Synergivurdering - Vejledning og skabelon til værdi af økonomiske synergier

Når en virksomhed erhverver en anden virksomhed, er det ofte berettiget med argumentet om, at investeringen vil skabe synergier. Den primære kilde til synergi i en erhvervelse Fusioner Acquisitions M & A Process Denne guide fører dig gennem alle trin i M & A-processen. Lær, hvordan fusioner og opkøb og aftaler gennemføres. I denne vejledning skitserer vi anskaffelsesprocessen fra start til slut, de forskellige typer erhververe (strategiske vs. økonomiske køb), vigtigheden af ​​synergier og transaktionsomkostninger er i formodningen om, at målfirmaet kontrollerer en specialiseret ressource, der bliver mere værdifuldt, hvis det kombineres med det erhvervende virksomheds ressourcer. Der er to hovedtyper, driftssynergi og økonomisk synergi, og denne vejledning fokuserer på sidstnævnte.

Synergi

Lær mere om M&A modelleringskursus

Typer af synergier

Synergi kan kategoriseres i to former: driftssynergi og økonomisk synergi.

1. Driftssynergi

Driftssynergier skaber strategiske fordele, der resulterer i højere investeringsafkast og evnen til at foretage flere investeringer og mere bæredygtige merafkast over tid. Desuden kan driftssynergier resultere i stordriftsfordele, der giver det overtagende selskab mulighed for at spare omkostninger i løbende drift, hvad enten det sker gennem rabatter på bulk fra øget køberstyrke eller omkostningsbesparelser ved at eliminere overflødige forretningsområder.

Typer af driftssynergier til værdi inkluderer:

  • Horisontal integration:Stordriftsfordele Stordriftsfordele Stordriftsfordele refererer til den omkostningsfordel, som et firma oplever, når det øger sit produktionsniveau. Fordelen opstår på grund af det omvendte forhold mellem faste omkostninger pr. Enhed og den producerede mængde. Jo større produktionsmængde, jo lavere er de faste omkostninger pr. Enhed. Typer, eksempler, vejledning, der reducerer omkostninger eller fra øget markedsstyrke, hvilket øger fortjenstmargenen Nettovinstmargin Nettovinstmargen (også kendt som "Profitmargin" eller "Nettofortjeneste") er en finansiel ratio, der anvendes til procentdel af overskud, som et selskab producerer af sin samlede omsætning. Det måler mængden af ​​nettooverskud, som en virksomhed opnår pr.og salg Salgsindtægter Salgsindtægter er den indkomst, som et selskab modtager fra dets salg af varer eller levering af tjenester. I regnskab kan udtrykkene "salg" og "omsætning" bruges og bruges ofte om hinanden for at betyde det samme. Indtægter betyder ikke nødvendigvis modtagne kontanter. .
  • Vertikal integration: Omkostningsbesparelser ved at kontrollere værdikæden mere omfattende.
  • Funktionel integration : Når et firma med styrker i et funktionelt område erhverver et andet firma med styrker i et andet funktionelt område, opstår de potentielle synergivinster ved specialisering i hvert respektive funktionelle område.

2. Finansiel synergi

Finansielle synergier henviser til et erhvervelse, der skaber skattefordele, øget gældskapacitet og diversificeringsfordele. Med hensyn til skattefordele kan en erhverver have lavere skatter på indtjeningen på grund af højere afskrivningskrav eller kombinerede fremførbare driftstab. For det andet kan en større virksomhed muligvis pådrage sig mere gæld, hvilket reducerer sine samlede kapitalomkostninger. Og endelig kan diversificering reducere omkostningerne ved egenkapital, især hvis målet er et privat eller tæt holdet firma.

Brug af regnearket til vurdering af økonomisk synergi

Synergy Valuation Excel-modellen giver dig mulighed for - med beta, omkostninger før skat af gæld, skattesats, gældsgrad, indtægter, driftsindtægter (EBIT), kapitalafkast før skat, geninvesteringsgrad og vækstperiode - at beregne værdien af ​​den globale synergi ved en fusion.

Skærmbillede af skabelon for værdiansættelse af finansiel synergi

Download gratis Excel-skabelon

Indtast dit navn og din e-mail i nedenstående formular og download den gratis skabelon nu!

Skridt til værdiansættelse af økonomiske synergier

  1. Indtast antagelserne for den risikofrie rente og risikopræmien Aktierisiko Præmie Aktierisikopræmien er forskellen mellem afkast på egenkapital / individuel aktie og den risikofrie afkast. Det er kompensationen til investoren for at tage et højere risikoniveau og investere i aktier snarere end risikofrie værdipapirer. . Arbejdsarkets standard indeholder kilder til basisforudsætningerne ved at bruge den amerikanske 10-årige statsrente som en fuldmagt til den risikofrie rente og den amerikanske risikopræmie fra market-risk-premia.com
  2. Indtast input for både mål- og erhvervende virksomheder. Modellen drives af de ovenfor beskrevne variabler.
  3. Det kombinerede firmas finansielle målinger beregnes som følger:
    • Beta Beta Beta (β) for en investeringssikkerhed (dvs. en aktie) er en måling af dens volatilitet i afkast i forhold til hele markedet. Det bruges som et mål for risiko og er en integreret del af CAPM (Capital Asset Pricing Model). En virksomhed med en højere beta har større risiko og også større forventede afkast. :
      • Anslå de uklare betaer for både mål- og erhvervende virksomheder
      • Anslå den unlevered beta Unlevered Beta / Asset Beta Unlevered Beta (Asset Beta) er volatiliteten i afkast for en virksomhed uden at overveje dens økonomiske gearing. Det tager kun højde for dets aktiver. Det sammenligner risikoen for en uklogt virksomhed med markedsrisikoen. Det beregnes ved at tage egenkapital beta og dividere det med 1 plus skattejusteret gæld til egenkapital for det kombinerede selskab ved at tage et vejede gennemsnit af en virksomhedsværdi
      • Anslå den gearede beta for det kombinerede firma ved hjælp af det kombinerede selskabs gældskvote
    • Gældsomkostninger før skat Omkostninger til gæld Omkostningerne ved gæld er det afkast, som et selskab giver til sine gældsindehavere og kreditorer. Omkostninger til gæld anvendes i WACC-beregninger til værdiansættelsesanalyse. : EV-vejede gennemsnitlige omkostninger før skat af begge virksomheder
    • Skattesats: EV-vægtet gennemsnitlig skattesats for begge virksomheder
    • Gæld til kapitalkvote: EV-vægtet gennemsnitlig gældskvote for begge virksomheder
    • Indtægter: Summen af ​​begge virksomheders indtægter
    • EBIT: Summen af ​​begge virksomheders EBIT EBIT-guide EBIT står for indtjening før renter og skatter og er et af de sidste subtotaler i resultatopgørelsen før nettoindkomst. EBIT kaldes også undertiden driftsindtægter og kaldes dette, fordi det findes ved at trække alle driftsomkostninger (produktions- og ikke-produktionsomkostninger) fra salgsindtægter.
    • Kapitalafkast før skat ROIC ROIC står for Return on Invested Capital og er en rentabilitetsgrad, der har til formål at måle det procentafkast, som et selskab tjener på investeret kapital. : EV-vægtet gennemsnit af begge selskabers kapitalafkast før skat
    • Geninvesteringsgrad: EV-vægtet gennemsnitlig geninvesteringsrate for begge virksomheder
  1. Produktionsafsnittet beregner de basale antagelser, der vil blive brugt til at værdsætte både firmaer som enkeltstående og kombinerede:
    • Kapitalomkostningerne bruger WACC-formlen WACC WACC er en virksomheds vejede gennemsnitlige kapitalomkostninger og repræsenterer dens blandede kapitalomkostninger inklusive egenkapital og gæld. WACC-formlen er = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Denne vejledning giver et overblik over, hvad det er, hvorfor det bruges, hvordan man beregner det, og giver også en WACC-lommeregner, der kan downloades, og vil blive brugt til at diskontere fremtidige pengestrømme
    • Den forventede vækstrate estimeret af produktet af kapitalafkastet efter skat og den antagne geninvesteringsrate.
  2. Værdiansættelsesafsnittet beregner virksomhedsværdien for begge firmaers enkeltstående og kombinerede:
    • Nutidsværdien af ​​frie pengestrømme Den ultimative pengestrømsvejledning (EBITDA, CF, FCF, FCFE, FCFF) Dette er den ultimative pengestrømsvejledning til forståelse af forskellene mellem EBITDA, cash flow from Operations (CF), Free Cash Flow (FCF ), Unlevered Free Cash Flow eller Free Cash Flow to Firm (FCFF). Lær formlen til at beregne hver og udlede dem fra en resultatopgørelse, balance eller pengestrømsopgørelse til begge virksomheders selvstændige og kombineres beregnes ved at tage NOPAT NOPAT NOPAT står for nettodriftsresultat efter skat og repræsenterer en virksomheds teoretiske indtægter fra driften. (EBIT * 1 - skattesats) og gang det med geninvesteringssatsen. Den nuværende værdi af en voksende annuitetsformel anvendes, dyrkes ved hjælp af den forventede vækstrate og diskonteres med omkostningerne beregnet ovenfor.
    • Terminalværdien af ​​begge firmaer er enkeltstående og kombinerede beregnes ved at anvende den voksende evighedsformel på terminalårets frie pengestrøm.
    • Virksomhedsværdien er summen af ​​både virksomheders selvstændige og kombinerede nutidsværdier af frie pengestrømme og nutidsværdien af ​​terminalværdier Terminalværdi Terminalværdien bruges til værdiansættelse af en virksomhed. Terminalværdien eksisterer ud over prognoseperioden og antager en fortsat bekymring for virksomheden. .
  3. Værdien af ​​finansielle synergier bestemmes ved at tage forskellen i virksomhedsværdierne for begge virksomheder som enkeltstående og kombinerede.

Nøgle afhentning

Værdiansættelsesmetoden beskrevet ovenfor giver os mulighed for at bestemme de økonomiske synergier for det kombinerede selskab. Fra analysen er den primære drivkraft for økonomiske synergier den fordel, der er forbundet med at kombinere omkostningerne til finansiering af begge virksomheder. Værdien af ​​finansielle synergier kan analyseres yderligere ved at finde den andel af værdien af ​​synergi, der kan tilskrives de specifikke kilder til synergier, der er diskuteret ovenfor.

Yderligere ressourcer

Tak fordi du læste denne vejledning til værdiansættelse af økonomisk synergi. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil disse yderligere ressourcer være nyttige:

  • Fusions konsekvensanalyse Fusions konsekvensanalyse Fusions konsekvensanalyse vurderer den økonomiske indvirkning en fusion eller overtagelse kan have på et selskab. Disse skal overvejes nøje før
  • Værdiansættelsesmetoder Værdiansættelsesmetoder Når en virksomhed vurderes som en igangværende virksomhed, er der tre hovedvurderingsmetoder, der anvendes: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder bruges i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og opkøb, gearede opkøb og finansiering
  • Typer af finansielle modeller Typer af finansielle modeller De mest almindelige typer af økonomiske modeller inkluderer: 3-opgørelsesmodel, DCF-model, M & A-model, LBO-model, budgetmodel. Oplev de 10 bedste typer
  • Bliv en certificeret finansanalytikerbetegnelse Vejledninger til betegnelser for finansielle tjenester. Dette afsnit dækker alle de vigtigste betegnelser inden for økonomi lige fra CPA til FMVA. Disse fremtrædende betegnelser dækker karriere inden for regnskab, finans, investment banking, FP&A, treasury, IR, virksomhedsudvikling og færdigheder som finansiel modellering,