Fortjeneste - Oversigt, eksempler på brutto-, drifts- og nettofortjeneste

Fortjeneste er den tilbageværende værdi efter en virksomheds udgifter Udgifter En udgift er en type udgift, der strømmer gennem resultatopgørelsen og trækkes fra indtægterne for at nå frem til nettoindtægten. På grund af periodiseringsprincippet indregnes omkostninger, når de afholdes, ikke nødvendigvis når de betales for. er blevet betalt. Det kan findes på en resultatopgørelse Resultatopgørelse Resultatopgørelsen er et af en virksomheds hovedregnskaber, der viser deres overskud og tab over en periode. Fortjenesten eller tabet bestemmes ved at tage alle indtægter og trække alle omkostninger fra både drifts- og ikke-driftsaktiviteter. Denne opgørelse er et af tre udsagn, der anvendes i både virksomhedsfinansiering (inklusive finansiel modellering) og regnskab. .Hvis den værdi, der er tilbage, efter at omkostningerne er trukket fra indtægterne, er positiv, siges det, at virksomheden har overskud, og hvis værdien er negativ, siges det at have et tab (se: P & L-opgørelse Resultat- og tabsopgørelse (P&L ) En resultatopgørelse (resultatopgørelse) eller resultatopgørelse eller driftsopgørelse er en finansiel rapport, der giver et resumé af en virksomheds indtægter, omkostninger og fortjeneste / tab over en given tidsperiode. evne til at generere salg, styre udgifter og skabe overskud.). Andre udtryk, der betyder det samme, er indtjening og indkomst.eller resultatopgørelse eller driftsopgørelse er en finansiel rapport, der giver et resumé af en virksomheds indtægter, udgifter og fortjeneste / tab over en given periode. P & L-erklæringen viser en virksomheds evne til at generere salg, administrere udgifter og skabe overskud. ). Andre udtryk, der betyder det samme, er indtjening og indkomst.eller resultatopgørelse eller driftsopgørelse er en finansiel rapport, der giver et resumé af en virksomheds indtægter, udgifter og fortjeneste / tab over en given periode. P & L-erklæringen viser en virksomheds evne til at generere salg, administrere udgifter og skabe overskud. ). Andre udtryk, der betyder det samme, er indtjening og indkomst.

Profit illustration

Typer af fortjeneste

Der er tre almindelige overskudsmål:

1. Bruttofortjeneste

Bruttofortjeneste er den værdi, der er tilbage efter salgsomkostningerne eller omkostningerne ved solgte varer (COGS) Omkostninger ved solgte varer (COGS) Udgifter til solgte varer (COGS) måler de "direkte omkostninger", der påløber i produktionen af ​​varer eller tjenester . Det inkluderer materielle omkostninger, direkte arbejdsomkostninger og direkte fabriksomkostninger og er direkte proportional med omsætningen. Når indtægterne stiger, kræves der flere ressourcer til at producere varerne eller tjenesten. COGS er ofte trukket fra salgsindtægter. Dette er typisk det første delsum på resultatopgørelsen for de fleste virksomheder.

2. Driftsresultat

Driftsresultat, også kaldet indtjening før renter og skatter (EBIT) EBIT-guide EBIT står for indtjening før renter og skatter og er et af de sidste subtotaler i resultatopgørelsen før nettoindkomst. EBIT kaldes også undertiden driftsindtægter og kaldes dette, fordi det findes ved at trække alle driftsomkostninger (produktions- og ikke-produktionsomkostninger) fra salgsindtægter. , er den værdi, der er tilbage, efter at alle driftsomkostninger er trukket fra indtægterne. Dette er typisk det andet delsum på resultatopgørelsen.

Eksempler på driftsomkostninger inkluderer salgsudgifter, markedsføring, reklame, lønninger og lønninger, medarbejderfordele, afskrivninger, husleje, provisioner og andre omkostninger, der vedrører den igangværende drift af virksomheden.

3. Nettoresultat

Nettoresultat (også kaldet nettoindkomst Nettoindkomst Nettoindkomst er en nøglepost, ikke kun i resultatopgørelsen, men i alle tre hovedregnskaber. Mens det nås gennem resultatopgørelsen, anvendes nettoresultatet også i begge balance og pengestrømsopgørelse. eller nettoindtjening) er den værdi, der er tilbage, efter at alle omkostninger, inklusive renter og skatter, er trukket fra indtægterne. Dette er det endelige tal placeret i bunden af ​​resultatopgørelsen.

Nettoresultatet inkluderer ikke-driftsomkostninger såsom renter og skatter. Det kan også kaldes nettoindkomst.

Eksempel på fortjeneste

Nedenfor er et screenshot af Amazons 2017 driftsopgørelse (resultatopgørelse) fra Finance's Advanced Financial Modelling Course. Som du kan se, har Amazon ikke en bruttoindkomst subtotal, men det har en driftsindtægt og en nettoindkomst.

Amazons erklæring om operationer

Ved at tage et nettosalg på $ 117,9 mia. Og fratrække driftsomkostninger på $ 173,8 mia. I 2017 vil du nå frem til driftsindtægter på $ 4,1 mia. For at komme til bundlinjen trækkes derefter fra renten, skatterne og andre udgifter for at nå nettoindtægten på 3,0 mia. $.

Som tidligere nævnt er det ikke et krav at have en subtotal på bruttofortjeneste, som det er tilfældet med Amazon.

Pengestrøm vs. fortjeneste

Pengestrøm og fortjeneste er begge vigtige målinger, når man vurderer en virksomheds præstation, og hver har sine fordele og ulemper som en måling.

Pengestrømme måler den faktiske værdi af kontanter genereret af et selskab, mens indtægter er et regnskabstal, der bruger periodiseringsprincippet Periodisering Princippet om periodisering er et regnskabskoncept, der kræver, at transaktioner registreres i den tidsperiode, i hvilken de opstår, uanset det tidsrum, hvor de faktiske pengestrømme fra transaktionen modtages. Tanken bag periodiseringsprincippet er, at finansielle begivenheder indebærer matchende indtægter.

Karakteristik af pengestrøm:

  • Viser den aktuelle ændring i kontanter over en periode
  • Anvendt i finansiel modellering Hvad er finansiel modellering Finansiel modellering udføres i Excel for at forudsige en virksomheds økonomiske præstationer. Oversigt over, hvad der er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor opbygge en model. og forretningsværdiansættelse for at beregne den indre værdi Intrinsic Value Den indre værdi af en virksomhed (eller en hvilken som helst investeringssikkerhed) er nutidsværdien af ​​alle forventede fremtidige pengestrømme diskonteret med den relevante diskonteringsrente. I modsætning til relative værdiansættelsesformer, der ser på sammenlignelige virksomheder, ser den indre værdiansættelse kun på den indre værdi af en virksomhed alene. fra et firma (se Finance's Financial Analyst Courses for at lære mere!)
  • Kan være klumpet og ujævnt afhængigt af tidspunktet for kontantstrøm og udstrømning

Fortjeneste:

  • Viser et “glattere” billede af en virksomheds udgifter over tid
  • Bruger regnskabsprincipper såsom indtægtsregistrering Princippet om indtægtsgenkendelse Princippet for indtægtsregistrering dikterer processen og tidspunktet for, hvornår indtægterne registreres og indregnes som en post i en virksomheds årsregnskab. Teoretisk er der flere tidspunkter, hvor indtægter kunne indregnes af virksomheder. , matching og periodiseringer
  • Inkluderer ikke-kontante omkostninger såsom afskrivninger Afskrivningsmetoder De mest almindelige typer afskrivningsmetoder inkluderer lineær, dobbelt faldende saldo, produktionsenheder og sum af år cifre. Der er forskellige formler til beregning af afskrivning på et aktiv. Afskrivningsomkostninger anvendes i regnskabet til at fordele omkostningerne ved et materielt aktiv over dets brugstid. nedskrivninger og aktiebaseret kompensation Aktiebaseret kompensation Aktiebaseret kompensation (også kaldet aktiebaseret kompensation eller aktiekompensation) er en måde at betale medarbejdere og direktører i et selskab med ejerandele i virksomheden. Det bruges typisk til at motivere medarbejdere ud over deres regelmæssige kontantbaserede kompensation og til at tilpasse deres interesser til virksomhedens.

Hvis du vil lære mere, skal du tjekke Finance forskellige finansielle analysekurser.

Yderligere ressourcer

Tak fordi du læste denne vejledning til forståelse af de forskellige målinger af indkomst. Finance er den officielle udbyder af Financial Modellering & Valuation Analyst (FMVA) ® FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-betegnelse, designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker. For at lære mere vil disse yderligere finansressourcer være nyttige:

  • Afskrivningsmetoder Afskrivningsmetoder De mest almindelige typer afskrivningsmetoder inkluderer lineær, dobbelt faldende saldo, produktionsenheder og sum af årstal. Der er forskellige formler til beregning af afskrivning på et aktiv. Afskrivningsomkostninger anvendes i regnskabet til at fordele omkostningerne ved et materielt aktiv over dets brugstid.
  • Faste og variable omkostninger Faste og variable omkostninger Omkostninger er noget, der kan klassificeres på flere måder afhængigt af dens art. En af de mest populære metoder er klassificering efter faste omkostninger og variable omkostninger. Faste omkostninger ændres ikke med stigninger / fald i produktionsenhedsenheder, mens variable omkostninger udelukkende er afhængige
  • Fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter Fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter Vi diskuterer de forskellige metoder til fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter. Fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter begynder med salgsindtægter og derefter omkostninger
  • SG&A Udgifter SG&A SG&A inkluderer alle ikke-produktionsomkostninger, som en virksomhed har afholdt i en given periode. Dette inkluderer udgifter såsom husleje, reklame, markedsføring, regnskab, retssager, rejser, måltider, ledelseslønninger, bonusser og meget mere. Nogle gange kan det også omfatte afskrivningsomkostninger