Net Charge-Off (NCO) - Oversigt, hvordan det fungerer, eksempel

En nettofordring (NCO) er forskellen mellem størrelsen af ​​bruttofordringer og eventuelle inddrivelser af forfalden gæld. En NCO kan betragtes som gælden til en virksomhed eller organisation, der sandsynligvis ikke vil blive inddrevet. Gælden afskrives oprindeligt som en bruttoforskel; dog hvis et beløb på gælden inddrives på et senere tidspunkt, trækkes beløbet for at komme til nettoafskrivninger.

Net Charge-Off (NCO)

Forståelse for afgifter

En afskrivning er en gæld, der anses for usandsynligt, at debitoren opkræver (långiver långiver En långiver defineres som en virksomhed eller finansiel institution, der yder kredit til virksomheder og enkeltpersoner med forventning om, at det fulde beløb på). Det kan skyldes flere grunde, såsom en forværring af låntagerens kreditstilstand eller gældsbetalingen har været misligholdt i lang tid. Normalt resulterer en afskrivning i afskrivning af gælden fra balancen. det er dog ikke altid tilfældet.

En tilbagebetaling for kreditor (låntager) kan påvirke kreditresultater, kreditvurderinger væsentligt. Kreditvurdering En kreditvurdering er en opfattelse fra et bestemt kreditbureau om evnen og viljen, en enhed (regering, virksomhed eller person) til at opfylde sin forpligtelser i fuldstændighed og inden for de fastsatte forfaldsdatoer. En kreditvurdering betyder også sandsynligheden for, at en debitor misligholder. og fremtidig låneevne. I fremtiden kan kreditor have svært ved at sikre gæld eller muligvis betale en højere rente for at kompensere for den yderligere risiko, de udgør. Udestående gæld betragtes som uinddrivelig, typisk hvis gældsbetalingen er over forfaldsdatoen i 180 dage eller mere.

Afskrivninger forbliver på en kreditrapport Kreditrapportanalyse Kreditrapportanalyse involverer evaluering af oplysningerne i en kreditrapport såsom en kundes personlige oplysninger, deres kreditoversigt i syv år, så virkningen af ​​afskrivninger kan påvirke lån kapacitet i en betydelig periode.

Sådan fungerer nettoafgifter

De fleste debitorer låner ud penge med en forventning om, at de ikke vil være i stand til at inddrive 100% af de lån, de har udstedt. Derfor er det almindelig praksis at etablere en hensættelsestab til udlån, der almindeligvis er i form af "hensættelse til kredittab (PCL)." Hensættelsen estimeres på baggrund af historiske data fra kreditorer, økonomien og forventede forventninger til indsamling. Estimatet for ikke-opkrævbare beløb afskrives som en bruttofordring.

Men hvis debitorer er i stand til at inddrive noget af det beløb, der er blevet afskrevet, kan det netto inddrivelserne mod bruttoafskrivningerne for at nå frem til nettoafskrivninger. Hensættelsen på udlån reduceres med nettoafskrivningen ved regnskabsperiodens afslutning og genopfyldes efterfølgende for den næste regnskabsperiode baseret på nye skøn over tab på udlån.

Eksempel

Virksomhed A bogfører bruttofordringer, der udgør 3% af det samlede udestående lån. Ca. 0,5% af det samlede udestående lån bliver tilbagebetalt. Hvad er nettoafgiften?

Nettofordringerne er forskellen mellem bruttofordringer og beløbet på tilbagebetalte lån.

Derfor er nettofordringerne 2,5% (3,0% - 0,5%) af de samlede udestående lån.

Beløbet anvendes på hensættelsen til tab på udlån i regnskabet.

Betydningen for banker

Skøn over hensættelsen til kredittab (PCL'er) er meget vigtig for banker. Det skyldes, at bankernes hele forretningsmodeller er baseret på udlån og låntagning. Generelt skaber banker overskud ved at låne midler til en bestemt rente fra indskydere og låne ud midlerne til en højere rente. Derfor er de i stand til at drage fordel af rentespændet mellem lån og udlån; det registreres med den økonomiske metric "nettorentemargin (NIM)."

Da indskud og lån udgør størstedelen af ​​en banks balance, er det meget vigtigt at estimere afskrivninger, så en bank kan låne ud penge, mens den stadig kan tilbagebetale indskydere, hvis det er nødvendigt. Banker estimerer deres PCL'er ved at analysere deres individuelle balance og risikoen for udestående lån. Derudover forudsiger bankerne det økonomiske miljø, og hvor sandsynligt det er, at kreditorer afvikler deres lån.

Bankerne overvåger deres netto afskrivningsrate, som er forholdet mellem udlånstab og samlede lån. Det er en finansiel måling, der kan bruges til at sammenligne bankernes lånebogskvalitet mellem hinanden. Forskelle i nettoforrentningssatser kan imidlertid stamme fra forskellige forretningsmixer.

For eksempel vil en bank, der fokuserer mere på erhvervslån og kreditkortlån, generelt generere en højere nettorentemargin, fordi lånene kommer med en højere rente. Lånene er dog mere risikable, og nettoafskrivningerne vil generelt være højere.

En anden bank kan fokusere mere på realkreditlån til realkreditlån Et realkreditlån er et lån - ydet af en realkreditudbyder eller en bank - der gør det muligt for en person at købe et hjem. Selvom det er muligt at optage lån til dækning af hele et husomkostning, er det mere almindeligt at sikre et lån til ca. 80% af boligens værdi. og andre sikrede lån. Lånene genererer en lavere nettorentemargin på grund af en lavere rente. De er også sikrere, fordi de har et aktiv, der understøtter dem; derfor vil afskrivningerne være lavere.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante ressourcer nedenfor:

  • Godtgørelse til tvivlsomme konti Godtgørelse til tvivlsomme konti Godtgørelsen for tvivlsomme konti er en kontrakontokonto, der er knyttet til tilgodehavender og tjener til at afspejle den reelle værdi af tilgodehavender. Beløbet repræsenterer værdien af ​​tilgodehavender, som et selskab ikke forventer at modtage betaling for.
  • Dårlig gældsudgift Dårlig gældsudgift Dårlig gældsudgift er den måde, hvorpå virksomheder tegner sig for en tilgodehavende konto, der ikke betales. Dårlig gæld opstår, når en kunde enten ikke kan betale på grund af
  • Debitor kontra kreditor Debitor kontra kreditor Hovedforskellen mellem en debitor kontra kreditor er, at begge begreber angiver to modparter i et udlånsarrangement. Sondringen resulterer også i en
  • Misligholdt lån Misligholdt lån (NPL) Et misligholdt lån er et lån, hvor låntager er misligholdt og ikke har betalt den månedlige tilbagebetaling af hovedstol og renter i en bestemt periode.