Oversigt over Excel-genveje - Hvorfor bruge Excel-genveje, fordele

En ofte overset metode til at øge produktiviteten, når du arbejder i en Excel-model, er at bruge Excel-genveje eller genvejstaster. Disse genvejstaster udfører store funktioner, der, når de bruges i stedet for at klikke i værktøjslinjen, dramatisk øger effektiviteten og hastigheden. Forestil dig blot at trykke på to eller tre taster på tastaturet i modsætning til at flytte din hånd til musen, flytte musen og klikke flere gange.

Der er tusindvis af Excel-genveje, der kan bruges i Excel til at øge produktiviteten. Disse genveje kan udføre mange funktioner, fra dem så enkle som at navigere i regnearket til at udfylde formler eller gruppere data.

Grundlæggende terminologi i Excel-genveje

Før du dykker ned i Excel-genveje, ville det være klogt at først diskutere grundlæggende terminologi omkring Excel-elementerne.

  • En celle er en af ​​de mange felter i Excel-regnearket.
  • En aktiv celle er den celle, der aktuelt er valgt af Excel. Der kan kun være en aktiv celle.
  • Et valg er den aktive celle eller en gruppe af celler, der aktuelt er valgt. Hvis der er mere end en celle i markeringen, fremhæves den aktive celle i hvidt, mens resten af ​​markeringen er fremhævet i gråt.
  • En kolonne er en gruppe af lodrette celler, der henvises til i Excel med bogstaver i stigende rækkefølge fra A til Z. Ud over kolonne Z gentager Excel bogstaver en anden gang. Som sådan er kolonnen direkte efter kolonne Z kolonne AA efterfulgt af kolonne AB.
  • En række er en gruppe vandrette celler, der henvises til i Excel med heltal i stigende rækkefølge fra 1 til n. Værdien n afhænger af operativsystemet og versionen af ​​Excel.

Der findes også forskellige typer data, der findes i Excel.

  • Tekst er stykker af data, der bruger bogstaver. Tal kan også bruges i tekstdata. Disse tal skal dog bruges sammen med bogstaver eller skal manuelt indstilles til tekst.
  • Tal er stykker af data, der udelukkende bruger tal. I modsætning til teksttypedata, der kan bruge tal, kan taltypedata ikke bruge bogstaver.
  • Valuta / regnskabsdata bruger tal i forbindelse med en valutamarkør.
  • Datoer er data, der angiver en dato og / eller et klokkeslæt. Der er flere formater til datoer i Excel.
  • Procenttypedata er et undersæt af nummererede data, der konverteres til en procentdel. Disse kan konverteres tilbage til nummertypedata og omvendt. Konvertering til nummertype fra procent viser tallet som en decimal. For eksempel vil 89% konvertere til 0,89.

Eksempel på Excel-genveje

Excel-genveje eksempeldata

Disse data viser kun kolonne A til D og række 1 til 4.

I denne udskæring fra et regneark har brugeren et valg, der indeholder cellerne A2 til D2. Dette henvises til i Excel-formler som A2: D2.

Der kan kun være en aktiv celle uanset hvor stort et valg er. I dette tilfælde er den aktive celle celle A2 med tekstdataene "Orange".

Celler A2: A4 indeholder tekstdataene [Orange, tomat og kartoffel]

Celler B1: D2 indeholder tekstdata [Pris, Mængde og Samlet pris]

Celler B2: B4 og D2: D4 indeholder valutadata angivet i $

Celler C2: C4 indeholder numeriske data

Lær mere om Excel

Tak, fordi du læste Finance oversigt over genveje i Excel. For at lære mere om brug af Excel, se følgende finansressourcer:

  • Almindelige Excel-forvirringer Almindelige Excel-forvirringer Nogle almindelige Excel-forvirringer kan let afhjælpes. Dette er en liste over almindelige problemer i Excel, f.eks. En nedtonet menulinje. Når du arbejder på økonomiske modeller i Excel, kan det virke som om Excel bugter, men i virkeligheden er der nogle nemme rettelser til almindelige excel-forvirringer. Tjek vores GRATIS Excel crash kursus for at undgå at lave disse nemme fejl.
  • Excel-genveje på pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje
  • Excel for dummies Excel for begyndere Denne Excel til begyndere-guide lærer dig alt hvad du behøver at vide om Excel-regneark og formler til at udføre økonomisk analyse. Se videoen og lær alt, hvad en nybegynder har brug for at vide, fra hvad der er Excel, til hvorfor bruger vi, og hvad er de vigtigste tastaturgenveje, funktioner og formler
  • Avancerede Excel-formler