højere bæredygtighedsvurderinger, af en højere kvalitet og er mere bæredygtige langsigtede beholdninger. Derfor afsætter disse fonde kapital til virksomheder, der er mere begunstigede, mindre ustabile og opretholder en bred økonomisk voldgrav.

Med Morningstar Sustainability Rating kan investorer finde de ideelle investeringsfonde til deres individuelle risikoafkastprofiler, mens de stadig opretholder en porteføljevipning mod socialt ansvarlig investering.

Socialt ansvarlig investering / bæredygtig investering

Socialt ansvarlig investering er kendt som bæredygtig, etisk eller "grøn" investering. Det involverer overvejelse af forskellige ESG-faktorer inden for en investeringsstrategi, der både søger at øge det økonomiske afkast, men også at fremme positive miljømæssige / sociale ændringer i verden, samtidig med at der opretholdes gennemsigtig og effektiv virksomhedsstyring.

I henhold til investeringsfilosofien understreger fagfolk ESG-bekymringer for at identificere virksomheder af højere kvalitet. I det væsentlige er virksomheder, der er rentable, men også overvejer samfundets bedste med hensyn til ESG-faktorer, mere bæredygtige på lang sigt og vil derfor opnå højere risikojusteret afkast på lang sigt.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Virksomheds sociale ansvar (CSR) Corporate Social Responsibility (CSR) Virksomheds sociale ansvar (CSR) refererer til strategier, som virksomheder implementerer som en del af corporate governance, der er designet til
  • Miljøansvar Miljøansvar Miljøansvar henviser til de potentielle miljøomkostninger, som en køber pådrager sig, når han køber eller leaser et aktiv. Forpligtelserne opstår, når en
  • Greenwashing Greenwashing Greenwashing er, hvor et firma bruger penge på at reklamere og markedsføre, at deres varer eller tjenester er miljøvenlige, når de faktisk ikke er
  • Negative eksternaliteter Negative eksternaliteter Negative eksternaliteter opstår, når produktet og / eller forbruget af en vare eller en tjeneste udøver en negativ effekt på en tredjepart uden for markedet. En almindelig transaktion involverer to parter, dvs. forbruger og producenten, der omtales som den første og anden part i transaktionen.