Ansoff Matrix - Oversigt, strategier og praktiske eksempler

Ansoff Matrix, også kaldet Product / Market Expansion Grid, er et værktøj, der bruges af virksomheder til at analysere og planlægge deres strategier for vækst Bæredygtig vækstrate Den bæredygtige vækstrate er den vækstrate, som en virksomhed kan forvente at se på lang sigt . Ofte omtalt som G, kan den bæredygtige vækstrate beregnes ved at multiplicere en virksomheds tilbageholdelsesrate med dens afkast på egenkapitalen. Vækstraten kan beregnes på et historisk grundlag og et gennemsnit. Matrixen viser fire strategier, der kan bruges til at hjælpe en virksomhed med at vokse, og analyserer også risikoen forbundet med hver strategi. Lær mere om forretningsstrategi i Finance's Business Strategy Course.

Ansoff Matrix

Forståelse af Ansoff Matrix

Matricen blev udviklet af anvendt matematiker og forretningschef, H. Igor Ansoff, og blev offentliggjort i Harvard Business Review i 1957. Ansoff Matrix har hjulpet mange marketingfolk og ledere bedre at forstå de risici, der er forbundet med at udvide deres forretning.

De fire strategier i Ansoff Matrix er:

 1. Markedspenetration : Dette fokuserer på at øge salget af eksisterende produkter til et eksisterende marked.
 2. Produktudvikling : Fokuserer på at introducere nye produkter til et eksisterende marked.
 3. Markedsudvikling : Denne strategi fokuserer på at komme ind på et nyt marked ved hjælp af eksisterende produkter.
 4. Diversificering Produktdiversificering Produktdiversificering er en strategi, der anvendes af en virksomhed for at øge rentabiliteten og opnå højere salgsmængde fra nye produkter. Diversificering: Fokuserer på at komme ind på et nyt marked med introduktionen af ​​nye produkter.

Af de fire strategier er markedsindtrængning mindst risikabel, mens diversificering er den mest risikable.

Ansoff Matrix: Market Penetration

I en markedsindtrængningsstrategi bruger virksomheden sine produkter på det eksisterende marked. Med andre ord sigter et firma på at øge sin markedsandel med en markedsindtrængningsstrategi.

Markedspenetrationsstrategien kan udføres på en række måder:

 1. Faldende priser for at tiltrække nye kunder
 2. Øget salgs- og distributionsindsats
 3. Erhvervelse af en konkurrent på samme markedsplads

For eksempel henvender sig telekommunikationsselskaber til det samme marked og anvender en markedsindtrængningsstrategi ved at tilbyde introduktionspriser og øge deres salgs- og distributionsindsats AIDA Model AIDA-modellen, der står for Attention, Interest, Desire og Action model, er en reklame effektmodel, der identificerer de faser, som et individ.

Ansoff Matrix: Produktudvikling

I en produktudviklingsstrategi udvikler firmaet et nyt produkt, der imødekommer det eksisterende marked. Flytningen involverer typisk omfattende forskning og udvikling og udvidelse af virksomhedens produktsortiment. Produktudviklingsstrategien anvendes, når virksomheder har en stærk forståelse af deres nuværende marked og er i stand til at levere innovative løsninger, der imødekommer behovene på det eksisterende marked.

Også denne strategi kan implementeres på en række måder:

 1. Investering i forskning og udvikling inden for F&U (F&U) Forskning og udvikling (F&U) er en proces, hvorved en virksomhed får ny viden og bruger den til at forbedre eksisterende produkter og introducere nye til sine aktiviteter. F&U er en systematisk undersøgelse med det formål at introducere innovationer til virksomhedens nuværende produkttilbud. at udvikle nye produkter til at imødekomme det eksisterende marked
 2. Erhvervelse af en konkurrents produkt og sammenlægning af ressourcer for at skabe et nyt produkt, der bedre imødekommer behovet på det eksisterende marked
 3. Danner strategiske partnerskaber med andre virksomheder for at få adgang til hver partners distributionskanaler eller brand

For eksempel skaber bilvirksomheder elbiler for at imødekomme de skiftende behov på deres eksisterende marked. Nuværende markedskunder på bilmarkedet bliver mere miljøbevidste.

Ansoff Matrix: Markedsudvikling

I en markedsudviklingsstrategi går virksomheden ind på et nyt marked med sine eksisterende produkter. I denne sammenhæng kan udvidelse til nye markeder betyde udvidelse til nye geografiske regioner, kundesegmenter osv. Markedsudviklingsstrategien er mest succesrig, hvis (1) virksomheden ejer teknologi, som den kan udnytte til nye markeder, (2) potentielle forbrugere på det nye marked er rentabelt (dvs. de har disponibel indkomst), og (3) forbrugeradfærd på de nye markeder afviger ikke for langt fra forbrugernes adfærd på de eksisterende markeder.

Markedsudviklingsstrategien kan omfatte en af ​​følgende tilgange:

 1. Catering til et andet kundesegment
 2. Indgåelse af et nyt hjemmemarked (udvidelse regionalt)
 3. At gå ind på et udenlandsk marked (ekspandere internationalt)

For eksempel trådte sportsudstyrsfirmaer som Nike og Adidas for nylig ind på det kinesiske marked for ekspansion. De to firmaer tilbyder omtrent de samme produkter til en ny demografi.

Lær mere om strategi i Finance's Business Strategy Course.

Ansoff Matrix: Diversificering

I en diversificeringsstrategi går virksomheden ind på et nyt marked med et nyt produkt. Selvom en sådan strategi er den mest risikable, da der kræves både markedsudvikling og produktudvikling, kan risikoen mindskes noget gennem relateret diversificering. Desuden kan diversificeringsstrategien tilbyde det største potentiale for øgede indtægter, da den åbner en helt ny indtægtsstrøm for virksomheden - adgang til forbrugerudgifter dollars på et marked, som virksomheden ikke tidligere havde adgang til.

Der er to typer diversificering, som et firma kan anvende:

1. Relateret diversificering : Der er potentielle synergier mellem den eksisterende forretning og det nye produkt / marked.

For eksempel følger en lædersko-producent, der starter en række læderpunge eller tilbehør, en relateret diversificeringsstrategi.

2. Uafhængig diversificering : Der er ingen mulige synergier mellem den eksisterende forretning og det nye produkt / marked.

For eksempel følger en producent af lædersko, der begynder at fremstille telefoner, en ikke-relateret diversificeringsstrategi.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

 • 5 P's af Marketing 5 Ps af Marketing De 5 Ps af Marketing - Produkt, Pris, Kampagne, Sted og Mennesker - er de vigtigste marketingelementer, der bruges til at positionere en virksomhed strategisk. De 5 P'er af
 • Demografi Demografi Demografi henviser til de socioøkonomiske karakteristika ved en befolkning, som virksomheder bruger til at identificere kundernes produktpræferencer og købsadfærd. Med deres målmarkeds egenskaber kan virksomheder oprette en profil for deres kundebase.
 • Markedsplanlægning Markedsplanlægning Markedsplanlægning er processen med at organisere og definere en virksomheds marketingmål og samle strategier og taktikker for at nå dem. Et solidt
 • Samlet adresserbart marked (TAM) Samlet adresserbart marked (TAM) Samlet adresserbart marked (TAM), også kaldet det samlede tilgængelige marked, er den samlede indtægtsmulighed, der er tilgængelig for et produkt eller en tjeneste, hvis